Мирон Помпель: «Середнянщина – благословенна земля, і такою вона має залишитися для нащадків»

Мирон Помпель: «Середнянщина – благословенна земля, і такою вона має залишитися для нащадків»
180302 ПЕРЕГЛЯДІВ

Середнє, а також навколишні села  Андріївка,  Анталовці,  Верхня Солотвина, Вовкове, Гайдош,  Дубрівка,  Ірлява, Кибляри,  Лінці,  Ляхівці, Пацканьово, Середнє,  Худльово,  Чабанівка,  Чертеж – складають нині Середнянську селищну громаду, котра об’єдналася заради кращого майбуття.

Чудова місцина, яка багата своїми лісами і горами, яблучними садами і виноградниками. Тут знаходиться середньовічний замок Тамплієрів, знамениті винні підвали і, головне, працьовиті і щирі люди.

Саме ці люди вже через кілька днів довірять свої голоси тому, хто буде здатен привести їх до подальшого достатку і стане розвивати невеликий, але такий важливий для кожного з них куточок Ужгородщини.

Саме такою людиною мешканці Середнього і навколишніх сіл вважають  чинного депутата  Закарпатської обласної ради Помпеля Мирона Йосиповича.

Серед  інших кандидатів, котрі претендують на крісло Середнянського «бірова» і можуть похвалитися лише паперовими обіцянками на майбутнє, Мирона Помпеля відрізняє той факт, що він УЖЕ багато років трудиться на благо цієї громади.

Тільки серед того, що вже зроблено.

У  2017 році учні в селі Анталовці мали змогу зайти у відреконструйовану школу із новими просторими класами для навчання. Школа в цьому селі була збудована ще в далекому 1932 році і, певно, з того часу й не бачила повного капремонту.  Мирон Помпель, який, до речі,  теж випускник цієї школи,  допоміг відродити цей заклад та зберегти його славну історію.  Заклад не просто відремонтували, але й  обновили дах,  встановили нове опаленням та  звели сучасний спортивний майданчик.

Також в школі відкрили пам'ятну дошку Томашу Масарику. А етнічні словаки, котрих багато в Анталовцях, раділи, що в школі почали посилено вивчати словацьку мову, що без сумніву, сприяє збереженню традицій, культури та історії цієї етнічної меншини.

В день відкриття школи тодішній Голова області Генадій Москаль нагородив Мирона Помпеля за його заслуги перед Закарпаттям

Не останньою у списку добрих справ Мирона Помпеля є постійна підтримка релігійних громад свого округу.  За його допомоги було зроблено ковані ворота на церкві, ворота на кладовищі, поставили хрест  у Великих Лазах.

Неодноразово за його підтримки здійснювалися  паломництва для парафіян, а також дітей по  святим місцям України. А це Почаївська Лавра, святі місця Кременця на Тернопільщині, Києво-Печерська Лавра в Києві, Чернівці.

Найменші жителі Ужгородщини  пам'ятають  Мирона Помпеля  як Миколая, котрий приносить їм щедрі подарунки. А садочок Кибляр отримав ще й новий телевізор. 

Серед  іншого - ще і місток через річку у с. Циганівці,  упорядкування території біля річки, забезпечення твердим паливом малозабезпечених сімей, меценатство у спорт, особливо у футбол…  А за сприяння  у  відкритті нового волейбольного майданчику в селі Лінці Мирону Помпелю було виголошену подяку від Національного олімпійського комітету та вручено відзнаку «За внесок у розвиток олімпійського руху».

Мирон Помпель одним із перших на Закарпатті започаткував власну справу у сфері лісівництва і лісозаготівлі. І при тому особливу увагу приділяє відновленню лісу, тож  не одноразово брав участь в акціях по висадженню саджанців дерев.

Саме завдяки його наполегливості  в ОТГ  збудовано прекрасну дорогу.

Втім, добрі справи Мирона Помпеля можна і не розписувати, адже людей не обманеш.

Хай замість порожніх обіцянок краще говорять реальні зроблені справи!

Підтримаймо Мирона Помпеля на посаду голови Середнянської селищної громади!

zido.com.ua

Теги: Мирон Помпель,Середнянщина , вибори,Помпель ,Закарпаття
Автор: admin.politica.com.ua