Екс-громадяни України, агенти ФСБ Сергій Глядєлкін та Ігор Ткач є головними посередниками фінансування терористичних ДНР та ЛНР. Звернення до Глави СБУ Івана Баканова!

Екс-громадяни України, агенти ФСБ Сергій Глядєлкін та Ігор Ткач є головними посередниками фінансування терористичних ДНР та ЛНР. Звернення до Глави СБУ Івана Баканова!
181074 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сході України вже 6 років триває війна з Російським агресором. Хтось називає це антитерористичною операцією, хтось збройним конфліктом, є навіть так званні політики у яких хватило «розуму» дати цьому назву - внутрішній конфлікт, але фактично – це війна: жорстока, підступна, цинічна та безжальна і ніщо інше!

Будь-яка війна – це перш за все гроші, великі гроші на крові тисяч безневинних жертв, які стали заручниками кровожерливих і цинічних вбивць які перетворюють свої мільйони на мільярди ціною життя людей що захищають свій рідний дім. І попри старання замаскувати цинічні вбивства під ідеологію «руского міра»: Російська агресія щодо України є масштабною війною де першою і головною ціллю - є криваві гроші. І, нажаль, збагатись на вбивствах – знаходиться чимало мерзенних створінь.

Зрозуміло, що перегортаючи сторінку за сторінкою Російсько-Української війни на Сході нашої держави можна скласти цілу «вікіпедію» з осіб які нажили статки за цей період. Але це всього лиш механізм цинічних людей які плазують на «заслугах» головного «бенефіціара» війни проти нашої держави. Найважливіше – це знайти і покарати головних дійових осіб фінансування терористичних угруповань ДНР та ЛНР. Звісно, що кінцевим кривавим фінансистом є Російська Федерація, але також всі розуміють що без посередників у цій аморальній і цинічній діяльності не обійтись.  Саме про таких безпринципних «бізнесменів» піде мова у цьому журналіському розслідуванні.  

В ході тривалого журналістського розслідування, щодо фінансування ДНР та ЛНР ми вийшли на слід двох в минулому громадян України.  Зараз вони вже є громадянами Російської Федерації, а також відомими забудовниками з дуже специфічною спеціалізацією - відновлення соціально значимих державних та муніципальних об’єктів в тому числі об’єктів оборони. То хто ж ці цинічні бізнесмени-вбивці – а це такі собі громадяни РФ, до речі перебувають у тісних стосунках з ФСБ - Ігор Ткач та Сергій Глядєлкін.   

Вказані «джентельмени» вирішили «допомогти» «братському народу» взявши у уряду Росії одинадцяти значні суми і пішли у свій «хрестовий похід», гарячу точку - Донецьк (місце де тимчасово закріпилися терористи ДНР) і чомусь вирішили за гроші Росії відновлювати муніципальні об’єкти та об’єкти оборони на території України. Таке замовлення досить легко дісталося цим колишнім громадянам України, оскільки маючи бізнес зв’язки на території своєї «батьківщини» їм досить швидко вдалося запевнити своїх Російських хазяїв в успіхі майбутньої кампанії.

В результаті в єдиній інформаційній системі в сфері закупок РФ з АО «Трест МСМ 1» було укладено 5 державних контрактів, предметом яких було виконання робіт саме по відновленню соціально значимих об’єктів, надання послуг по організації закупки та доставки матеріально-технічних ресурсів. Всього ціна вказаних контрактів становить 18 341 879 300, 00 руб рос.! Всі вказані контракти враховуючи коди бюджетної класифікації укладались в рамках надання гумонітарної допомоги населенню іноземних держав. Напевне вже всі зрозуміли, що мова піде про так-звану путінську гуманітарну допомогу, яка без жодних перевірок курсує територією окупованої частини України на Донбасі.

Саме через посередництво цих двох жадібних і цинічних до кривавих грошей Ігоря Ткача та Сергія Глядєлкіна розпочалася кампанія з матеріально-технічної допомоги з боку Російської Федерації бойовикам та населенню на території так званих «ДНР» та «ЛНР» під час війни на сході України протягом 2014—2017 років. Постачання бойовикам під прикриттям гуманітарної допомоги продовольства, зброї, військової амуніції, паливно-мастильних матеріалів тощо.

