Матіосу приготовитись! США ввели санкції проти друга сім’ї екс Головного військового прокурора, тепер головного «адвоката з гастроному»

Матіосу приготовитись! США ввели санкції проти друга сім’ї екс Головного військового прокурора, тепер головного «адвоката з гастроному»
26561 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно, Міністерство фінансів США ввело санкції проти семи громадян України та чотирьох організацій. За версією американської влади, ці люди і організації "втручалися у вибори" в США. У списку санкцій - політики і журналісти, які відомі своєю критикою на адресу Демократичної партії США.

Згідно інформаціїщо оприлюднена на сайті Мінфіну США, до списку санкцій увійшли:

  1. Олександр Дубінський — народний депутат від партії Слуга народу;
  2. Дмитро Ковальчук — давній соратник народного депутата Андрія Деркача, проти якого вже введено санкції;
  3. Костянтин Кулик — екс військовий прокурор сил АТО;
  4. Олександр Онищенко — екс нардеп, який переховується від українського правосуддя за звинуваченням в корупції;
  5. Антон Симоненко — один з найближчих соратників Деркача;
  6. Андрій Теліженко — колишній український дипломат, який організовував зустрічі Деркача з американцями;
  7. Петро Журавель — медіаменеджер Деркача, адміністратор вебсайту NabuLeaks.

Цікаво, що однією особою серед цього числа виявився колишній військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик, якого ще називають людиною з орбіти екс-головного військового прокурора Анатолія Матіоса. За даними ЗМІ батько Кулика і дід Матіоса були близькими друзями, а міцна дружба сімей триває і по сьогодні. Також, ЗМІ вважають Кулика лояльним до Ігоря Коломойського.

Скріншот: сайт genshtab.info

Костянтин Кулик своєю посадою зобов'язаний екс-Генпрокуророві України Віктору Шокіну, який підписав наказ про створення військової прокуратури в зоні проведення АТО, і екс головному військовому прокурору України Анатолію Матіосу, який, як виявилося, друг сім'ї Кулика. Матіос в звичній для себе манері перебільшувати, називав Кулика високопрофесійним кадровим військовим. За які «заслуги» була отримана посада військового прокурора сил АТО є доволі зрозумілою, адже Кулик ніякого відношення до військової служби не мав – крім, звісно, зав’язків із Матіосом.

Кулик має неоднозначну репутацію, будучи ще керівником військової прокуратури сил АТО він "дослужився" до звинувачення в незаконному збагаченні з боку НАБУ. Як підрахували в Антикорупційному Бюро, в період роботи біля керма військової прокуратури на Донбасі він придбав в своє розпорядження кілька об'єктів нерухомості в Києві. Баланс його витрат і офіційних доходів при цьому "не сходився" на суму в майже 3 млн грн. На стадії розслідування обставин цієї історії Кулика активно захищав його керівник – Анатолій Матіос. Він довіряв підлеглому процесуальне керівництво цілою серією гучних справ щодо колишніх чиновників епохи Януковича, переданих військовій прокуратурі рішенням Юрія Луценка з Департаменту спеціальних розслідувань в 2016 році.

4 липня 2016 року суд відсторонив Кулика з посади і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Але вже 13 липня Апеляційний суд Києва відновив Кулика на посаді. 7 жовтня 2016 року розслідування справи про його незаконному збагаченні було завершено і 23 жовтня 2016 року НАБУ передало його до суду. Йому загрожувало позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. Проте 26 лютого 2019 року Конституційний суд визнав статтю про незаконне збагачення неконституційною і всі справи, відкриті за нею, були закриті.

У квітні 2017 року, не зважаючи на те, що розслідування щодо нього ще тривало, Кулика призначили на нову посаду в Генпрокуратурі - він став заступником начальника департаменту міжнародно-правової співпраці ГПУ. Цікаво, що тоді відхід з посади військового прокурора сил АТО супроводжувався критикою зі сторони Матіоса, який в інтерв’ю ТСН назвав Кулика - "нікчемою", але професіоналом. Кулик і Матіос поливаючи одне одного «брудом» тоді просто розіграли спектакль, а в реальності – вони продовжували відмінно контактувати, тобто їхня сварка просто блеф на публіку.

Кулик вів так звану справу Burisma), яка стала відома в усьому світі через скандальну розмову президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, та ініційовану після її оприлюднення процедуру імпічменту Трампа. Також Кулик особисто зустрічався з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані, щоб обговорити звинувачення проти Хантера Байдена — сина головного конкурента Трампа на майбутніх президентських виборах Джо Байдена. Це підтвердив Reuters сам Джуліані. За його словами, Кулик повторив твердження про те, що Джо Байден у 2016 році нібито намагався звільнити тодішнього генпрокурора України Віктора Шокіна, щоб закрити справу проти Burisma.

