Юрій Тацій – оптовий покупець контрабандної вакцини

Юрій Тацій – оптовий покупець контрабандної вакцини
3924 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні розгорівся скандал через підпільну вакцинацію політиків і чиновників проти COVID-19. Справою вже займаються слідчі Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України,  які  підтвердили факт контрабандного ввезення вакцин проти коронавірусу з Ізраїлю на територію України.

За даними ДБР препарат поставлявся під замовлення з повною передоплатою у розмірі 2 500 євро за дозу. Скористатися «віп-послугою» вже встигло понад 100 осіб, серед яких судді, урядовці, народні депутати, мер столиці та низка чиновників КМДА.

Найбільший чек на щеплення склав аж 45 000 євро, які, згідно з вилученими  матеріалами, сплатив Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій. За попередньою інформацією, за рахунок Тація було вакциновано його самого,  членів його родини та 8 посадовців, зокрема  Директора департаменту Олександра Свистунова та його заступників – Олександра Яструбенка та Тетяну Зайченко.

Раніше ЗМІ повідомляли, що вакцину доставляли в київську клініку лазерної та ендоскопічної хірургії "Меділенд". Співробітники медзакладу підтвердили факт проведення вакцинації, проте відзначили, що цим займалася фірма, яка орендує у "Меділенда" приміщення. Організував вакцинацію, за твердженням бізнесмена Михайла Бродського, громадянин Ізраїлю Роман Гольдман.

15 січня стало відомо, що ізраїльська поліція почала розслідування щодо можливого незаконного щеплення проти коронавірусу в Україні.

Голова департаменту міжнародних відносин міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Ашер Ешайху Салмон наголосив, що в розумінні Ізраїлю "це дуже серйозний злочин".


 Автор: Андрій Малишев

Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств, авторів та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

Теги: Ашер Ешайху Салмон ,Роман Гольдман,Михайло Бродський,Меділенд,Директор департаменту Олександр Свистунов,Олександр Яструбенко ,Тетяна Зайченко,Заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій,Юрій Тацій,COVID-19,Юрій Тацій – оптовий покупець контрабандної вакцини