Як ми вже згадували, Російська Федерація під час перетину кордону з Україною «гуманітарних конвоїв» не доспускає до огляду їх вмісту представників прикордонних служб та митниці України. «Гуманітарні конвої» засуджені світовим співтовариством як такі, що порушують міжнародне право. Згадані вантажі ніколи не передавалися Російською Федерацією представникам Міжнародного Червоного Хреста для розподілу, як це прийнято робити з гуманітарною допомогою. Список речей, що перетинали кордон при цьому, Україні не надавався. А це є одним із доказів підтримки Російською Федерацією бойовиків на Сході України. Також, у зворотньому напрямку автомобілі «конвою» нерідко вивозили обладнання з українських промислових підприємств, а окремі з них — загиблих російських військовослужбовців. Крім того, надання «гумантірної допомоги» є популізмом з боку Росії, оскільки частина автомобілів у конвоях є напівпорожніми (такими були, принаймні, перший, тридцять шостий, сорок другий, сорок шостий, шістдесят третій та шістдесят шостий конвої). Поряд з цим, представники т.з. «ДНР» і «ЛНР» відмовлялися від гуманітарної допомоги, що пропонувалася міжнародними організаціями.

Так, у вересні 2015 року на територію, яка тимчасово контролюється незаконними збройними формуваннями, не пустили 8 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста, у листопаді 2015 року — 23 автомобілі із вантажем від Всесвітньої продовольчої програми ООН. 2 Наведені факти є загальновідомими, висвітлювалися в міжнародних ЗМІ, отримали оцінку міжнародних експертів, зокрема, стали підставою для застосування по відношенню до агресора міжнародних санкцій таму мова піде про пікантні, закулісні договорняки, те, що вміло намагається приховати тандем з чиновників першого ешелону влади Російської Федерації та представників «ДНР» і «ЛНР».

То як же в деталях реалізується вказана схема фінансування ДНР та ЛНР за допомогою Ігоря Ткача та Сергія Глядєлкіна?!...

І так, вище ми вже зазначали, що основну роль у цих оборудках виконує АО «Трест МСМ1», що є підконтрольною Глядєлкіну і Ткачу, останній також є і засновником цієї компанії.

А тепер уважно читаймо і вдумаймось:

  • 25.12.2014 було укладено державний контракт №2512-М/01 між АО «Трест МСМ1» та Російською федерацією по виконанню робіт по відновленню соціально значущих об’єктів, а також по наданню послуг по організації закупки і доставки матеріально технічних ресурсів на територію ДНР в рамках надання гумонітарної допомоги населенню іноземних держав на загальну суму 1 274 411 900, 00 коп. рос. руб.
  • 15.07.2015 було укладено державний контракт №60.7 між АО «Трест МСМ1» та Російською федерацією по виконанню робіт по відновленню соціально значущих об’єктів, а також по наданню послуг по організації закупки і доставки матеріально технічних ресурсів на територію ДНР в рамках надання гумонітарної допомоги населенню іноземних держав на загальну суму 7 156 829 500, 00 коп. рос. руб.
  • 13.08.2015 було укладено державний контракт №73.7 між АО «Трест МСМ1» та Російською федерацією по виконанню робіт по відновленню соціально значущих об’єктів, а також по наданню послуг по організації закупки і доставки матеріально технічних ресурсів на територію ДНР в рамках надання гумонітарної допомоги населенню іноземних держав на загальну суму 7 596 679 500, 00 коп. рос. руб.
  • 13.10.2016 було укладено державний контракт №45.7 між АО «Трест МСМ1» та Російською федерацією по виконанню робіт по відновленню соціально значущих об’єктів, а також по наданню послуг по організації закупки і доставки матеріально технічних ресурсів на територію ДНР в рамках надання гумонітарної допомоги населенню іноземних держав на загальну суму 1 297 337 525, 21 коп. рос. руб.
  • 13.10.2016  було укладено державний контракт №46.7 між АО «Трест МСМ1» та Російською федерацією по виконанню робіт по відновленню соціально значущих об’єктів, а також по наданню послуг по організації закупки і доставки матеріально технічних ресурсів на територію ДНР в рамках надання гумонітарної допомоги населенню іноземних держав на загальну суму 1 018 620 874, 79 коп. рос. руб.

Всього 5 державних контрактів на загальну суму 18 341 879 300, 00 коп. рос. руб.

Така величезна сума, не зважаючи на встановлений по данним контрактам термін виконання (до 31.12.2016) під видом надання гумонітарної допомоги населенню, акумулюється на рахунку підконтрольної Ткачу та Глядєлкіну компанії, для маскування військових поставок під гуманітарну допомогу - фінансового та матеріального забезпечення терористів «ДНР» та «ЛНР».

