Богдан Данилишин являється уособленням стабільності Банківської системи України! Що чекати від НБУ в 2021 році

Богдан Данилишин являється уособленням стабільності Банківської системи України! Що чекати від НБУ в 2021 році
178067 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уже скоро наступить новий, 2021 рік – що він принесе українцям наразі достовірно не відомо?!... Звісно, хочеться миру і стабільності в державі, хочеться, щоб Коронавірусна пошесть відступила від наших домівок… Якщо в загальному, то хочеться просто жити нормальними - буденними та святковими днями. Але як всі прекрасно розуміють, рівень та стан життя в нашій державі напряму залежить від багатьох факторів, зокрема, в перших рядах – це стабільність банківської системи. Курс валют, доступні кредити, вигідні депозити, співпраця із міжнародними партнерами – все це неабияк впливає на життя нашого народу. Приміром: взлетить курс – ціни підуть вверх, відповідно купівельна спроможність та рівень життя значно погіршаться. То що ж чекати від 2021?!...

Для того, щоб заглянути у майбутній рік, найперше потрібно проаналізувати рік з яким уже скоро попрощаємось. Тут слід зауважити, що у 2020 році попри пандемію COVID-19, попри зміну керівництва Національного банку України, і попри прогнози скептиків – Банківська система нашої держави залишилась стабільною. І тут, без перебільшення чи не найважливішу роль відіграла Рада Національного банку України на чолі із Богданом Михайловичем Данилишиним.

Богдан Михайлович Данилишин був призначений Главою Ради НБУ Указом № 470/2016 від 24 жовтня 2016 року і практично з цього часу Банківська система України є доволі стабільною. Під його керівництвом Рада Національного банку професійно відповідає за розроблення Основних засад грошово-кредитної політики та чітко здійснює контроль за проведенням грошово-кредитної політики. Можна прямо і безпомилково заявити : Богдан Михайлович Данилишин являється уособленням стабільності банківської системи України!

Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин є визначною постаттю нашої держави, більше півтори десятиліття він являється одним із найкращих економістів України. Його поважають та прислухаються до нього міжнародні партери нашої держави. В Україні ж Богдан Михайлович являєтеся великим наставником для молодих економістів, прикладом для наслідування та невід’ємною складовою економічного розвитку нашої держави. Він є автором понад 350 наукових праць(зокрема 18 монографій), у яких досліджені, узагальнені і обґрунтовані шляхи вирішення актуальних проблем формування сучасної державної регіональної політики, економіки природокористування та розвитку продуктивних сил України в контексті з новими економічними і політичними умовами. Під його науковим керівництвом було розроблено Програму розвитку малих міст України, він брав участь у розробці Концепції державної регіональної політики, Генеральної схеми планування території України, низки нормативно-правових, законодавчих актів з питань розвитку регіонів і територіальних громад, екологічної політики та природно-техногенної безпеки.

Також варто підкреслити, що Богдан Михайлович Данилишин являється Академіком НАН України та входить до топ-100 науковців нашої держави за даними інформаційно-аналітичної системи «Бібліометрика української науки», що є наукометричною надбудовою над розпорошеними в середовищі GoogleScholar бібліометричними профілями учених, які містять інформацію про публікаційну активність і цитованість їх праць.

Крім того, потрібно зауважити, що Голова Ради НБУ є відкритою, доброю та порядною людиною, яка день у день вірою і правдою служить українському народові. До того ж, що не часто зустрінеш в наш час: Богдан Данилишин стабільно відгукується на запити ЗМІ та друкує у себе сторінці Фейсбук та на сторінках блогів у численних виданнях різноманітні аналітичні та інформаційні статті щодо ситуації в економіці держави.

Що чекати від НБУ у 2021 році

Опираючись на сьогоднішню ситуацію в Банківській системі держави, а також на ситуацію усіх попередніх років керівництва Богданом Данилишиним Радою Національного банку – можна ствердно сказати: усе в Україні буде гаразд, Банківська система залишатиметься стабільною й надалі.

Автор: Ігор Герус

Теги: Богдан Данилишин,Богдан Данилишин НБУ,Данилишин НБУ,Рада Національного банку України,НБУ , Голова Ради НБУ