Чи не отримають журналісти «Цензор.Нет» кримінального переслідування за викриття злочинів в ДК «Укроборонпром», як свого часу отримав Ігор Мізрах за викриття Дмитра Пономаренко, «торпеди» й провокатора Анатолія Матіоса

Чи не отримають журналісти «Цензор.Нет» кримінального переслідування за викриття злочинів в ДК «Укроборонпром», як свого часу отримав Ігор Мізрах за викриття Дмитра Пономаренко, «торпеди» й провокатора Анатолія Матіоса
33391 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

7 грудня Служба безпеки України надала інформацію щодо проведення обшуків в ДК «Укроборонпром» та ДК «Укрспецекспорт». Мова йде про навмисне вчинення окремими службовими особами державних підприємств дій, спрямованих на шкоду державним інтересам України – зокрема, у сфері військово-технічного співробітництва та оборонно-промислового комплексу. В рамках цієї справи з серпня поточного року триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України - державна зрада.

Cкріншот

 

Одним із епізодів кримінального провадження є дослідження інформації, опублікованої інтернет-виданням «Цензор.Нет» 5 серпня 2020 року в статті «Провал у Пакистані. Як топменеджери «Укроборонпрому» вибили Україну зі стратегічного ринку озброєнь». У статті видання повідомляється, що через дії окремих керівників держконцерну "Укроборонпром" український ОПК втрачає стратегічні контракти з Пакистаном, а країна - імідж надійного партнера на ринку.

 «Навесні поточного року Головне управління закупівель сухопутних військ Пакистану опублікувало проведення ряду тендерів на поставку запасних частин для ремонту танків Т-80УД і моторно-трансмісійних установок танків "Аль-Халід". Ця продукція є номенклатурою підприємств українського ОПК. Загальна сума тендерів становила близько $ 36 млн. Держкомпанія "Укрспецекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", по ряду позицій стала переможцем. Загальна сума її контрактів склала $ 15 млн. Консультувала "Укрспецекспорт" в цих тендерах компанія Raviana Pakistan Private. Причому, Raviana консультувала таким чином, що за фактом "Укрспецекспорт" консультував свого консультанта, зливаючи інформацію, отриману від інших партнеров» - йдеться у статті «Цензор.Нет»

В результаті посередництва компанії Raviana Pakistan Private Limited сталось так, що наша держава втратила не тільки вигідний закордонний тендер, а й можливо взагалі, як мінімум на певний період, втратила доволі вигідного клієнта в обличчі Пакистану. Дану ситуацію безпосередньо пов'язують з особистостями чинного заступника голови Укроборонпрому М. Морозова і пакистанського бізнесмена Захура, яких об'єднують давні партнерські зв’язки.

За даними ЗМІ, за період 2002-2007 років Морозов і два його наступники вивели з державного підприємства на рахунки Захура і Морозова за фіктивно надані послуги понад $ 22 млн. Про давні махінаціях Raviana і Захура-Морозова докладно написано в матеріалі "Дзеркало тижня" "Урядовий тест на корупцію Укроборонпрому".  

Raviana Pakistan Private Limited, (ІРП) і Raviana Consultancy Limited, (Кіпр) отримали ексклюзивні права представляти інтереси ГК "Укрспецекспорт" на пакистанському ринку після того, як в "Укроборонпромі" відбулися кадрові перестановки. Адже в жовтні 2019 року Михайла Морозов отримав посаду заступника генерального директора з маркетингу та збуту, в січні 2020 го Вадим Ніздря очолив "Укрспецекспорт". До цих призначень Морозов і Ніздря працювали в керівництві компанії "Istil Group" Мохаммада Захура. Того самого, якого разом з Морозовим належать кіпрська Raviana Consulting Ltd і її пакистанський філія Raviana Pakistan Private Limited.

Детальніше читайте у статті видання «Цензор.Нет»


Скріншот

 

Висновок доволі простий, і на превеликий жаль надзвичайно поганий для України: зацікавлені особи використовуючи свої державні посади використовують фірми-прокладки заради власних інтересів.  Але як бачимо СБУ взялась розслідувати цю справу, та головним залишається питання : чи будуть покарані винні???

Дмитро Пономаренко перебуваючи на посаді директора ДП СЗТФ «Прогрес» за аналогічний злочин залишився без покарання. Справа припадає пилом в архівах СБУ. Чому???

Пономаренко Дмитро Валерійович будучи директором ДП СЗТФ «Прогрес»  07.07.2008 року уклав контракт № С-17-02/2007/Pr на поставку запасних частин до БТС-5Б та інших товарів відповідно до додаткових договорів з компанією «Superior Heavy Ekuipment Co»(Йорданія).