А тепер підсумуймо вищенаведені факти: Російська Федерація уклала ряд конкрактів з АО «Трест МСМ 1» до виконання яких було залучено військову техніку та військовослужбовців армії РФ для виконання військових задач. З цього всього брєду виходить, що військовослужбовці армії РФ, зі зброєю, командирами, шпиталями та важким озброєння - вторглися на територію незалежної країни і за власні кошти відновлюють терористам інфраструктуру?! – це явно фантастика яку Путін цинічно розмальовує під гуманітарну допомогу, а  Сергій Глядєлкін та Ігор Ткач втілюють це все у хвору реальність.

Та як би це Російська Федерація не малювала, і як би це не втілювали в реальність Сергій Глядєлкін та Ігор Ткач – все звичайно криється в грошах…  астрономічних, брудних, кривавих російських рублях, якими не брезгують Ігор Ткач та Сергій Глядєлкін з одного боку і вбивство Українців Російською Федерацією з іншого. Сергій Глядєлкін та Ігор Ткач практично всі схеми провертають разом

Але як це все втілюється в реальність???!

Серйозний бізнес, великі ставки, делікатні питання! Звісно Ткачу та Гдядєлкіну знадобилися гарантії з боку привітливої, нової та перспективної «Родины» і тут на арені з’являється ФСБ. Мова йде про начальника відділу «К» шостого відділу УФСБ РФ Ткачова, що було приставлено у якості куратора з контролю за потоком грошових коштів та забезпечення особистої безпеки силами ФСО. Таким чином, за сприяння ділків, Глядєлкіна та Ткача, що використовують підконтрольні їм підрприємства, за рахунок грошових коштів федерально бюджету країни виділених в рамках вказаних вище державних контрактів, шляхом фінансових махінацій з залучення спеціалізованого російського банку Банк «Центр международных расчетов», який відомий як банк, який проводить фінансові потоки пов’язані з ДНР та ЛНР, проводять фінансування тероризму.

От і практично вся схема по фінансуванню тероризму де Сергій Глядєлкін та Ігор Ткач відіграють найважливіші ролі.

До речі, Сергій Глядєлкін з ФСБ, а особливо з начальником відділу «К» шостого відділу УФСБ РФ Іваном Ткачовим тісно працює вже давно. Приміром взяти до уваги нашумівшу в РФ справу чекіста Кирила Чекалина і його колег, яких було затримано з 12 мільярдами рублів готівкою. Екс-полковника ФСБ Кирила Черкалина звинуватили в розкраданні 49% часткою Юрпромконсалтінг забудовника Сергія Гляделкін, вартістю в 637 млн ​​руб., А також в отриманні хабарів на суму близько $ 5 млн від керівництва банків Транспортний, Російський капітал, Кредітімпекс, які платили за дах і рішення своїх проблем з законом. Саме Сергія Гляделкін був ініціатором затримання Кирила Черкалина. Хоча історія із затриманням Черкалина – це далеко не перша справа яку розкрутив Сергій Глядєлкін, Так, у 2010 році за його заявою порушили кримінальну справу проти віце-мера Москви Олександра Рябініна. Коли адвокат отримав три роки умовно для Рябініна на суді - запитав у Гляделкіна, як довго той працює на ФСБ і чи є у нього нагороди за виконані завдання, він відповів: «Я не буду відповідати на ці питання, так як дав підписку про нерозголошення». У всіх цих справах «партнером» Гляделкіна був той самий теперішній його куратор по ДНР та ЛНР - начальник відділу «К» шостого відділу УФСБ РФ Іван Ткачов.

У висновку стає цілком зрозуміло, що  Сергій Глядєлкін та Ігор Ткач – це завербовані агенти ФСБ, які фінансують терористичні угрупування ДНР та ЛНР.  

І на завершення на замітку Службі Безпеки України: Ігор Ткач та Сергій Глядєлкін систематично з’являються на території неньки України, вербуючи нових поплічників, залучаючи до свого «бізнесу» сторонників «Руського Миру», несучи цю токсичну заразу до таких же, як і вони, безпринципних горе- бізнесменів.

Тому звертаємось до Глави СБУ Івана Геннадійовича Баканова:

«Шановний Іване Геннадійовичу просимо Вас відреагувати на викладені нами факти щодо екс громадян України, а на даний час громадян РФ Ігоря Ткача та Сергія Глядєлкіна, які використовуючи свої фірми виконують фінансування терористичних угруповань ДНР та ЛНР. Дані особи несуть пряму загрозу Суверенітету України. Крім того, на території нашої держави вони вербують українських громадян для підтримки тероризму на Сході України. Чекатимемо Ваших рішучих дій!»    

Теги: Сергій Глядєлкін,Ігор Ткач,ДНР ,ЛНР,війна,Трест МСМ 1,Кирилл Черкалин,УФСБ РФ,ФСБ ,Донецьк ,фінансування терористів
Автор: admin.politica.com.ua