ВИБУХИ В КАЛИНІВЦІ – ХТО ЗА ЦИМ СТОЇТЬ?

ВИБУХИ В КАЛИНІВЦІ – ХТО ЗА ЦИМ СТОЇТЬ?
18887 ПЕРЕГЛЯДІВ

Павло Лемешев, для Резонансу

 

Нещодавно на сайті Резонанс вийшла стаття відомого адвоката Анатолія Маркевича, яка називається «ХТО СТОЇТЬ ЗА ВИБУХАМИ У БАЛАКЛЇЇ? ВОРОГ ВНУТРІШНІЙ ЧИ ЗОВНІШНІЙ», в якій розказується про те, що ТСК поставили під великий сумнів основну версію слідства, що вибухи були наслідком диверсії а саме вчинення диверсії за допомогою російського безпілотного летального апарату на територію арсеналу вибухового засобу, який призвів до детонації боєприпасів.

 

Усі чудово пам`ятають про такий же випадок на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області, який стався також у 2017 році, але трохи пізніше - 26 вересня.

 

ТАНКИ ЗАЛУЧЕНО ДО ГАСІННЯ ПОЖЕЖІ НА ВІЙСЬКОВИХ СКЛАДАХ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Ситуація щодо способу вчинення цього жахливого злочину точно така як у випадку з Балаклеєю: основна версія вчинення злочину, за твердженням Луценка та Матіоса, вчинення диверсії з боку нашого східного сусіда, з яким ведеться неоголошена війна – Російської Федерації.

 

Як можна було не провівши ще жодної експертизи та жодної слідчої дії, як у випадку з Балаклеєю стверджувати, що це була саме диверсія з боку Російської Федерації, тим паче, що Вінницька область знаходиться доволі далеко від Росії та території де проводяться бойові дії, у випадку з Калинівкою ця версія виглядає ще більш абсурдною, ніж у випадку з Балаклеєю.

 

Якщо навіть була така версія, то виникає питання – куди дивилася СБУ, що допустила диверсантів так глибоко у тил України? Чому не розслідувався даний факт – невідомо.

 

Абсурдом у випадку з Калинівкою є те, що 22 листопада 2017 року прес-служба Військової прокуратури України повідомила про причину вибухів.

 

РОЗСЛІДУВАННЯ ВИБУХІВ НА СКЛАДАХ У КАЛИНІВЦІ: ЗА НЕДБАЛЬСТВО ОШТРАФУВАЛИ НАЧАЛЬНИКА РЕЖИМНОЇ СЛУЖБИ ВІННИЦЬКОГО ВІДДІЛУ ВСП

 

Так, 26 вересня 2017 року старший офіцер майор Б., начальник режимної служби Вінницького зонального відділу ВСП, неналежно виконував службові обов'язки з контролю пропускного режиму, через що працівники приватного підприємства із забороненими легкозаймистими речовинами потрапили на територію, де зберігалися боєприпаси до танкових гармат.

 

9 листопада щодо майора Б. складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 172-15 (недбале ставлення до військової служби).

 

10 листопада Калинівський райсуд Вінницької області наклав на майора штраф у 2465 грн. – це просто за межею здорового глузду, як можна звинуватити вказаного офіцера фактично у вчиненні кримінального правопорушення та притягти його до адміністративної відповідальності?

 

Тим паче, у такому складному кримінальному провадженні, щоб знайти справжнього винуватця, необхідно не місяць і не два кропіткої роботи, допитів свідків, проведення необхідних експертиз, а тут за 2 місяці знайшли офіцера, який видається за винного у вчиненні вибухів – це більше нагадує роботу правоохоронних органів ДНР та ЛНР, які у найкоротші терміни знаходять винуватців вбивств відомих ватажків цих недореспублік.

 

Також зауважу, що після того, як вказаний офіцер був притягнутий до адміністративної відповідальності, досудове розслідування тривало надалі.

 

Такий підхід може свідчити про непрофесіоналізм органів досудового розслідування, або ще гірше – намагання приховати справжніх злочинців, які донедавна займали у Києві високі посади, та справжню причину вчинення цього цинічного злочину, а провину вирішили повісити на офіцера.

 

Сподіваюсь, що згодом ТСК візьме до увагу проблему Калинівки та підніме це питання, як по Балаклії, і ми дізнаємось, хто є винуватцем, і який був мотив вчинення цього жахливогоо злочину.

resonance

Теги: вибух,вибухи,вибух в Калинівці,Калинівка,взрыв,взрывы,взрывы в Калиновке,Винница,ВСП,Вінниця,Вінницька область,Винницкая область,ДНР ,ЛНР,ТСК
Автор: wikibazacom