В результаті Костянтин Кулик став єдиним українським прокурором, якому присвятили статтю журналісти New York Times. Кулика звинуватили у спробі вплинути на хід виборів президента США через дискредитацію родини головного конкурента Дональда Трампа — Джо Байдена.

Мінфін США запевняє, що Костянтин Кулик разом із іншими особами із санкційного списку  публічно виступили і приєдналися до Деркача. Вони нібито допомагали російським спецслужбам в наданні впливу на президентські вибори в США в 2020 році.

Але тут не потрібно забувати й роль Кулика на Вибори Президента України 2019 року, а що найцікавіше – як до цього може бути причетний тоді ще Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.   

У передвиборчий період, 28 березня 2019 року Кулик підтвердив інформаційному агентству УНІАН, що Генпрокуратура, завершила  розслідування щодо Курченка та повідомила про підозру 98 особам. Серед них 12 вищих посадових осіб центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, шість керівників ОДА, 14 осіб керівного складу державних підприємств. Підозрюваними виявилися, зокрема, екс-голова Адміністрації президента Борис Ложкін, екс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева, заступник голови АП Олексій Філатов, співвласник інвесткомпанії ICU, яка управляє активами Петра Порошенка, Костянтин Стеценко. Згодом, 11 квітня 2019 року на прес-конференції в Києві Кулик зачитав рапорт тодішньому генеральному прокурору України Юрію Луценку, в якому звинуватив Порошенка, представників Адміністрації президента, деяких народних депутатів від БПП і керівництво Генпрокуратури у втручанні в розслідування «справи Курченка».

Також, 11 квітня в студії ТСН Кулик звинуватив Порошенка в тому, що він «у м’якій формі» втручався у справу Саакашвілі.

Що цікаво, за даними джерела видання strana.ua з числа високопоставлених співробітників системи ГПУ - екс-військового прокурора сил АТО Кулика підбурювати на скандальні діяння, підозри Порошенку і його оточенню міг тоді діючий головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Скріншот: сайт strana.ua

В цей час багато хто, включаючи Матіоса уже розуміли, що наступним Президентом може стати Володимир Зеленський. Відповідно, заради майбутнього при високій посаді найкращим рішенням було вдарити по конкуренту Зеленського – Порошенку. Але, Матіос, будучи на той час ще людиною з орбіти Петра Олексійовича, який залишив його у себе після служіння Януковичу – не міг вдарити прямо, тому спрацював друг сім’ї Кулик, який відпрацьовув своє неймовірне просування по службі при Анатолію Матіосу.     

Такий перебіг подій сьогодні також можна підтвердити тим, що тепер Анатолій Матіос активно прописався на проросійських телеканалах:  

Скріншот: сайт politica.com.ua

Тобто, «патріот» при Порошенку сьогодні активно зайняв практично протилежну сторону. А скоріше за все – проросійський напрям він і не міняв з часів Януковича, просто в часи 5-го Президента вигідніше було вдавати служіння панові Порошенку. А коли настала можливість позбутись ворога Путіна – то спрацював навідмінно використовуючи Костянтина Кулика.

Також слід зазначити, що скоріш за все Матіос був в курсі перебігу всіх деталей та давав «поради» Куликові по нашумівшій у цілому світі справі - BurismaТобто, екс головний військовий прокурор може бути причетний не тільки до підозр Порошенку у передвиборчий час, й до втручання у вибори президента США, за що тепер на Кулика накладено санкції. Напевне Анатолію Матіосу вже варто підготовитись також потрапити в немилість США у слід за своїм другом сім’ї Куликом?!...    

Тим більше, що останнім часом на тих же проросійських телеканалах, та в інтерв’ю він частенько веде риторику про так званий «наступ США» на Україну та інші пострадянські держави. Тобто, наголошує, що з приходом нового президента США Україна стане поле боєм між Америкою та Росією:

Скріншот: сайт unn.com.ua

Цікаво, що після звільнення Кулика Генеральним прокурором Рябошапкою 22 листопада 2019 року - колишній народний депутат Сергій Лещенко в своєму Telegram-каналі повідомив, що «впливові люди» лобіюють призначення Кулика в СБУ — на посаду заступника голови Головного слідчого управління.

Скріншот: сайт t.me

Варто зазначити, що до ряду «впливових людей» входив і Анатолій Матіос, в якого тоді і навіть до сьогодні в СБУ є так звані «свої люди» через яких й лобіювали Кулика. Також, в цей час в державі резонансною була ситуація, що начебто Матіос консультує Івана Баканова. За що Президент Зеленський навіть обіцяв звільнити керівника СБУ.

