СБУ на Кіровоградщині затримала учасників організованого угруповання, які тероризували місцеве населення (відео)

СБУ на Кіровоградщині затримала учасників організованого угруповання, які тероризували місцеве населення (відео)
157867 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України затримала на Кіровоградщині учасників організованого угруповання, які тероризували та вимагали гроші з місцевих мешканців.

За попередніми даними слідства, зловмисники, якими керував один із «злодіїв у законі», з погрозами фізичної розправи систематично «вибивали» гроші з представників комерційних структур та заможних громадян.

Оперативники спецслужби встановили, що двоє учасників групи, зокрема, вимагали від керівника одного з фермерських господарств неіснуючий борг у розмірі 30 тисяч доларів США та примушували переоформити на них земельну ділянку площею 13 гектарів. У разі відмови, зловмисники погрожували фермеру насильством та знищенням майна.

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували кілька фактів причетності фігурантів до протиправної діяльності.

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одній з кав’ярень.

Проведено невідкладні слідчі дії, у тому числі обшуки за місцями проживання та в автомобілях фігурантів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності. Зокрема, перевіряється причетність лідера злочинного угруповання.

Операція проводилась за оперативним супроводом Головних управлінь внутрішньої безпеки і боротьби з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно із детективами слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.

ssu.gov.ua

Теги: Служба Безпеки України, СБУ,організоване угруповання,вимагання