Мізрах Ігор: «Еліта» військової прокуратури імені А.В. Матіоса, або хто з сім`єю дружить, той живе й не тужить

Мізрах Ігор: «Еліта» військової прокуратури імені А.В. Матіоса, або хто з сім`єю дружить, той живе й не тужить
20830 ПЕРЕГЛЯДІВ

Доброго дня друзі, в даній статті хочу Вам розповісти про людей з оточення Матіоса А.В., які за його покровительства вчиняли порушення законів України, хоча вони повинні були його захищати.

​З липня 2017 року на посаді заступника військового прокурора Південного регіону України проходить службу підполковник юстиції Мрочко Роман Миколайович,  батько якого є генерал у відставці Мрочко Микола Миколайович, відомий багатьом військовим, очолював Центральне автомобільне управління Збройних Сил України.

​У квітні 2019 року цей «найчесніший прокурор» придбав автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» 2015 року випуску, вартість такого авто станом на квітень 2019 року складала близько 50 тис. доларів США! (в гривнях вартість автомобіля складає 1 млн. 620 тис. грн.). Такий автомобіль не кожен бізнесмен може дозволити собі купити, не кажучи вже про державного службовця, але не пройшло й тижня з моменту придбання цього «бюджетного» автомобілю, як він був викрадений у м. Одеса.

​Найцікавіше є те, що даний автомобіль Мрочко Р.М. оформив не на себе, а на свою дівчину – давня традиція українських можновладців, приховувати своє майно та статки, оформлюючи їх на інших осіб, і при цьому даний автомобіль не був задекларований, хоча відповідно ч. 3 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції» - «у декларації зазначаються також відомості про об’єкти декларування, передбачені пунктами 2-8 частини першої цієї статті (ст. 46), що є об’єктами права власності третьої особи», тобто це означає, що Мрочко Р.М., як особа яка користується майном, тобто вищевказаним автомобілем, повинен був внести дані у декларацію з приводу придбання автомобіля Toyota Land Cruiser 200, впродовж 7 днів, як це передбачено п. 4 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції».

Про даний факт є відповідна стаття:

Скріншот: сайт dumskaya.net

Факт того, що даний автомобіль не є задекларованим підтверджується щорічною декларацією за 2018 рік, яка була подана 20.03.2019   Ані у цій, а ні у наступних деклараціях даних про авто НЕМАЄ, та й взагалі згідно декларацій серед його активів немає жодного автомобіля. Це може значити тільки 2 речі – або яким треба бути дурним, займаючи таку високу посаду, не знаючі такі елементарні речі, і як будучи таким дурнем дорости до такої посади (чи за допомогою кого), або треба бути нахабним злочинцем, який творить що завгодно і думає, що йому за це нічого не буде.

​Хочу зазначити, що це не єдиний «подвиг» Мрочка Р.М. – 1 листопада 2017 року була опублікована стаття голови громадської організації «Межрегиональная правозащитная группа «ЗАЩИТА» М. В. Каралкіна під назвою«Красиво жить не запретишь», в якій розписано «подвиги» цього так званого прокурора і його команди.

Скріншот: сайт censor.net

​За фактами, вказаними у даній статті Народний депутат (на той час) України Надія Савченко, 16 листопада 2017 року звернулась з депутатським запитом до Кваліфікаційно – дисциплінарної комісії прокурорів щодо можливого вчинення Мрочком Р.М. та іншими героями даної статті дисциплінарного проступку та відкриття відносно них дисциплінарного провадження з подальшим притягненням до дисциплінарної відповідальності та накладення дисциплінарного стягнення, передбаченого Законом України «Про прокуратуру», однак відповідно до рішення Кваліфікаційно – дисциплінарної комісії прокурорів №856дс – 17 від 4 грудня 2017 року у відкритті дисциплінарного провадження було відмовлено.

​Також, 6 березня 2019 року у м. Дніпро був затриманий дніпровський адвокат Костянтин Більцан нібито за вимагання хабаря у розмірі 10 тис. доларів США, саме цікаве є тим, що його затримав прокурор військової прокуратури Миколаївського гарнізону (військова прокуратура Миколаївського гарнізону входить у склад військової прокуратури Південного регіону), однак Костянтин Більцан не військовослужбовець і ніяких військових злочинів не вчинявяке відношення до цього має військова прокуратура взагалі незрозуміло. Підозру про вчинення даного кримінального правопорушення зі слів Костянтина Більцана вручав йому Мрочко Р.М. – більш детально про суть цієї справи вказано у статті «Роман Мрочко – чьи политические заказы выполняет этот заместитель военного прокурора по делу Бильцана?» 

Скріншот: сайт ukrpress.info

​Також згідно коментарів, які розміщені на статті «Суд оправдал СБУшника, пытавшегося подкупить прокурора», яка розміщена на сайті «ОРД» прослідковується той факт, що коли Мрочко Р.М. очолював військову прокуратуру Луганського гарнізону, яка знаходиться у м. Рубіжне Луганської області, під його керівництвом до суду скеровувалися обвинувальні акти по кримінальним провадженням в яких немає складу злочину, що дуже обурило нове керівництво військової прокуратури Луганського гарнізону, оскільки за таке суд може винести виправдальний вирок, а для прокурора такий вирок – клеймо на все життя. Вказані факти також описуються у статті «Чи потрібна Україні така військова прокуратура?» 

Скріншот: сайт alternatyva.org

13 жовтня 2020 року цей так званий прокурор подав декларацию «перед звільненням», однак, за що саме його звільнили – невідомо, однак сподіваюсь, незабаром ми взнаємо причину.

Схожий випадок був у військовій прокуратурі Західного регіону України – з 26 грудня 2016 року на посаді заступника військового прокурора Західного регіону України проходить військову службу полковник юстиції Балан Михайло Валерійович, який також «влип» свого часу у історію з не вказуванням майна у щорічній декларації.

​Суть правопорушення полягає в тому, що наприкінці жовтня 2016 року Балан М.В. подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 рік, у розділі 6 не вказав відомості про автомобіль, який станом на 31.12.2015 перебував у його власності, що підтверджується відповідними відомостями НАІС Департаменту ДАІ МВС України.

​Відповідно рішення Кваліфікаційно – дисциплінарної комісії прокурорів №123дп – 17 від 20.09.2017 Балана М.В. було притягнуто до дисциплінарної відповідальності та накладено дисциплінарне стягнення «догана»:

Скріншот: сайт kdkp.gov.ua

​Також Балан М.В. внесений у Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні, або пов`язані з корупцією правопорушення, даний реєстр мається на сайті НАЗК.

Якщо б звичайний прокурор, в якого немає «зв`язків» так би вляпався, то він був би в кращому разі звільнений з ганьбою, але цим двом «прокурорам» все це сходить з рук, виникає питання чому? – тому що, в них до недавнього часу був «дах» у вигляді А.В. Матіоса, якому вони служили як вірні пси, однак вдача як у казино – сьогодні щастить, а завтра – ні, рано чи пізно вдача їх кине і вони за свої вчинки будуть відповідати.

Автор: МІЗРАХ ІГОР,

член Союзу журналістів України,

юрист, громадський діяч

Теги: Мізрах Ігор Аркадійович,Військова Прокуратура,Анатолій Матіос,Мрочко Роман Миколайович,адвокат Костянтин Більцан,Балан Михайло Валерійович,Военная прокуратура, Матіос, Анатолий Матиос,Матиос
Автор: wikibazacom