Під Києвом вирує небувала за розмахом купівля голосів виборців: Гатненську ОТГ може очолити фігурант незаконних земельних оборудок Мацібора

Під Києвом вирує небувала за розмахом купівля голосів виборців: Гатненську ОТГ може очолити фігурант незаконних земельних оборудок Мацібора
179468 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гроші, продуктові набори і навіть питна вода – у Гатному, Віті-Поштовій та Юрівці під Києвом вирує небувала за розмахом купівля голосів виборців. У межах кампанії одного з кандидатів на посаду голови Гатненської ОТГ Богдана Мацібори скуповують не лише електорат, а й голів та їхніх заступників у ТВК, і навіть… народних депутатів-лобістів. Хто і за які «заслуги» придбав пану Маціборі виборчий квиток від провладної партії «Слуга народу»? Розбиралась команда аналітиків «СтопКору».

За підрахунками експертів, тільки друкована рекламна кампанія Богдана Мацібори (борди, рекламні арки, холдери та плакати) коштує близько 200 000 грн на місяць. І це – при тому, що відповідно до щорічної декларації кандидата, його заробітна плата складає лише 173,7 тисячі гривень, тобто місячний заробіток не перевищує 14,5 тисячі.

Понад те, пан Мацібора не лише проводить активну офіційну кампанію, а й, за інсайдерською інформацією, масово «засіває» Гатненщину крупами, вермішеллю й шоколадом, змінює адреси голосування за рахунок немісцевих жителів, реєструє штучних кандидатів-«клонів», які є однофамільцями реальних кандидатів на голови Гатненської ОТГ – тобто рветься до влади за будь-яку ціну.

matsibora1
Продуктовий пакет від Мацібори Фото: Znaj.ua

Задля реалізації цієї схеми Богдан Олександрович 23 вересня цього року навіть зареєструвався в селі Гатне на вулиці Карпа Воловня 8/1, кв. 18 у особи, до якої взагалі немає жодного відношення.

Скільки ж грошей потрібно на здійснення задуму та хто спонсорує весь цей «бенкет»? Як вдалося дізнатись «СтопКору» з власних джерел, кошти в сумі 700 000 доларів США на виборчу кампанію Богдана Мацібори виділили клани забудовників, чиї інтереси він відстоює вже тривалий час.

Зауважимо, наразі претендент на роль очільника Гатненської ОТГ обіймає посаду землевпорядника Чабанівської селищної ради.

За свідченням тамтешніх жителів, саме пан Мацібора ініціював «громадське обговорення» детального плану території 10,5 га в с. Новосілки, цільове призначення якої торік під шумок змінили з будівництва та обслуговування будинків та господарських споруд на багатоповерхову забудову. Надалі землевпорядник всіляко уникав зустрічей із жителями села.

matsibora2
У Чабанах пана Мацібору вважають відповідальним за незаконну зміну призначення ділянки Фото: скріншот

І це – далеко не перший випадок незаконного змінення цільового призначення землі, до якого причетний Богдан Олександрович. Зокрема, він фігурує у судовій справі № 911/2598/18 щодо незаконної оборудки з землями державної власності. Схема досить примітивна: одна особа здійснила продаж земельної ділянки державної власності іншій, друга особа передала її Богдану Маціборі, а той, своєю чергою, перепродав колишні державні землі підприємству ОК «СТ» Голден Фіш».

matsibora3

Як свідчить життєвий і кар’єрний шлях пана Мацібори, його прізвище скрізь фігурує у незаконних оборудках з землею. А палке бажання очолити Гатненську ОТГ пояснюється можливістю заволодіння землями Державного підприємства «Дослідного господарства «Чабани» ННЦ «Інституту землеробства НААН України», лісовим господарством ДП «Антонова» та вільними землями Віто-Поштової територіальної громади.

Цікаво, ще деякий час тому Мацібора вже висував свою кандидатуру на посаду начальника Головного управління Держгеокадастру у Київській області. Тож апетити потенційного сільського голови стосуються земельного «дерибану» не лише в Гатненській ОТГ, а й у всій Київщині. І місцеві вибори-2020, вочевидь – лише крок до амбітної мети юного «землевпорядника».

stopcor.org

Теги: Богдан Мацібора,Мацібора,Мацібора вибори,Гатненська ОТГ,місцеві вибори,підкуп виборців,Гатне,земельні оборудки
Автор: admin.politica.com.ua