Бандити рвуться до влади або чому Байчас вкотре «нагне» мешканців Бориспільщини

Бандити рвуться до влади або чому Байчас вкотре «нагне» мешканців Бориспільщини
31195 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нереальні статки, шалена кількість будинків, квартир, земельних ділянок, елітний автопарк та купа інших атрибутів розкішного життя. Це все про досить «цікаву» персону – Владислава Байчаса.

Це той, кого підтримали кандидатом на голову Бориспільської ОТГ «Слуга народу», «Наш край», «Батьківщина» та «ОПЗЖ». Можна тільки здогадуватись, що він їм всім пообіцяв взамін, але договір про підтримку одіозного Байчаса вони все-таки підписали!

Хто такий Байчас – загальна інформація

Упродовж трьох років був помічником нардепа від «Батьківщини» Сергія Міщенка (2007-2010). Далі став депутатом Бориспільської районної ради від регіоналів. Її ж і очолив. Цікаво, що вже в 2015-му він знову очолив ту ж райраду, тільки ось уже під іншим прапором. На той момент для Байчаса «у фаворі» був прапор порошенківських відтінків. З плином часу і, напевно, моди він знову «перефарбовується» - тепер вже у зелений популярний відтінок. Та якби тільки це…

Якщо коротко про кар’єру, то з 1992 року Владислав Байчас, за його ж словами, почав займатися бізнесом. У 1995 році в його власності було кілька бензовозів, потім з’явилися автозаправні станції. Згодом до 2000 року Байчас очолював ТОВ «Найс» (компанія-постачальник бензину). З 2000 по 2010 рік - голова правління ВАТ «Евронефтепродукт» (нафтова база в Борисполі). Також Владислав Байчас займався бізнесом у сфері нерухомості.

Про політичну діяльність коротко вже не вийде, бо ой вже як цікаво крутив-вертів Байчас, аби триматися на плаву політичної кар’єри! У період з 2007 по 2010 рік він був помічником-консультантом народного депутата Верховної Ради України VI скликання Сергія Міщенка (фракція «Блок Юлії Тимошенко») на громадських засадах.

У 2010 році був обраний депутатом Бориспільської районної ради від «Партії регіонів», яку пізніше і очолив. Був головою Бориспільської районної організації Партії регіонів. До речі, сам Віктор Янукович відзначив Байчаса орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. До слова, сталося це під час перших кривавих подій на Майдані у січні 2014 року!

У 2015 році, на місцевих виборах, балотувався і був обраний вже від партії «Блок Петра Порошенко» (БПП) в Бориспільській районній раді Київської області VII скликання. Як-то кажуть, слідкував за трендами: яка політична партія нині у топі – там і Байчас!

Про схеми, скандали і зв’язки Байчаса з одіозними персонами тільки дурний не знає! Але, давайте все ж згадаємо…

Як вже ми писали раніше, Владислав Байчас і його брат Сергій мають тісні стосунки з народним депутатом екс-«бютівцем», а пізніше - представником фракції БПП, Сергієм Міщенко, якого, в свою чергу, пов’язують з одіозним екс-генпрокурором Віктором Пшонкою. Щоб довго не розписувати про всі їхні схеми і кримінальні діяння, ось цікавий матеріал з доказовими фактами.

До речі, за інформацією ряду видань, Байчаса і Міщенка пов’язують не тільки дружні та родинні стосунки (вони куми), але й бізнес-інтереси. Парковки, служби таксі аеропорту «Бориспіль» - належать їм! А навіщо далеко ходити, коли сам Байчас у себе ж на Бориспільщині може організувати хороший потік грошенят! До речі, як пишуть журналісти, ТОВ «Найс», що належить родині Байчаса, є постачальником-монополістом бензину для потреб аеропорту. Ось так прибрав до своїх рук найбільший аеропорт України!

У 2010 році, прізвище Байчас облетіло чимало українських ЗМІ. У Києві відбулося скандальне ДТП за участю 18-річного представника «золотої молоді» Дмитра Байчаса, за даними преси - сина Владислава Байчаса.

Грубо порушивши правила дорожнього руху, він «влетів» на своєму Porsche Cayenne Turbo в автомобіль Subaru, який від зіткнення загорівся. Жінка-водій Subaru залишилася жива, але була сильно травмована. Судячи з відсутності продовження історії, інцидент «зам’яли».

Згідно з декларацією Дмитра Байчаса, він володіє тільки земельною ділянкою в Бориспільському районі та користується квартирою в Києві чималою площею у 144,4 м², яка належить його батькові Владиславу Байчасу.

Варто відзначити, що Байчас Дмитро Владиславович працював прокурором столичної прокуратури №10 (Шевченківський район). Тоді ще одна історія із скандальним синочком набула розголосу – одним з прокурорів Київської місцевої прокуратури №10, яка вела справу про побиття нардепа Мустафи Найєма, є Даур Рафікович Аґрба, який може бути наближеним до бізнесу родини Саітових, а прокурором у справі є учасник скандального ДТП у Києві Дмитро Байчас!

