Вибори на території Обухівської ОТГ пройшли з грубими порушеннями! Громада протестує і вимагає перевиборів! Левченко - фальсифікатор має піти геть!

Вибори на території Обухівської ОТГ пройшли з грубими порушеннями! Громада протестує і вимагає перевиборів! Левченко - фальсифікатор має піти геть!
172535 ПЕРЕГЛЯДІВ

Де-факто: вибори на території Обухівської ОТГ пройшли з грубими порушеннями!  –  Де-юре:  повинні відбутись перевибори

У неділю, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких обрали мерів, голів сільських та селищних рад, депутатів до рад усіх рівнів від громад. Явка цього року була рекордно низькою: за даними ЦВК, тільки 36,8% українців прийшли на дільниці і проголосували. Це на 10% менше, ніж на аналогічних виборах у 2015 році. І на превеликий жаль, у багатьох регіонах нашої держави було зафіксовано численні порушення. Особливо, із найгіршої сторони відзначилась Обухівщина, де на території місцевої ОТГ виборчий процес та підрахунок голосів де-факто супроводжувався систематичними і грубими порушеннями, відповідно до них - там де-юре повинні відбутись перевибори. Зараз, звісно, всі порушення намагаються приховати, але давайте бути адекватними – для чого тоді проводити вибори якщо результати фальсифікуються?!!!

А тепер все покроково і з фактами!

На виборчій дільниці №321323 у м. Обухів головою дільниці Савчук С.І. було допущено значну кількість умисних порушень, що фактично несуть прямий вплив на результати виборів.

Так, на виборчій дільниці №321323 за адресою вул.Миру, 12, м.Обухів, Київська обл., 08700 Голова ДВК Савчук Світлана Іванівна не допускала заступників Бродовську М.Р. та Водніцьку О.В.  до виконання їх законних обов’язків.

Крім того, пані Савчук з незрозумілих причин тотально ігнорувала всі зауваження спостерігачів щодо порушень які відбувались на дільниці, а також що не припустимо – не приймала складених актів даних порушень. Та найгірше те, що Голова цієї ДВК Світлана Савчук на 5 годин повністю паралізувала роботу всіх членів комісії, а саме – забрала із собою дільничну печатку та документи і зникла на цей час(5 годин) у невідомому напрямку. На даний час членами цієї ДВК по даних фактах порушень уже написано скарги та направлено до Обухівської територіальної комісії.   

- Питання: де була Голова ДВК Савчук весь цей час? А найголовніше – як за цей час вона використала печатку і документи ДВК?

- Такі дії – це по факту ніщо інше як причина визнання виборів такими що не відбулись!!!

Але і це ще далеко не все! Адже 26.10.2020р., орієнтовно о 4 години ранку, голова ДВК Савчук відчинила двері дільниці під час підрахунку голосів та бюлетнів членами комісії, що призвело за собою доступ та перебування на території дільниці сторонніх осіб, та пряме порушення порядку здійснення підрахунку голосів.

На зауваження спостерігачів та кандидатів у депутати, що були присутніми з початку голосування, голова не реагувала. А при оформленні акту про порушення та вимогу його зареєструвати та прийняти - голова Савчук повідомила про відмову та відсутність журналу, в який можливо внести дані про реєстрацію акту.

Цілком зрозуміло і логічно, що результати виборів на цій дільниці є із фактичними ознаками фальсифікацій та супроводжувались грубими порушеннями, а тому за всіма параметрами згідно чинного Законодавства їх повинні визнати такими що не відбулись. Але ми впевнені, що порушники і фальсифікатори виборів всіма можливими методами впливатимуть щоб максимум що відбулось – це перерахунок голосів по цій ДВК. Та ми із впевненістю заявляємо – такий вихід із ситуації буде фактично абсурдним!

Чому абсурдним?! А тому, що на даний час є всі підстави вважати, що орган(точніше – його посадові особи) який може здійснювати перерахунок є причетним до фальсифікацій на даній дільниці, а також покриває пані Світлану Савчук - мова йде про Територіальну виборчу комісію(ТВК).  І цьому є чіткі пояснення та докази: о 16 годині 30 хвилин на територію ДВК прийшли представники Обухівської ТВК і здійснюючи тиск на членів комісії и погрожуючи спостерігачам – кандидатам, які приймали участь  у спостереженні за порушеннями, що відбувались під час підрахунку голосів та голосуванні, втрутились у діяльність ДВК і організували виніс протоколів та невпізнаних мішків з бюлетенями - неопечатаних у тонкому мусорному пакеті з території ДВК!!!

Прикриваючи своє порушення і порушення пані Савчук  -  Територіальна виборча комісія може прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці. АЛЕ - враховуючи факт втручання Обухівської територіальної виборчої комісії у діяльність членів комісії ДВК з метою приховування порушень, вчинених головою ДВК  №321323, вважаємо, що здійснення повторного перерахунку голосів має проводити комісія вищого рівня. Хоча найправильнішим буде призначення перевиборів!!!

Ще одне порушення було зафіксовано на дільниці  №320753 в селі Красна Слобідка, вул.Шевченка, 2А.

Згідно Виборчого Кодексу передбачено, що в голосуванні виборців за місцем їх перебування організовують не менше як три члени дільничної виборчої комісії, визначені рішенням такої комісії. Такі члени виборчої комісії мають бути представниками різних суб’єктів подання кандидатур до складу комісії.  Але, при формуванні групи – членів комісії з окремою скринькою для голосування виборців за місцем їх перебування, було організовано тільки два члени комісії, що ставить під сумнів результати голосування виборців і відповідно підрахунок голосів.

