У Миколаєві СБУ викрила корупційний механізм привласнення коштів комунального підприємства

У Миколаєві СБУ викрила корупційний механізм привласнення коштів комунального підприємства
142671 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила у Миколаєві корупційний механізм привласнення посадовцями коштів комунального підприємства.

Оперативники спецслужби задокументували, що у 2019-2020 роках керівництво підприємства уклало з комерційними структурами низку договорів на постачання електроенергії на майже 240 мільйонів гривень. Потім посадовці, з порушенням Законів України «Про ринок електричної енергії» і «Про публічні закупівлі», підписали додаткові угоди на невигідних для комунального підприємства умовах. За попередньою версією слідства, через цю оборудку керівництво заволоділо коштами комунального підприємства в особливо великих розмірах. Фігуранти проводили безтоварні операції з комерційними структурами, які мають ознаки фіктивності. Виведені у тінь кошти зловмисники привласнювали.

Точний розмір збитків, завданих бюджету, встановлюють експерти.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків у Миколаївській та Харківській областях. За результатами слідчих дій, проведених у службових кабінетах та за місцями проживання фігурантів, вилучено бухгалтерську та фінансово-господарську документацію, зокрема чекові книжки, податкові накладні, а також чорнові записи, носії інформації та комп’ютерну техніку, які підтверджують протиправну діяльність.

Триває досудове слідство за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним) та ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Операція проводилась оперативниками Управління СБУ в Миколаївській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ, Служба Безпеки України,привласнення коштів,корупційні схеми,Управління СБУ в Миколаївській області