Статки голови правління «Укрзалізниці» Жмака оцінили в 200 мільйонів. Звідки гроші?

Статки голови правління «Укрзалізниці» Жмака оцінили в 200 мільйонів. Звідки гроші?
168747 ПЕРЕГЛЯДІВ

Маєток у селі Гореничі за 5 млн доларів, помешкання у Києві та Франції, земельні ділянки, 17 мільйонів гривень на банківських рахунках – усе це статки нового очільника «Укрзалізниці» Володимира Жмака. Як живе головний залізничник країни? «СтопКор» зазирнув за паркан.

Маєток нового очільника «Укрзалізниці» Володимира Жмака у Гореничах вражає уяву: площа будинку – 720 квадратів, під ним одразу 5 ділянок, а на території розміщені гостьовий будиночок, гараж, підсобні приміщення, альтанка та навіть власне футбольне поле. Загальна площа обійстя – 110 соток.

Володимир Миколайович з серпня цього року очолює правління АТ «Укрзалізниця». З 2019-го був членом наглядової ради аеропорту «Бориспіль», а у 2015-16 роках працював заступником губернатора Одещини. До цього – топменеджер в українських компаніях групи «ТНК-ВР».

Zhmak2
Вартість маєтку – 5 млн доларів Фото: СтопКор

Родина Жмаків володіє п’ятьма помешканнями в Києві та нежитловими приміщеннями на майже 700 квадратів. Окрім маєтку у Гореничах, на Київщині мають будинок у Ржищеві та 2 га землі в Іванківському районі. А ще – квартиру у Франції.

Пересувається головний залізничник автомобілем «Лексус» орієнтовною вартістю 40 тисяч доларів. У дружини – теж іномарка, приблизно за 15 тисяч доларів.

За 2019 рік, згідно з декларацією, Жмаки отримали майже 2,75 млн грн прибутку, на банківських рахунках подружжя – майже 600 тисяч доларів, на руках – 120 тисяч доларів готівки. Загальні статки родини становлять, за оцінкою «СтопКору», щонайменше 7 млн доларів або приблизно 200 млн грн.

stopcor.org

 
Теги: Володимир Жмак,Жмак УЗ,Жмак Укрзалізниця,Укрзалізниця,корупція Укрзалізниця,декларація ,нерухомість,Статки ,майно
Автор: admin.politica.com.ua