«Коли в мене немає часу, продукти замовляє мій холодильник!» Але наскільки це безпечно, коли розумні девайси роблять покупки без участі людини?

«Коли в мене немає часу, продукти замовляє мій холодильник!» Але наскільки це безпечно, коли розумні девайси роблять покупки без участі людини?
139072 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розвиток побутової техніки не стоїть на місці і активно рухається в напрямку «розумних речей». Наприклад, нові смарт-холодильники приймають замовлення (в тому числі — голосові) на покупку продуктів, а деякі інноваційні моделі навіть здатні відслідковувати, яких продуктів немає, і робити замовлення самостійно на сайтах служби доставки. До речі, ще минулого року мережа супермаркетів Walmart запустила в США кур’єрську службу доставки свіжих продуктів з магазинів прямо в холодильник замовника, притому без присутності господаря в будинку. Але наскільки ці «розумні речі» захищені з точки зору кібербезпеки.

Багато експертів вважають, що саме смарт-пристрої будуть використовуватися в якості основного плацдарму для злому домашньої мережі, а вже ці домашні мережі — для атак на корпоративні ІТ-та IoT-мережі. Справа в тому, що багато споживачів все ще не сприймають смарт-девайси (наприклад, смарт-холодильники) як повноцінні комп'ютерні пристрої, а тому відносяться до їх захисту досить легковажно. Примітно, що і самі розробники подекуди не приділяють належної уваги кіберзахисту своїх смарт-розробок. Ці факти, а також те, що поява нових смарт-пристроїв в домашній мережі розмиває та розширює периметр захисту, потенційно можуть призвести до сприятливих умов для атак з боку кіберзлочинців

Теги: продукти,холодильник,девайси ,UAPAY