Розенблат захопив дитячий майданчик в Житомирі де побудує 2 багатоповерхівки (відео)

Розенблат захопив дитячий майданчик в Житомирі де побудує 2 багатоповерхівки (відео)
178654 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 грудня у Житомирі жителі багатоповерхівок на вулиці Героїв Десантників організували громадські слухання щодо будівництва житлових будинків на місці колишнього стадіону у дворі.

На перемовини до людей прийшов представник компанії-забудовника Борислав Розенблат, інформує "Суспільне"

За словами керівниці місцевого ОСББ Людмили Празднікової, будівництво може спричинити руйнування деяких будинків, розташованих поруч і завдасть додаткових незручностей місцевим жителям.

«Зменшується ігровий комплекс для дітей, навантаження на комунікації відбудуться суттєві. Дуже небезпечно для будинку 35. В нас тут ґрунт – це пісок і ніхто не знає, що під скелею, на яку повинні забудовуватись будинки, чи не знаходиться там якесь водоймище. Коли пісок діставали буровою установкою, супроводжувалось водою. Тобто, десь є струмки. Погодження з міською радою на сьогоднішній день немає і через це ми не бачили, до яких мереж фірма забудовника приєднуватись, як буде проводитись заїзд техніки. В нас навантаження на дорогу і так велике», – зазначила житомирянка.

Представник компанії-забудовника Борислав Розенблат каже, що за адресою: вулиця Героїв Десантників 25-А та 27-А планують збудувати дві дев’ятиповерхівки на 296 квартир.

«Тут була передбачена ще за радянських часів забудова пустиря. Якщо дійсно є тут плавун, він знаходиться на тому місці, де футбольне поле. Ми зробили геологічне дослідження – тут піщані ґрунти і перед самою скелею є невелике заводнення піщаних ґрунтів, яке викликає ці плавуни. Тому при будівництві будинку будуть зроблені набивні сваї, які будуть саджатись на скалу. І питань, що хтось когось буде видавлювати, немає», – зазначив Розенблат.

У міській раді повідомили, що земельну ділянку на вулиці Героїв Десантників продали з аукціону ще у 2005 році.

«На даний час це приватна земельна ділянка. Хотілося б побачити план візуалізації, як ці будинки будуть стояти, який буде під’їзд до цих територій, стоянка автомобілів, дитячий майданчик, спортивний майданчик. Це дійсно хвилює людей. Житомирська міська рада ще не видавала містобудівні умови і обмеження. А якщо немає містобудівних умов і обмежень, то немає проєкту і дозволу на початок будівельних робіт», – сказав заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

ТОВ «МОСТ-ІНВЕСТ» яка в сумнівний спосіб отримала 15 років тому ці земельні ділянки, зареєстрована в Києві, 04.07.2020 там змінився єдиний засновник, яким став Ратушняк Олег Маркович.

olevsk.online


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

Автор: Анастасія Громова

Теги: Борислав Розенблат,забудовники,Житомир,ТОВ «МОСТ-ІНВЕСТ»,Ратушняк Олег Маркович