У Житомирі жителі протестують проти будівництва на місці колишнього стадіону у дворі (ОНОВЛЕНО)

У Житомирі жителі протестують проти будівництва на місці колишнього стадіону у дворі (ОНОВЛЕНО)
149960 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 грудня у Житомирі жителі багатоповерхівок на вулиці Героїв Десантників організували громадські слухання щодо будівництва житлових будинків на місці колишнього стадіону у дворі.

Про це з місця події повідомляє кореспондентка Суспільного Аліна Домбровська. За її словами, жителі багатоповерхівок кажуть, що таке будівництво прискорить ерозію землі, бо поруч знаходиться яр з незакріпленими краями.

На перемовини до людей прийшов представник компанії-забудовника Борислав Розенблат, котрий розповів, що територія, на якій почали будівництво, належить ТОВ "Мостінвест". ПрАТ "Фаворит-опт" надає послуги з встановлення тимчасової огорожі на земельній ділянці, що належить ТОВ "Мостінвест" з 2005-го року.

Подробиці дивіться згодом у нашому відеосюжеті з місця події.

У Житомирі жителі протестують проти будівництва на місці колишнього стадіону у дворі (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)Суспільне Житомир

ОНОВЛЕНО на 20.30 21 грудня

150 жителів багатоповерхівок за адресою вулиця Героїв Десантників зібралися на громадські слухання з приводу будівництва житлового комплексу у дворі їх будинків. За словами керівниці місцевого ОСББ Людмили Празднікової, будівництво може спричинити руйнування деяких будинків, розташованих поруч і завдасть додаткових незручностей місцевим жителям:

"Зменшується ігровий комплекс для дітей, навантаження на комунікації відбудуться суттєві. Дуже небезпечно для будинку 35. В нас тут ґрунт – це пісок і ніхто не знає, що під скелею, на яку повинні забудовуватись будинки, чи не знаходиться там якесь водоймище. Коли пісок діставали буровою установкою, супроводжувалось водою. Тобто, десь є струмки. Погодження з міською радою на сьогоднішній день немає і через це ми не бачили, до яких мереж фірма забудовника приєднуватись, як буде проводитись заїзд техніки. В нас навантаження на дорогу і так велике".

Михайло Колодій проживає на вулиці Героїв Десантників, 35. Чоловік розповів, що через будівництво нової багатоповерхівки його будинок може зруйнуватися:

"Це місце – це колишнє болото, плавуни. Коли ще будували військові будівельники, вони його обійшли будинками кругом. Тут по проєкту мав бути дитячий садок. Будинок №35, 33, 29 – тріщини вже пішли по всіх будинках тут і в 27 будинку. Будинок вже нахилений. Будівельники перевіряли. Зараз аварійний стан і будинок може впасти в яр".

Представник компанії-забудовника Борислав Розенблат каже, що за адресою: вулиця Героїв Десантників 25а та 27а планують збудувати дві дев’ятиповерхівки на 296 квартир:

"Тут була передбачена ще за радянських часів забудова пустиря. Якщо дійсно є тут плавун, він знаходиться на тому місці, де футбольне поле. Ми зробили геологічне дослідження – тут піщані ґрунти і перед самою скелею є невелике заводнення піщаних ґрунтів, яке викликає ці плавуни. Тому при будівництві будинку будуть зроблені набивні сваї, які будуть саджатись на скалу. І питань, що хтось когось буде видавлювати, немає".

Заступник житомирського міського голови Сергій Кондратюк говорить, що цю земельну ділянку продали у 2005 році з аукціону:

"На даний час це приватна земельна ділянка. Хотілося б побачити план візуалізації, як ці будинки будуть стояти, який буде під’їзд до цих територій, стоянка автомобілів, дитячий майданчик, спортивний майданчик . Це дійсно хвилює людей. Житомирська міська рада ще не видавала містобудівні умови і обмеження. А якщо немає містобудівних умов і обмежень, то немає проєкту і дозволу на початок будівельних робіт".

Авторка: Аліна Домбровська

Камера: Олександр Данилюк

suspilne.media

Теги: Борислав Розенблат,ТОВ "Мостінвест",ПрАТ "Фаворит-опт",забудовники