Та давайте повернемось до батька, гріхів у нього вистачає! Варто відзначити, що Владислав Байчас прославився своєю «активною» підтримкою в сфері пособництва відчуження земель в тергромадах з подальшою їх передачею деяким приватним особам. І ось нюанс, як думаєте, з якою метою це все робилося? Ну, ясна річ, не на благо жителів ... Землі далі передавалися для будівництва модних і дорогих котеджних селищ, а також з метою створення мисливських і рибальських господарств. Але, що цілком логічно, багато робилося і для власного блага, аби сім’я в черговий раз могла відчувати радості багатого життя. Про це докладніше ви дізнаєтеся з декларації нашого головного героя. І, повірте, там є на що подивитися.

Ох, а скільки там нерухомості! Дивишся і млієш... Млієш і дивишся. Ну і задумуєшся періодично, як таке взагалі можливо? Ось посилання на декларацію Байчаса.

Ми підрахували цифри, щоб приблизно ви розуміли загальну картину! І ось, що хочеться додати, прості люди вже аж так не живуть! До слова, багато чого числиться не на самому Владиславові, а на його дружині Наталії. Що ж, розумно!

Квартири: всього то одна, площею 52 квадратних метра ... Якось неправдоподібно на тлі всіх інших володінь ... Чи не так?

- Будинки: один, площею 249 квадратних метра. Теж якось замало ....

- Будинки відпочинку: два, загальною площею 418 квадратних метра;

- Нежитлові будівлі: одна, загальною площею 290 квадратних метра;

- Офіси: один, площею 121 квадратний метр;

- Земельні ділянки: 10 штук!!!, загальною площею 199 429 квадратних метра;

- Місце для авто: одне, площею 18 квадратних метрів.

З цінних «артифактів» недоступних, по суті, простим смертним, у Байчаса є добірка елітних дорогезних годинників і мисливської зброї... Коштує це все тисячі доларів! Також є елітний автопарк: поряд з ВАЗом, 1980 року випуску, вартість якого навіть посоромилися озвучити, розташувався AUDI Q7, вартістю майже 2, 27 мільйона гривень, а також VOLKSWAGEN, TIGUAN Універсал-В майже за мільйон, а також ціла палітра інших радощів транспорту, в тому числі і водних, які коштують десятки тисяч доларів!

Та й у розкрутку себе як кандидата на голову Бориспільської ОТГ Байчас не поскупився! А що, гроші є, декілька мільйонів витратити на якісь білборди і газети – йому, як нам з вами, що хліба купити!

Та чи діє це зараз на виборців? Навіть психологи кажуть, люди втомилися від політичної реклами та агітації, але все ж Байчас вирішив не скупитися… А ні, де у чому його «політтехнологи» все-таки зекономили! На ютуб-канал, на якому розміщене аж одне відео з політичною рекламою, підписано 18 чоловік! 18!!! Зрозуміло, що нікому з людей це не цікаво, але у рекламу самого ж відео грошей вкинули і переглядів накрутили (до 10 тисяч), а на дописувачів не вистачило? Виглядає і смішно, і сумно! Вочевидь, тільки свої «ручні» люди й підписались на його канал!

До речі, у відео він слізно обіцяє повернути аеропорт «Бориспіль» громаді. А про те, що він його сам «вивів» у район свого часу (бо було так, вочевидь, тоді вигідно), забувся сказати! Та й обіцянки про будівництво шкіл, садочків й доріг виглядають, як чистий популізм – за всі роки при владі не вдалося, не моглося чи не хотілося, пане Байчасу? Та й від себе додам, текст ролику хоч і написали непоганий, і вивчив він його… та хіба ж вже не можна було попрацювати над грамотною українською? Ну хіба не можна було змінити цей імідж, який його видає як бандита? Ох, недопрацювали!

П. С: На тлі зростаючої кількості проблем з електрикою в Борисполі, секретар міськради і виконуючий обов’язки мера Владислав Байчас, поїхав разом із заступником директора ТОВ «Гамма Консалт» Геннадієм Слєпцовим (він же - кандидат в депутати Київської облради від партії «Слуга Народу») відпочивати на Близький Схід. У п’ятницю, 4 грудня, вони вилетіли з аеропорту «Бориспіль» разом з невідомою дівчиною на рейсі «Бориспіль-Дубай». Згодом, як писали ЗМІ, дівчина виявилась коханкою Байчаса. До речі, на одну людину відпочинок в Дубай коштує мінімум в 2 тисячі доларів! Та економічна криза, нестабільність у громаді, пандемія ж не привід позбавляти себе відпочинку та приємного проведення часу на пляжах? От і Байчас так подумав! Давайте порадіємо, що хоч у нього за наші гроші була відпустка! А ми вже якось перетерпимо, перечекаємо, замовчимо це все… бо грабував і буде грабувати!

АНТИКОР

Теги: Бориспільська ОТГ,Владислав Байчас,Бориспіль,Байчас,Сергій Байчас,Байчас Дмитро,ТОВ Найс,Сергій Міщенко,Наталія Бойчас,Борисполь,Найс,Мищенко,ТОВ «Гамма Консалт»,Гамма Консалт,ТОВ, Слуга народу,Слуга народа,партия Слуга народа,ВАТ «Евронефтепродукт»,Евронефтепродукт,Віктор Янукович,Янукович,Виктор Янукович Википедия,Виктор Янукович,Виктор Пшонка,Пшонка
Автор: wikibazacom