ЯКІ «СКЕЛЕТИ У ШАФІ» ПРИХОВУЄ АРТУР ДИНОЛ – КАНДИДАТ НА ПОСАДУ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ДПС КИЄВА. Частина 1: Кримінальні справи батька і як він причетний до них

ЯКІ «СКЕЛЕТИ У ШАФІ» ПРИХОВУЄ АРТУР ДИНОЛ – КАНДИДАТ НА ПОСАДУ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ДПС КИЄВА. Частина 1: Кримінальні справи батька і як він причетний до них
153111 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останній рік українці часто стикаюся із доволі неприємними, навіть немислимими новинами про те, як чиновники, правоохоронці із, м’яко кажучи, сумнівною репутацією повертаються на високі державні посади де займаються звичною для себе справою – грабунком нашого народу. Та, на превеликий жаль, завдяки доленосному рішенню Конституційного суду України від 27 жовтня 2020 року повернення на високі посади «зашкварів», корупціонерів та бандитів під прикриттям погонів стало ще простішим.

Адже по суті, незаконно нажите ними майно практично не є аргументом який у прямому значенні має завадити їм продовжити творити мільйонні грабежі із кишень простих українців. В такому випадку вся надія фактично покладається на вищі інстанції які мають призначати таких горе-працівників… Та що виходить в кінцевому результаті – нажаль, ми усі прекрасно знаємо: корупціонери все ж з легкістю потрапляють на омріяні «крісла» та наносять мільйонні збитки державі…

ХТО І КОЛИ, ЦЕ ЗНУЩАННЯ НАД УКРАЇНЦЯМИ ПРИПИНИТЬ??? – сказати зараз практично неможливо, але – це аж ніяк не означає, що потрібно опускати руки на благо тих, хто гордо хоче йде до своєї мети – доводити народ до повного зубожіння!!!

Нещодавно з’явилась інформація, що такий собі громадянин Динол Артур Олегович мітить у крісло зама Головного управління Державної податкової служби у місті Києві. Про нього особливої інформації в мережі інтернет не так уже й багато, пов’язано це із двома факторами:

  1. спеціаліст він так собі, тобто, м’яко кажучи, не рівня виконання важливих задач; влаштуватись і просуватись по службі в ДФС йому вдалось завдяки зв’язкам батька – Динола Олега Валерійовича;
  2. якщо інформація про його сумнівні діяння з’являється в мережі, то зразу ним приймаються кроки для її очищення.

Динол Олег Валерійович(батько Артура Динола) також персона не надто публічна, але він ось уже два десятиліття з легкістю співпрацює з людьми які мають відношення до української влади. Так, в 2000-них він був помічником народних депутатів Андресюка Бориса Павловича (Соціал-демократична партія України) та Заплатинського Володимира Михайловича (Наша Україна). А в часи президента Януковича був директором ДП «Інвестжитло» Міністерства Оборони України. Підприємство було створено і функціонувало виключно з метою реалізації майна Міністерства Оборони і неодноразово фігурувало в рейдерських схемах, в незаконних забудовах, суперечках про право власності на ремонтні заводи по всій Україні і. т .д. Та запам’ятався Олег Динол тим, що на основі сумнівного договору продав участок землі Міністерства оборони… своїй дружині. Таке нахабство навіть не стали терпіти браві ділки Януковича – було відкрито кримінальну справу. В ході слідства проводились обшуки в сім’ї Денол, де було помічено автопарк із дорогих авто:  Ferrari, Porsche, RangeRover на суму не менше 10 млн. доларів США. Згодом, кримінальні справи, щодо подружжя Динол розсмокталися в повітрі, напевно стали в нагоді накопичені активи, і на багато питань правоохоронців знайшлися переконливі "зелені" відповіді. А результатом справи стало те, що земельний актив придбав - Аднан Киван.

Також, будучи директором Державного підприємства «Інвестжитло» (ЄДРПОУ 33294267) та позаштатним співробітником Державного підприємства «Укрінформзвязок» (ЄДРПОУ 23539109) Олег Динол в період 2011 року з метою проведення безтоварних фінансових операцій з грошовими коштами ДП за допомогою незаконного переводу їх з безготівкової форми розрахунку в готівку, тобто в заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, керував перерахуванням грошових коштів ДП «Укрінформзвязок» у сумі 241 280грн. на рахунки фіктивного підприємства ТОВ «Інвесттехнагляд». В подальшому, з метою ухилення від сплати податків Динол контролював відображення вказаних операцій у податкових деклараціях з ПДВ ТОВ «Інвесттехнагляд» та підготовку бухгалтерської документації по нібито проведеним господарським операціям.