 7 липня 2008 року, службові особи ДП СЗТФ «Прогрес» (м. Київ), достовірно знаючи про наявність вказаного контракту та ступінь його виконання, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали контракт № А-13/08/Pr та додатковий договір № 1 до вказаного контракту з компанією «BrintexLimited»(Беліз) про надання останньою юридичних, економічних, консультаційних, інформаційних послуг та послуг з організації публічних зав’язків за межами митної території України з метою вирішення проблем, які виникли в процесі виконання контракту № С-17-02/2007/Pr від 25.12.2007.

5 серпня 2008 року, достовірно знаючи, що реалізація контракту № С-17-02/2007/Pr від 25.12.2007 не потребує залучення компаній консультантів, службові особи ДП СЗТФ Прогрес», зловживаючи своїм службовим становищем, підписали акт вартості наданих послуг № 01 до додаткового договору № 1 від 07.07.2008, який став підставою для перерахування на рахунок компанії BrintexLimited»120000,00 доларів США, в якості оплати юридичних, економічних, консультаційних, інформаційних послуг та послуг з організації публічних звязків на території Республіки Ірак.

07 серпня 2008 року, на підставі акту вартості наданих послуг від 05.08.2008 № 01 та розпорядження на здійснення платежу, службовими особами ДП СЗТФ «Прогрес» перераховано на рахунок компанії Limited»120000,00 доларів США. Як встановлено в ході досудового слідства, консультаційні послуги, передбачені контрактом № А-13/08/Pr та додатковим договором № 1 компанією intex BrintexLimited» фактично не надавались і згідно з довідкою Головного контролера-ревізора ГоловКРУ від 06.06.2011, внаслідок оплати вказаних послуг, ДП СЗТФ «Прогрес» нанесено збитків на суму 120 000,00 доларів.

Таким чином, внаслідок зловживання службовими особами ДП СЗТФ «Прогрес» своїм службовим становищем, яке виразилися в укладенні та оплаті удаваних контрактів з компанією BrintexLimited »на суму 120000,00 доларів США, що за курсом НБУ на 07.08.2008 становить 581340 гривень, були протиправно розтрачені державні грошові кошти, що заподіяло матеріальну шкоду державному підприємству на вказану суму, яка в 600 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

У реєстрі судових рішень по цих фактах є кримінальна справа № 654, яка порушена 09.06.2011 року, щодо ймовірної розтрати на суму понад 581.340 гривень працівниками «Прогресу» на чолі із Дмитром Пономаренкои за ч. 5 ст. 191 КК України. Її розслідувала СБУ.

Зараз цього провадження немає, і підозру по ньому Пономаренку не повідомляли. Тобто, за реальними фактами скоєння злочину Дмитра Валерійовича Пономаренко – покарано не було!

Бачимо, що сьогоднішня справа яку розслідує СБУ є практично аналогічною справі із Дмитром Пономаренком: зацікавлені особи використовуючи державні посади і фірми-прокладки вчиняють протизаконні діяння заради власних корисливих цілей.

То чи є надія, що у справі яку сьогодні розслідує СБУ винні отримують покарання???  

Варто зазначити, що після того як Дмитро Пономаренко «вийшов сухим із води» по вищенаведеній справі , то аж ніяк не перестав вчиняти злочинних дій по розкраданню в державних підприємствах підпорядкованих  «Укроборонпрому». Так, у липні 2019 року Член Спілки журналістів України Ігор Аркадійович Мізрах викрив один із таких злочинів Дмитра Пономаренко.


Скріншот

Але й тут Українська «Феміда» по відношенню до Пономаренко була доволі прихильною. Справу фактично ніхто не розслідує, адже на думку журналістів і самого пана Мізраха – Дмитра Пономаренко прикривали і прикривають вищі державні чини. Зокрема тепер уже екс Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, який і може мате відношення до розкрадань оборонного сектору за участі Пономаренко.

Також варто зазначити, що за викриття злочину Пономаренком опублікованого у липні 2019 – Ігор Мізрах отримав «винагороду» від Військової прокуратури на чолі із Матіосом. То й же Пономаренко став провокатором, «торпедою» та за незрозумілих причин з’явився в Офіс І. Мізраха із псевдо-хабарем куди за хвилину увірвались представники Військової прокуратури та почали «шити» справу журналістові, політичному експертові.

Все доволі просто і очевидно: Ігор Мізрах викрив один із злочинів Пономаренка до якого може бути причетний Матіос, за що й отримав сфальсифіковане проти себе провадження.  Саме таку «винагороду» отримують журналісти за викриття злочинців!!!     

