Хутір Гройсмана під Києвом. Землі і особняки політик записав на дружину і дочку

Хутір Гройсмана під Києвом. Землі і особняки політик записав на дружину і дочку
28727 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експрем'єр обзавівся нерухомістю в елітному котеджному містечку "Сонячна долина".

Про це пише Страна.ua.

Кілька днів тому експрем'єр-міністр Володимир Гройсман опинився в центрі корупційного скандалу.

Забудовник Максим Микитась пішов на угоду зі слідством і дав свідчення проти колишнього глави уряду. Гройсман нібито отримав в три рази дешевше ринкової вартості офісні приміщення і паркувальні місця в елітному Київському ЖК "Аристократ". Взамін на призначення Олександра Лятамбора президентом до держкомпанії "Укрбуд".

"Страна" вирішила з'ясувати, якою нерухомістю встиг обзавестися вінничанин Гройсман у столиці. І виявилося, що у його сім'ї є цілий хутір в престижному селищі під Києвом.

 

Нові володіння колишнього глави уряду під КиєвомВладислав Бовтрук, "Страна"

 

За часів свого прем'єрства Володимир Гройсман проживав в одному з найдорожчих житлових комплексів міста – "Новопечерські Липки". Як виявилося пізніше - квадратні метри оформлені на тещу політика – Аліну Бурлаку. За даними виписки з держреєстру прав на нерухомість, у жінки там дві квартири по сусідству, площею 183 кв.м і 59 кв. м, і пара місць в підземному паркінгу.

А в нинішньому році сім'я експрем'єра обзавелася резиденцією в передмісті столиці. Котеджне містечко "Сонячна долина" - тихий, мальовничий куточок. Він знаходиться в Обухівському районі в селі Романків.

 

На 45 гектарах побудовано 125 житлових будинків, третя частина території – це сосновий ліс і озера. Будинок тут можна придбати з прилеглою територією від 10 до 42 соток. Архітектори пропонують аж 16 проєктів будиночка вашої мрії площею від 220 до 571 квадратного метра. Також в містечку є парк з прогулянковими доріжками та ігровими майданчиками для дітей.

Вартість скромного за розмірами особняка на 220 квадратів зараз 12 600 000 гривень. А ось за житло у два рази більше потрібно буде заплатити майже 41 мільйон.

 

На прохідній в елітному містечку пост охорониІзим Каумбаєв, "Страна"

 

 

Кореспонденти "Страны" побували в "Сонячній долині".

Виходячи з даних державного кадастру, тут у сім'ї політика три земельні ділянки, загальною площею 91 сотка.

Два з них записані на молодшу дочку Христину, а один - на дружину Олену. До речі, раніше ми писали, що мама передала дівчині частину свого бізнесу, а саме 10% від статутного капіталу фірми, якій належить земля і будівля торгового комплексу "Магігранд" в рідній для них Вінниці.

 

Страна.ua

 

 

Земельні наділи родини Гройсмана розташовані на околиці містечка, з боку нагадуючи хутір. Вони відгороджені одним височенним парканом. Така велика площа дуже сильно виділяється на тлі сусідніх ділянок. Територію з обох сторін оточують рукотворні водойми. По периметру встановлено відеоспостереження. А при в'їзді в містечко - пост охорони, де 24/7 чергують міцні хлопці.

У дворі багато сосен, декоративних дерев, а галявини встелені вічнозеленою травою.

Тут у сім'ї політика два особняки схожих за архітектурою. Вони не розділені огорожею, а, навпаки, з'єднані між собою доріжками.

 

Зліва господарський особняк, праворуч котедж, який, судячи з усього, призначений для дочкиВладислав Бовтрук, "Страна"

 

Обидва будинки двоповерхові з панорамними вікнами від підлоги до стелі. Вони не тільки дозволяють насолоджуватися красою ландшафтного дизайну, але і заливають природним світлом внутрішній простір.

Кожен з котеджів обладнаний просторою кухнею з вітальнею, вбиральнею, бойлерною, двома санвузлами та літніми терасами, де встановлені крісла-гойдалки. Біля одного з них на задньому дворі є невеликий фонтан, а біля іншого - басейн.

 

Страна.ua

 

 

За документами, які отримала "Страна" в реєстрі нерухомого майна, особняк побільше (618 кв.м) був куплений Оленою Гройсман в травні. Судячи з усього, він призначається для проживання Володимира, Олени та їх сина Давида (наймолодший з трьох дітей пари).

У хазяйському будинку передбачений гараж на дві машини. А ось в будиночку поменше є крите паркомісце всього для одного авто.

Також можна звернути увагу, що сім'я Гройсмана екофрендлі (дружні до екології, - Ред.). Адже на гаражі встановлені сонячні батареї, дах льоху засаджена травою, а сміття сортується в три кольорових контейнери для різних типів відходів.

Варвара Квітка, Владислав Бовтрук

zik.ua

Теги: Володимир Гройсман , Гройсман,Владимир Гройсман ,Владимир Гройсман Википедия,Максим Микитась ,Микитась,Сонячна долина,Солнечная долина,Олена Гройсман,Гройсман,особняк,особняки,дам,дома,Христина Гройсман,Магігранд,ТЦ Магігранд,Торговий центр Магігранд,торговий комплекс "Магігранд",торговий комплекс ,Вінниця,Винница,Киев,Київ,Україна,Украина,Будинок ,Будинки,Аліна Бурлака,Бурлака,Новопечерські Липки,Котеджне містечко "Сонячна долина",Олександр Лятамбор,Лятамбор,Укрбуд
Автор: wikibazacom