У військкоматі Чернігова полковник Олександр Криворучко кілька років домагався підлеглу-підполковника

У військкоматі Чернігова полковник Олександр Криворучко кілька років домагався підлеглу-підполковника
38472 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітниця Чернігівського обласного військкомату стала жертвою домагань з боку свого начальника, полковника Олександра Криворучка. Про це вона розповіла чернігівському порталу Gorod.cn.ua.

У службовій характеристиці Криворучка від 2009 року сказано, що за час проходження служби він зарекомендував себе незадовільно. Більш того, в червні 2009 року він дозволив собі побити військовослужбовця. У солдата діагностували струс головного мозку, закриту черепно-мозкову травму, садна та забої м’яких тканин обличчя.

 
 
Александр Криворучко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Деркач, яка працює начальником відділу фінансового забезпечення в обласному військкоматі, розповіла, що неприйнятні знаки уваги з боку свого начальника вона почала отримувати в 2016 році. Жінка зазначає, що Криворучко дозволяє собі цілувати своїх товаришів по службі після ранкового побудови на плацу, за що йому дали прізвисько “заслужений целовальник військкомату”.

Постраждала згадує, що полковник ліз до неї цілуватися, хапав за груди і міг просунути руку в область геніталій, коли Деркач заходила в його кабінет з робочих питань. Після одного з таких випадків жінці стало погано, колеги відвезли її в госпіталь. У госпіталі жінка розповіла про те, що відбувається начальнику медичного закладу, полковнику Олександру Слесаренко, а він вже доповів про цей випадок вищому керівництву.

Слід зазначити, що коментар самого Криворучка отримати не вдалося, проте речник Чернігівського обласного військкомату Вадим Лільчицький заявив, що викладені факти з боку підполковника Деркач не відповідають дійсності і є наклепом. На його думку, подібні заяви спрямовані на дискредитацію Криворучка з метою зміщення його з посади.

1 січня 2021 року ГУ Нацполіції в Чернігівській області відкрило кримінальне провадження після звернення Ольги Деркач за ч.1 ст. 154 Кримінального кодексу України (примус до вступу в статевий зв’язок без добровільної згоди).

У свою чергу Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак доручив провести службову перевірку за даним фактом. Для цього була створена робоча група. Її очолила радник Головнокомандувача ЗСУ з гендерних питань.

inforesist.org

Теги: Олександр Криворучка,солдаты,солдати,військкомат,Деркач,Олександр Слесаренко,Вадим Лільчицький, Нацполіція,Ольга Деркач , Руслан Хомчак,ЗСУ,Хомчак,Руслан Богданович Хомчак,Руслан Хомчак,Криворучка,солдат,военкомат,Слесаренко,Лильчицкий,Криворучко,Нацполиция,Украина,Україна,Чернігів,Чернигов,ГУ Нацполіції в Чернігівській області,Чернігівська область,Черниговская область,ГУ Нацполіції,ГУ Нацполиции,Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак,Чернігівський обласний військкомат,Александр Криворучко
Автор: wikibazacom