Зради та злочини Анатолія Матіоса

Зради та злочини Анатолія Матіоса
11263 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній Головний військовий прокурор Анатолій Матіос на телеканалі Мураєва "НАШ" нарешті підтвердив те, про що я писав два роки тому: він і є той щур в оточенні Порошенка, який здав Свинарчука Бігусу. Вам чудово відоме моє ставлення до ПП та його «чучундр», але ще більше я ненавиджу підступність та  зрадників. 

Ця історія має щонайменше два аспекти: кримінальний та етичний. Почнімо з першого. 

Дії Матіоса, який злив матеріали НСРД та кримінальних проваджень, мають ознаки одразу кількох злочинів. Перший - ч.1 ст. 182 КК, тобто незаконне збирання, зберігання та поширення конфіденційної інформації про особу. 

Далі, Матіос каже, що він злив інфу журналістам, щоб через резонанс змусити НАБУ вчинити певні слідчі дії, в результаті чого НАБУ затримало осіб та оголосило підозри, і це 2 ст.343 КК за ознаками втручання в діяльність працівника правоохоронного органу - це другий злочин. 

Також, нагадую, на момент зливу інформації Матіос був заступником Генпрокурора, а відповідно мав би дати їй процесуальний хід, а не гратися в політику. Тобто фактично він покривав тяжкі та особливо тяжкі злочини, що також є злочином, передбаченим ч.1 ст.396 КК.

Що стосується етичного аспекту, то мені важко повірити в благі наміри істоти, яка продала всі економічні справи Януковича, кришувала конвертаційні цехи в зоні АТО та кинула за ґрати більше добровольців, ніж росіяни з сепарами. Він - банальний зрадник, який використав політичну боротьбу та втрутився у президентські вибори виключно заради крісла Генпрокурора. Школа підступності ім.Льовочкіна, заступником якого Матіос працював у добу Януковича (і мав бути люстрований), далася взнаки. 

Також Матіос мав би стати об‘єктом американських санкцій, адже саме його підлеглий прокурор Кулик разом з Деркачем та Дубінським здійснював втручання у внутрішньополітичний процес США. Санкції щодо Кулика цілком зрозумілі, але ж він не сам ухвалював рішення, а з Матіосом та Луценком.

Отже якщо Свинарчук врешті-решт опиниться за ґратами, буде цілком логічно побачити разом з ним в камері Матіоса.

Автор: Сергій Іванов

censor.net

Теги: Анатолій Матіос,Свинарчук,Головний військовий прокурор,Військова Прокуратура, Матіос