СБУ на Кіровоградщині викрила одного із кандидатів в мери на порушенні виборчого законодавства

СБУ на Кіровоградщині викрила одного із кандидатів в мери на порушенні виборчого законодавства
169404 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали одного із кандидатів у мери Світловодська Кіровоградської області за порушення виборчого законодавства напередодні виборів до місцевих рад. 

За попередніми даними слідства встановлено, що один із діючих депутатів Кіровоградської обласної ради спільно із своїм помічником організували схему перетягування голосів виборців на «липового» кандидата. За неправомірну вигоду технічний кандидат з таким же прізвищем одного із конкурентів на виборах мав зареєструватися для зменшення його голосів під час виборчого процесу. Для здійснення підкупу депутат залучив свого помічника.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці затримали, згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, обох фігурантів справи після передачі 10 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму).

Триває досудове слідство.

Заходи проводились спільно із слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ, Служба безпеки України,Світловодськ Кіровоградської області,кандидати в мери,виборче законодавство
Автор: admin.politica.com.ua