Скріншот: сайт ukrinform.ua

Тобто, лобіювання Кулика в СБУ Анатолієм Матіосом цілком могло мати місце. Тим більше, що екс військовий прокурор сил АТО зробив для колишнього очільника Військової прокуратури вкрай немало брудних справ…

Але результат сьогодення такий: Кулику – санкції, а Матіос «білий та пухнастий» продовжує шукати можливості знайти місце на високій державній посаді. Але що далі?... Напевне Анатолію Матіос все ж слід приготовитись також до санкцій з боку США, адже Кулик та інші – це лише початок…

Автор: Мізрах Ігор


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств, авторів та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

Теги: Костянтин Кулик, Анатолий Матиос, Матіос,Анатолій Матіос,Джуліані,санкції США,Burisma,військовий прокурор,Військова Прокуратура,Порошенко,Джо Байден ,Мізрах Ігор,адвокати із гастронома, Дмитро Пономаренко,Пономаренко, Агент Дітріх,Дитрих, Ігор Мізрах,ОЗУ,Сергій Долгополов, Дмитро Борзих, Віталій Опанасенко,Олена Пятковська,Дар’я Полякова,Дмитрий Пономаренко,Ольга Миргородская,Дмитро Валерійович Пономаренко,Укрспецекспорт» ,Укроборонпром,Цензор.Нет,Аль-Халід,Держкомпанія "Укрспецекспорт",Raviana Pakistan Private,Захур,Морозов,ДП СЗТФ «Прогрес»,Superior Heavy Ekuipment Co,BrintexLimited,Житомирский бронетанковый завод,ТОВ "ТАБІТІ ТА АПІ",Мосін ,Головний військовий прокурор Анатолій Матіос Сергійович,Прогрес,Філюк Петро Тодосьович,ДП "Перемога" НААН України,Raviana Pakistan, Private,МВС ,КОРД,НПУ ,поліція,полиция,Київ,Киев,США,РФ,ТОРПЕДА,ООС,АТО/ООС,Російська Федерація,Герман,Бабченко,Аркадий Бабченко,Аркадій Бабченко,Зеленський, Владимир Александрович Зеленский,СІЗО,Денисюк,Станислав Денисюк,Антон Янчук,Владислав Кулинич,Иван Прозорский,Кирилл Позняк,Тодось Филюк,Виталий Опанасенко, коррупция,обогащение ,ГВП,адвокаты,Денис Микулин,Максим Комарницкий,Прокурор,присвоение, растрата или завладение чужим имуществом,Службы безопасности Украины,бюджетные деньги,Виталий Козубский,Виталий Кличко, Днепровский суд,судебная реформа,Алексей Соколов,Фемида, Луцк,Виктор Веремчук,Александр Дульский,Конституционный суд Украины,Елена Филюк,Олег Антонюк,Волынь, Галина Руденко ,Акрополь групп,Акрополь,прокуратура,Совет адвокатов,Филюк,судья Филюк,Гарантия ваших прав,КДКА,Квалификационно-дисциплинарная комиссия адвокатуры,Веремчук,Антонюк,Руденко,Опанасенко,Матиос и Ко, КДКА Веремчук,Ровно,суд,суды,Апелляционный суд,ВСП,Высший совет правосудия,Конституционный суд,Совет адвокатов Волыни,Галина Руденко,Дульский,Конституция,Конституция Украины,КУ,Николай Сорокопуд,Сорокопуд,Ирина Констанкевич,Констанкевич,За майбутнє,Нацполиция,Виктория Татарин,Татарин,Денис Деркач,Деркач,АО ГВП,Юрий Иващенко,Иващенко,Алексей Ярошенко,Ярошенко,Шокин,Шокин Виктор,Алина Самарец,Самарец,Луценко,Юрий Луценко,Юрий Луценко Викибаза,Юрий Луценко Википедия,Евгений Солодко,Солодко,Юрий Захарченко,Захарченко,Болдин, Миргородская, Опанасенко, Якимчук,Миргородская,Глава ГВП Анатолий Матиос,Адвокаты,адвокаты из гастронома,прокуроры,прокурор Миргородская,прокурор Ольга Миргородская,Совет адвокатов Украины, Харьков,Харьковская область,ВКДКА ,САП,Ольга Миргородская прокуратура,фальсификация,фальсификации,Мізрах,Ігор Аркадійович Мізрах, Мізрах Ігор Аркадійович політичний експерт,політичний експерт,Матиос ,адвокат Матиос, Игорь Аркадьевич Мизрах,Мизрах Игорь,Юрий Луценко ,Генпрокуратура України,Генеральна прокуратура, Генеральна прокуратура України,Генеральная прокуратура ,пытки , Харьковская налоговая,Харьков,Налоговая,Савченко,Рубан,Янукович,Виктор Янукович,Кармазін Юрій Анатолійович,Кармазін Юрій ,Кармазін ,Кармазин,Кармазин Юрий,Грабовський,Євген Грабовський,Евгений Грабовский,Грабовский,НБУ, ТОВ «ТАБІТІ ТА АПІ»,КВЕД,Промислові оборонні технології,ФСБ Юрашев Володимир Денисович,Юрашев Володимир ,Юрашев ,ІГІЛ,ГРУ,ЦРУ
Автор: wikibazacom