Крім того, Олег Динол в цей час через підконтрольне підприємство ТДВ «Металоконструкція» пробував продати земельну ділянку площею приблизно 4 га, що належала Міністерству Оброни. А також з метою ухилення від сплати податків та заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, створив підконтрольні собі підприємства, а саме: ТОВ «Сюіта» (ЄДРПОУ 33915151), ТОВ «Новострой 2008» (ЄДРПОУ 35880461), Фірма «Стратегія»,ТОВ «Інвесттехнагляд» (ЄДРПОУ 37401981).

Тобто Олег Динол, батько теперішнього кандидата на посаду заступника керівника  Головного управління Державної податкової служби у місті Києві Артура Олеговича Динола «на всіх парах» бажав обкрадати нашу державу завдяки податковим махінаціям.

- Більшість читачів зараз подумають, а до чого тут син Артур, адже бувають випадки коли «яблуко від яблуні – все-таки падає далеко». Так, бувають, але це не стосується сім’ї Динол.

Закінчивши в 2005 році Одеський національний університет імені І.І. Мечникова Артур Динол в лютому 2006 року зразу ж займає посаду Старшого державного податкового ревізора-інспектора в одному із відділень ДПІ Одеси. На цій посаді він пробув до листопада 2007 року. Звісно, таке везіння в цей час явно могло не обійтись без батька, який був тоді помічником народного депутата України. Після цього, Артур Динол частенько «подорожував» кабінетами ДПІ в Одесі та Миколаївській області, де займав посади: Завідувач сектору ДПІ, Заступник начальника ДПІ, в.о. Начальника ДПІ. Так було до червня 2011 року, бо в цей час його перевели на своєрідне пониження – став провідним юрисконсультом ОДПІ, де пропрацював до серпня 2012 року. Переведення із заступника керівника ОДІ в юрисконсульти, як вже всі зрозуміли -  було спричинено діяннями батька Олега Динола про які ми писали вище. Та і це було ще не все…

В 2012 році розслідування злочинів Олега Динола, можливо не без участі сина Артура було фактично на основній фазі. А тому, Артур змушений був покинути державну структуру.

Але де ж він після цього об’явився?! – А виплив Артур Динол в серпні 2012 року на посаді помічника Генерального директора підконтрольної своєму батькові фірми – ДП «Укрінформзвязок»(ЄДРПОУ 23539109). А тепер складемо пазл згідно справи №32012170000000010 від 04.01.2013 за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212 КК України:

- Олег Динол (батько) будучи  директором Державного підприємства «Інвестжитло» (ЄДРПОУ 33294267) та позаштатним співробітником Державного підприємства «Укрінформзвязок» (ЄДРПОУ 23539109,) де в цей час на посаді помічника Генерального директора перебував його син Артур Динол - з метою проведення безтоварних фінансових операцій з грошовими коштами державного підприємства за допомогою незаконного переводу їх з безготівкової форми розрахунку в готівку, тобто в заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, керував перерахуванням грошових коштів ДП «Укрінформзвязок» у сумі 241 280грн. на рахунки фіктивного підприємства ТОВ «Інвесттехнагляд» - ще однієї підконтрольної сім’ї Динол фірмі.

Чи могли такі діяння відбуватись без допомоги помічника Генерального директора яким був його син Артур Динол – питання скоріше риторичне… 

- Після таких діянь з ознаками кримінальних правопорушень батько і син Диноли на певний час «залягли на дно».

Та вже згодом, після зміни влади, в 2015 році Динол старший засвітився ще в одній державній структурі ПАТ «Завод «Маяк», що входить до складу «Укроборонпрому». Там він входив до складу Наглядової Ради. Також Олегом Динолом в цей час було зареєстровано ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АВІАЦІЙНО-КОСМІЧНІ СИСТЕМИ І ТЕХНОЛОГІЇ" (Код ЄДРПОУ 40157960).

Син Артур в цей час (вересень 2015 року) осів ще в одній пов’язаній із батьком фірмі ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СЮІТА 2006", де зайняв посаду директора з розвитку. Нагадуємо, що «Сюіта» (ЄДРПОУ 33915151) є підконтрольне Олегу Динолу. Під час розслідування було встановлено, що це підприємство виступило у якості замовника на будівництво будинку у м. Первомайську Миколаївської області, виконувачем робіт була Фірма «Стратегія» (ЄДРПОУ 30704101)(також підконтрольна Динолам). Фірма «Стратегія» в період липень - листопад 2011 року отримала від ТОВ «Сюіта» 15 млн.грн., з яких 7 млн.грн. перерахувала на рахунки фіктивних і підконтрольних Динолам  підприємств ТОВ «Забудова світу», ТОВ «СК «Пальміра», ТОВ «Інвесттехнагляд», ТОВ «Тетрабудсервіс», з метою подальшого їх привласнення.

