Суддя Конституційного суду Петро Філюк 5 років не декларував бізнес дружини і 50 тис дол

Суддя Конституційного суду Петро Філюк 5 років не декларував бізнес дружини і 50 тис дол
140429 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Філюк п’ять років поспіль не вказував у декларації бізнес дружини – про нього, а також про 20 тисяч доларів кешем та 644 тис грн на рахунку суддя згадав лише після призначення в КСУ. 

Суддя КСУ Філюк з 2015 по 2019 роки, будучи на посаді голови Апеляційного суду Волинської області,  не вказував у своїх деклараціях ПП «Акрополь», що належить його дружині Олені Філюк. В усіх деклараціях суддя зазначав дружину, її нерухомість, її авто, її зарплатню – однак не зазначав корпоративні права. 

Під час кваліфоцінювання два роки тому Філюк "">заявляв, що з дружиною не розлучений офіційно, але не проживає однією родиною нібито вже "">понад 10 років. Разом з тим не знати, що в неї є бізнес, суддя навряд чи міг – адже цьому бізнесу вже понад 20 років.

ПП «Акрополь» зареєстроване в 1997 році, уже в 1998 фірма викупила в Луцьку приміщення на 770 кв.м. У приміщенні розташований гастроном. З минулого року права на приміщення розділили навпіл між «Акрополем» і сином судді Петром Філюком.

Цікаво, що згідно з даними фінансової звітності «Акрополя» на YouControl – фірма стабільно збиткова, а єдиний нібито дохід від неї, згідно з деклараціями самого судді, Олена Філюк отримує у вигляді невеликої зарплатні (вона в цій фірмі не тільки власник, а й директор).   

Пізніше, після прийняття присяги судді КСУ Філюк подав уточнену декларацію – суддя «згадав», що в дружини є фірма. Окрім того, він «згадав», що в нього самого лежить 21,500 дол готівкою і 644 тис грн на банківських рахунках. 

Нагадаємо, 27 жовтня КСУ визнав неконституційними деякі положення Кримінального кодексу та ЗУ «Про запобігання корупції», перше – анульовує відповідальність за брехню в деклараціях, друге – по суті блокує роботу Національного агентства з питань запобігання корупції в напрямку моніторингу, перевірки та контролю статків державних службовців.

bihus.info

Теги: Конституційний Суд, КСУ ,Петро Філюк,суддя КСУ Петро Філюк,суддя КСУ,суддя,суддя Андрій Філюк,суддя Петро Філюк,КСУ ,декларація,правосуддя,Олена Філюк,ПП «Акрополь», корупція