Напрошується логічне питання : а чи не поплатяться в схожому стилі й журналісти видання «Цензор.Нет» за своє нещодавнє викриття злочину?!... Хоча будемо надіятись, що ні – адже Анатолій Матіос уже не працює у Військовій прокуратурі… 

Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора. 

Автор: Ігор Думка

Теги: Служба безпеки України,Служба безпеки ,Україна,Украина,Служба безопасности,Служба безопасности Украины, СБ Украины, СБ України,ДК «Укроборонпром»,ДК «Укрспецекспорт» ,Укрспецекспорт,Укроборонпром,Цензор.Нет,Аль-Халід,Держкомпанія "Укрспецекспорт",Raviana Pakistan Private,Захур,Морозов,ДП СЗТФ «Прогрес»,Superior Heavy Ekuipment Co,BrintexLimited, Дмитро Пономаренко,Пономаренко,Житомирский бронетанковый завод,ТОВ «Промислові оборонні технології»,Мосін Михайло Сергійович,Корнієвський Олександр Олександрович,ТОВ "ТАБІТІ ТА АПІ",Мосін ,Ігор Мізрах,Житомирський бронетанковий завод,Анатолій Матіос ,ДП «Житомирський бронетанковий завод»,Пономаренко Дмитро Валерійович,ДП «Прогресс»,Військова прокуратура,ТОВ Промислові оборонні технології, Игорь Мизрах,Анатолий Матиос,Дитрих,Заступник Секретаря РНБО,Дмитро Валерійович Пономаренко,Дітріх,Анатолій Матіос,Матіос,Пономаренко Дмитрий,Катренко,Юрашев Володимир Денисович,ФСБ ,Завод Маяк,Андрій Філюк,суддя Андрій Філюк,танк Т-80,Т-80,Укрспецторг, Агент Дітріх,Дмитро Пономаренко Дітріх,Дмитрий Пономаренко,Дмитрий Пономаренко Википедия,Андрей Филюк,Філюк,Олександр Корнієвський, Корнієвський,Александр Корниевский,Корниевский,АТО,Айдар,Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод»,Михаил Мосин,Мосин,Михайло Мосін,ПРОМИСЛОВО ОБОРОННІ ТЕХНОЛОГІЇ,Ліхітінов,Ліхітінов Михайло Олександрович,Ліхітінов Михайло ,Ліхітінов ,Лихтинов Михаил Александрович,Лихтинов Михаил ,Лихтинов,КАТРЕНКО,агент Катренко,ФСБ,: Анатолій Матіос,Ірина Венедіктова,Генпрокурор ,Дмитро Пономаренко,Матіос корупція,Борис Герман,ТАБІТІ ТА АПІ, СБУ,генеральна прокуратура , Мізрах Ігор Аркадійович,Військова Прокуратура, Матиос,Адвокаты Матиос,Анатолий Матиос Википедия,Матиос,Главный военный прокурор ,Главный военный прокурор Украины,Военная прокуратура,Военная прокуратура Анатолий Матиос,Военная прокуратура Матиос,ГВП ,Главная военная прокуратура,АРМА,ГВП Матиос,Главная военная прокуратура Матиос,Пономаренко Дмитрий Валерьевич,Житомирський бронетанковий завод корупція,Дитрих ,Дмитрий Пономаренко Дитрих,Венедиктова,Ирина Венедиктова Википедия,Генеральный прокурор Ирина Венедиктова,Ирина Венедиктова,Генеральный прокурор,Генеральная Прокуратура Украины,Генеральная прокуратура,Генпрокуратура,ГПУ,Генпрокурор,Владимир Александрович Зеленский, Володимир Зеленський, Президент Украины, Президент Зеленський,Президент Владимир Зеленский,Президент Украины Зеленский,Президент Украины Владимир Зеленский,Владимир Зеленский Википедия,Зеленский,Генеральная прокуратура Украины,Генпрокуратура Украины,СБУ, Іван Баканов,Глава СБУ Иван Баканов,Иван Баканов,Іван Баканов Вікіпедія,Иван Баканов Википедия,Баканов,Служба безпеки, Служба безпеки України,Головний військовий прокурор Анатолій Матіос Сергійович,Прогрес,Філюк Петро Тодосьович,суддя Філюк,ДП "Перемога" НААН України,Житомирський бронетанкови,й завод,Тетяна Філюк, Ігор Мізрах,Головний військовий прокурор Анатолій Матіос
Автор: wikibazacom