Також, потрібно звернути увагу на незаконні дії членів Обухівської міської територіальної виборчої комісії, які порушуючи чинне Законодавство – самовільно змінили члена ДВК №320756, що за адресою  вул.Преображенська, 4А, с.Нещерів, Обухівський р-н, Київська обл., 08708.  

23 жовтня 2020 року членом Обухівської ТВК, секретарем Хмеляр Таїсією Анатолівною та діловодом цієї ж ТВК Кручинською Мариною Євгенівною було вчинено дії які мають ознаки кримінального порушення. А саме ці дві особи виключили із членів ТВК представника «Громадянської позиції» Злотову Людмилу Порфирівну, а на її місце ввели представника партії «Сила людей» - Злотову Наталію Созонівну.

Керуючись чинним виборчим Законодавством можемо зробити висновок – пані  Хмеляр та пані Кручинська вчинили злочин. Адже заміна членів ДВК належить виключно тій політичній партії, яка висувала свого представника, заміна квот взагалі не передбачена!

Цікавим також є те, що і Голова Обухівської ТВК Ярослав Майданюк, і його заступник  Жиленко Дмитро заміну члена комісії на ДВК №320756  - спростовували. Сама ж Кручинська зазначила, що провела такі дії на прохання Олени Паєнко, Голови Обухівської міської організації політичної партії «Сила людей».

Аналізуючи вище написане приходимо до висновку:

  1. Навряд чи Голова комісії і його заступник не знали про вчинення злочину своєю колегою, скоріш за все – припускаємо що знали, але приховують це.
  2. Але якщо не знали, то констатуємо факт того – що діяльність Обухівської ТВК потрібно поставити під великий сумнів!!! Адже, якщо Кручинська і Хмеляр зуміли вчинити злочин під носом у Голови і заступника ТВК, то скільки всього там ще може бути сфальсифіковано???

- Тобто, ТВК не виконала своїх законних обов’язків – забезпечити прозорі вибори згідно чинного Законодавства!!!

Також варто підкреслити, що до Обухівської міської ТВК неодноразово надходили скарги та акти про грубі порушення виборчого законодавства допущені на всіх виборчих дільницях під час проведення голосування та проведення підрахунку голосів. Так, на виборчих дільницях: 321333, 321335, 321331, 321323, 321324, 321334, 320744, 320753, 321336, 320756, були допущено ряд порушень, які проявлялися у перешкоджанні членами ДВК під час підрахунку голосів виборців особам офіційно присутнім в приміщенні ДВК, спостерігати за процесом підрахунку голосів, бюлетені розкладалися на окремі стопки за кожного кандидата без оголошення та демонстрування виборчих бюлетенів з інформацією за якого кандидата було віддано голос виборця. Офіційні спостерігачі, представники кандидатів на голову ОТГ та кандидатів в депутати, кандидати в депутати присутні під час підрахунку голосів були позбавлені можливості ідентифікувати виборчі бюлетені як оригінальні, оскільки на багатьох виборчих бюлетенях були відсутні печатки ДВК. Також при розкладанні виборчих бюлетенів на виборчій дільниці члени комісії не демонстрував зміст виборчого бюлетеня, що свідчить про велику ймовірність зарахування голосів виборців до іншого кандидата на посаду голови Обухівської ОТГ та кандидатів в депутати.

Вказані акти та скарги містили виклад обставин, які, свідчили про наявність порушень вимог Виборчого кодексу України під час проведення голосування та  підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях. Вище вказані акти подавались на розгляд до дільничних виборчих комісій, проте при складанні протоколів на засіданні членами комісії не розглядались та взагалі не обговорювались порушення, викладені в актах.

Та найгірше те, що таке ж ігнорування скарг і актів доданих до них відбувалося і на засіданні Обухівської міської територіальної виборчої комісії.

Тож беручи до уваги вищезазначені обставини та норми законодавства, враховуючи численні грубі порушення виборчого законодавства на виборчих дільницях які залишилися без відповідного реагування з боку Обухівської міської ТВК на місцевих виборах констатуємо:

Ці грубі  порушення виборчого Законодавства, а також вчинення можливих кримінальних злочинів - не можуть бути усунуті без повторного перерахунку голосів виборців на виборчих дільницях.

Також зважаючи на те, що ТВК за вище наведеними фактами прикривала порушення на дільничних комісіях, а також  не виконала своїх законних обов’язків – забезпечити прозорі вибори згідно чинного Законодавства – вибори на території Обухівської ОТГ повинні вважатись такими що не відбулись!

- Тобто, фактично на території Обухівської ОТГ – повинні відбутись перевибори із попередньою заміною членів  Обухівської міської територіальної виборчої комісії.

Від імені редакції звертаємось до Центральної виборчої комісії :

- «Просимо вважати дану публікацію офіційним зверненням, та відреагувати згідно чинного Законодавства на вище вказані факти грубих порушень під час виборчого процесу на території Обухівської ОТГ».

Теги: Олександр Левченко,Левченко ,Левченко вибори,Левченко Обухів,результати виборів,Савчук Світлана Іванівна,ЦВК,Обухівська ОТГ,вибори Обухів,выборы Обуховская ОТГ,Левченко Александр,Левченко Александр Обухов,перевибори,фальсіфікації виборів, місцеві вибори
Автор: admin.politica.com.ua