На Луганщині СБУ викрила керівників міста на вимаганні грошей від підприємця під час передвиборчої кампанії

На Луганщині СБУ викрила керівників міста на вимаганні грошей від підприємця під час передвиборчої кампанії
154595 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила заступника мера одного з міст Луганщини, який причетний до одержання неправомірної вигоди під час проведення тендерної закупівлі за кошти місцевого бюджету. 

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші від комерційного директора одного з приватних підприємств, яке займалося ремонтом інфраструктури міста. За це фігурант обіцяв бізнесмену перемогу на відкритих торгах та швидку оплату послуг за двома іншими угодами.

За даними досудового слідства, чиновник «активізувався» напередодні проведення місцевих виборів для поповнення т.зв. передвиборчої «каси».

Правоохоронці в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали заступника міського голови в кабінеті міськвиконкому під час отримання всієї суми хабара. 

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та винних осіб.

Наразі затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. 

Негласні розшукові дії з викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.

ssu.gov.ua

Теги: Служба безпеки України, СБУ,одержання неправомірної вигоди, корупція,передвиборча кампанія
Автор: admin.politica.com.ua