Екс-Головний військовий прокурор Матіос за хабар судді хоче повернутись у Генеральну прокуратуру?

Екс-Головний військовий прокурор Матіос за хабар судді хоче повернутись у Генеральну прокуратуру?
10794 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 лютого Телеграм канал «Карточный Офис» повідомив, що колишній Головний військовий прокурор Анатолій Матіос не полишає надії повернутись у Генеральну прокуратуру України. За даними телеграм каналу «адвокат із гастроному» активно шукає суддю, який би за хабар погодився винести рішення на користь Матіоса по відновленню на посаду в Офісі Генерального прокурора України. Також у повідомленні зазначається, що пропозиції декільком суддям уже були та вони не увінчались успіхом, адже ніхто не хоче ризикувати посадою ставлячи підпис під, м’яко кажучи, сумнівним рішенням.

Скріншот: сайт t.me

Щодо поновлення у Генпрокуратурі, то це уже далеко не перші потуги Матіоса. Ось наприклад, практично після свого звільнення у вересні 2019 року, він через Суд пробував відновитись, та справа виявилась марною. Як зазначав, 13 листопада 2019 року журналіст Василь Крутчак на своїй сторінці в Faсebook, Матіос намагається відновитися для того, щоб "відмазатися" від кримінальних проваджень: "Толік намагається через суд поновитися на посаді. З моїх джерел мені відомо, що Толік таким чином намагається відмазатися від кримінальних проваджень, які йому світять", - написав журналіст.

Та після кількох своєрідних, офіційно-правових спроб Матіос все ж залишився за бортом Генеральної прокуратури. І для безпеки подався в адвокати через волинський гастроном. Та отримання ним і його поплічниками адвокатських посвідчень спричинило широкий резонанс у суспільстві, який продовжується і по сьогодні. Так, 28 січня у НААУ відбулося чергове засідання робочої групи, до складу якої входять члени Ради адвокатів України та голови РАР. Робоча група РАУ вивчає законність допуску до адвокатської професії ексголовного військового прокурора Анатолія Матіоса, а також групи працівників Головної військової прокуратури. Всі вони отримали свідоцтва про зайняття адвокатською діяльністю в один день у раді адвокатів Волинської області.

Скріншот: сайт vesti.ua

Новина про хабар судді є доволі цікавою, тим більше зважаючи на тривалу епопею із адвокатськими «корочками». Адже, не виключення, що Матіоса і його «елітну» команду все з позбавлять адвокатського статусу, а тоді… - куди іти Матіосу?!... На улюблені проросійські  телеканали, де він практично прописався?  

Чи прямо до Володимира Зеленського, якого Матіос нещодавно відправляв на детектор брехні?...

Скріншот: сайт vse.media

Та все ж, у екс Головного військового прокурора є ще один «козир в рукаві» який може спрацювати – це батько його працівника Андрія Філюка, Суддя Конституційного Суду України Філюк Петро Тодосьович.

То ж, якщо якимось дивним чином Анатолій Матіос через суд поновиться у Генеральній прокуратурі, то допомогти у цьому зможе Петро Філюк?...

Автор: Кирило Анохін


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств, авторів та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

Теги: Матіос,хабар,Анатолій Матіос,Генпрокуратура,генеральна прокуратура ,Філюк Петро Тодосьович,Офіс Генерального прокурора,Рада адвокатів України