Іван Баканов заслухав результати роботи Головного управління СБУ в Києві та Київській області

Іван Баканов заслухав результати роботи Головного управління СБУ в Києві та Київській області
152688 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівництво Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області відзвітувало про результати роботи в 2020 році перед головою Служби Іваном Бакановим.

Зокрема, очільник управління Олег Головаш нагадав про проведення низки важливих операцій у столичному регіоні: затримання учасників організованих злочинних угруповань і сепаратистів, протидію незаконному обігу зброї та контрабанді, блокування зловживань, пов’язаних із пандемією COVID-19, захист інформаційної безпеки та блокування проросійських інтернет-агітаторів.

Окрема увага в діяльності Управління була приділена боротьбі з тероризмом.

Олег Головаш нагадав, що у липні було затримано двох організаторів серії вибухів у Києві – біля метро «Шулявська» та у житловому будинку на Подолі. Їм наразі оголошено про підозри за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України.

Окрему увагу він звернув на дії співробітників Служби під час літніх подій у бізнес-центрі «Леонардо», де було затримано особу, що взяла в заручники співробітників банку.

Загалом, за матеріалами оперативних підрозділів Управління СБУ в Києві та Київській області зареєстровано 595 кримінальних проваджень, а 335 особам повідомлено про підозру щодо вчинення злочинів.

Крім того, завдяки діяльності Управління СБУ не допущено економічних збитків державі на суму понад 6,1 млрд. грн., повернуто до держбюджету близько 64 млн. грн., відновлено право державної, комунальної власності на суму понад 112,9 млн. грн.

Іван Баканов у свою чергу підкреслив, що результати роботи столичного регіону особливо важливі для Служби.

«Адже саме в Києві зосереджено найбільше стратегічних об’єктів, стабільна робота яких впливає на життя всієї країни. Тож кожен підрозділ Служби має працювати системно і скоординовано. Саме в такому випадку буде забезпечено загальний результат – безпека держави та її громадян», – наголосив Іван Баканов. 

ssu.gov.ua

Теги: Іван Баканов, СБУ,ГУ СБУ в Київській області, Служба Безпеки України