Чому очільник Закарпатської ОДА Олексій Петров допомагає регіоналам захоплювати державну власність!?

Чому очільник Закарпатської ОДА Олексій Петров допомагає регіоналам захоплювати державну власність!?
148486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Очільник Закарпатської ОДА радісно розповідає про початок переробки відвалів на Мужіївському золоторудному родовищі, а на голові у нього фірмова каска “Avellana Gold”. Позитивне відео про інвестиції? Аж ніяк! Відео про прихований реванш злочинців із оточення Віктора Януковича.

Компанія «Avellana Giold» була зареєстрована в 2016 році на Кіпрі з метою переоформити право власності на «Карпатську рудну компанію» із Валерія Бредихіна (права рука Віталія Захарченка), ологошеного в розшук в тому ж 2016 році, на кіпрський офшор, власником якого є «громадянин США» (який вже 20 років живе та працює на видобутку корисних копалин спочатку в Казахстані в компанії олігарха-міністра, а потім в РФ в Амурській області). Детально схема описана тут 

Скріншот: сайт censor.net

Саме через «Карпатську рудну компанію» Віталій Захарченко і здійснював незаконне заволодіння Мужіївським золоторудним родовищем. Саме на «Карпатську рудну компанію» було переоформлене майно ТОВ «Закарпатполіметали», яке і пограбували Захарченко і ко, завдавши величезних збитків державі. Всі ці факти викладені не лише в численних журналістських розслідуваннях, а й в кримінальному провадженні по захопленнню Мужіївського золоторудного родовища Віталієм Захарченком та його бізнес-партнером Валерієм Бредихіним, які з 2014 року ховаються за поребриком. Вся ця інформація є в обвинувальному акті по Валерію Бредихіну, є в численних судових рішеннях. З 2016 року представники “американського інвестора”, які за дивним збігом обставин були виконавцями незаконного заволодіння родовищем Віталієм Захарченком та іх прізвища фігурують в кримінальному провадженні, намагались повернутись на родовище та розпочати його розробку. Цьому процесу заважали суспільний резонанс, розголос в ЗМІ та численні процесуальні дії правоохоронних органів в рамках розслідування кримінального провадження по злочинній діяльності Віталія Захарченка та групи осіб, які довели родовище до банкруцтва з метою його захоплення, але не встигли через Революцію Гідності.

Цікаво, що раптове вирішення багаторічних “проблеми американського інвестора” та початок його роботи на родовищі співпало із приходом Андрія Єрмака в Офіс Президента України. Тепер кіпрський офшор вже відкрито переробляє відвали, які належать ТОВ “Закарпатполіметали”, доведені людьми Віталія Захарченка до банкруцтва (що зафіксовано у відповідному судовому рішенні), а Олексій Петров розповідає, як будуть продавати продукти переробки відвалів. На відео Голова Закарпатської ОДА ще й додатково пояснює, як саме вирішували проблеми “американського інвестора” на прикладі тиску на ДАБІ. Avellana Gold вела незаконне будівництво на території Мужіївського золоторудного родовища без отримання дозволу на будівництво від Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Вони звернулись до ДАБІ вже після завершення будівництва і, звісно, отримали відмову через порушення законодавства. Але після дзвінка Олексія Петрова в Офіс Президента України ДАБІ змінила думку та видала ліцензію кіпрському офшору. Про це розповідає сам очільник Закарпатської області. Як вважаєте, чи пов’язана така опіка над “колишнім” активом Віталія Захарченка із кумівством Олексія Петрова із Юрієм Бойко чи він просто виконує вказівки лобістів кіпрського офшору із Офісу Президента України.

А вам подобаються такі “інвестиційні проекти” під брендом зеленої команди?

Складається враження, що Олексій Петров очолив організоване злочинне угруповання, яке продовжило захоплення Мужіївського золоторудного родовища, в тому числі шляхом остаточного знищення ТОВ “Закарпатполіметали” (державна частка в якому була 93,67 %) та привласнення належного товариству майна (від обладнання до відвалів руди). І все це відбувається, не зважаючи на позицію правоохоронних органів, адже прокуратура неодноразово пояснювала “губернатору”, що діяльність Avellana Gold на родовищі відбувається з порушенням закону, що майно належить ТОВ “Закарпатполіметали”, що і сама офшорна компанія, і її працівники фігурують в кримінальному провадженні по Віталію Захарченку. Дані факти зафіксовані в безлічі судових рішень. Більше того, роботу ТОВ “Закарпатполіметали” можна було відновити шляхом реального залучення іноземних інвестицій, при цьому у держави залишилась би частка в уставному фонді товариства, а відповідно й прибуток від роботи підприємства. Британський Barclays (один із найбільших світових інвесторів) ще навісні направив Президенту України лист, в якому гарантував відповідні інвестиції в галузь та відновлення роботи Закарпатполіметалів на Мужіївському золоторудному родовищі.

Але Олексій Петров прийняв рішення за всю країну, за Президента, за прокуратуру та суди! І тепер із радісною посмішкою розповідає про те, як кіпрський офшор із уставним фондом в дві тисячі євро переробляє відвали руди, які належать підприємству із державною часткою 93,67%.

Питання! А чи адекватний взагалі очільник Закарпатської області?

Джерело: Дмитро Карп

 

Теги: ТОВ «Закарпатполіметали»,Олексій Петров,Avellana Gold,Закарпатська ОДА,Карпатська рудна компанія,Валерій Бредихін,Віталій Захарченко,Мужіївське золоторудне родовище,Голова Закарпатської ОДА,олексій петров закарпатська ода
Автор: admin.politica.com.ua