В цей же час Артур Олегович Динол паралельно роздумував над поверненням в податкову службу або, скоріш за все – це була ідея батька, який в цей час знайшов впливових друзів і влаштувався в одне із держпідприємств «Укроборонпрому». Та про це трохи згодом…

Наразі повернемось до ТОВ Авіаційно-космічні системи та технології (код ЄДРПОУ 40157960). Його цікавою особливістю є те, що в даний час і це підприємство Динола-старшого знаходиться під кримінальним провадженням №22019000000000118 від 25.04.2019 за ч.1 ст.333 КК України.  27.02.2019 службові особи ПП ФІРМА "НІКОЛЬ" (код ЄДРПОУ 22892068), м.Київ, пр.Повітрофлотський, 54) та ТОВ Авіаційно-космічні системи та технології (код ЄДРПОУ 40157960), м.Київ, вул.Лейпцизька, 5А, офіс 2), з використанням поштового оператора ДСПЗ EMS , поштовими відправленнями за номерами МПВ EЕ010397547UA, EЕ010397555UA та EЕ010397564UA (митна декларація №UA1001190/2019/457047) через митний пост Спеціалізований Київської міської митниці ДФС України, в порушення встановленого порядку міжнародних передач товарів, здійснили до Республіки Польща на адресу компанії GAL Firma elekroniczna (Stanislav Zieba, 39-330, м.Мелец, вул.Брекєшув, 15) передачу товарів, що підлягають державному експортному контролю, а саме партію комплектуючих до літальних апаратів (цивільних, бойових літаків та вертольотів).

ПП ФІРМА "НІКОЛЬ" та ТОВ «Авіаційно-космічні системи та технології» намагались незаконно вивезти з України авіаційні компоненти, які використовуються на військових літальних апаратах та є товарами військового призначення!!! 

Та в результаті - 4 управлінням ДКР СБ України у взаємодії із співробітниками Київської міської митниці Державної фіскальної служби України заходами незаконне вивезення вказаних товарів за межі території України було попереджено.

Цікаво, а чи не для прикриття своїх злочинів Олег Динол (в 2017 році в ДФС, а в наш в Державну податкову службу) -  влаштовує свого сина Артура Динола???

- А тепер повернемось назад у 2015-2017 роки коли Артур Денол чи то влаштовувався, чи то його влаштовували у Державну фіксальну службу Одеської області. Спроб було декілька…

І так, в березні-квітні він намагався отримати посаду Старшого державного інспектора відділу комунікацій з громадськістю в Головному управлінні ДФС Одеси. Для цього подав декларацію про доходи за 2014 рік, а також заяву-погодження щодо перевірки його згідно Закону України «Про очищення влади».

 

 

 

Та ця його «потуга» пробратись в лави ДФС виявилась невдалою. Чи то практично пуста декларація, чи то відлуння кримінальних проваджень повипливали на кінцевий результат, точніше – його відсутність.

Та через 2 роки Артур Динол все ж потрапив в ряди Одеської ДФС, цьому звісно могло посприяти укріплення позицій батька. Але назвати його прихід в лави державної служби чимось гідним - явно «язик не повертається». Адже перше що кидається в очі, це те що він потрапив на декретне місце, але і це не найцікавіше. Свою посаду Старшого державного податкового ревізора-інспектора він здобув у «конкурсі» - без конкурентів. Тобто, Артур Денол за дивним збігом обставин був єдиним кандидатом на цю посаду, що для ДФС практично не властиво, хіба якщо – такий варіант не є домовленим.

Та «вершиною» його потрапляння на посаду Старшого державного податкового ревізора-інспектора ДФС Одеси став його прохідний бал – 8,5. Ця цифра є однією із найнижчих серед усіх кандидатів які паралельно проходили відбір у ДФС у цей час. Цілком логічно можна припусти, якщо б у нього був хоча б один конкурент – то він би ніяк вчергове не потрапив в ряди ДФС.

Скачати і переглянути цей документ можна ТУТ

Виходить, що Артур Динол потрапив на декретне місце без жодної конкуренції та ще й із дуже низьким балом, а це можна назвати доволі сумнівним досягненням. То чим же він підкорив керівництво? – Можливо бездоганною декларацією про доходи… але й тут змушені всіх розчарувати…

ПРОДОВЖЕННЯ ЧИТАЙТЕ У ДРУГІЙ ЧАСТИНІ

Теги: Динол Артур Олегович,Інвестжитло,Олег Динол,ПАТ «Завод «Маяк»,ТОВ Авіаційно-космічні системи та технології,Артур Динол Одесса,Олег Динол Одесса,Артур Динол ДФС,ДПС у Київській області,Артур Динол ДПС, ДФС ,ДПС