«Наша відповідь на «Кавказ-2020» – «Кавказ-1845»: «Борітеся – поборете!» - Андрій Таран

«Наша відповідь на «Кавказ-2020» – «Кавказ-1845»: «Борітеся – поборете!» - Андрій Таран
153069 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр оборони України образно прокоментував початок стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля – 2020». Вони відбуваються в період активної фази російських навчань «Кавказ-2020» і є демонстрацією стратегічних та оперативних можливостей стримування збройної агресії Російської Федерації. «Проведення навчань у цьогорічному форматі недвозначно свідчить про рішучість держав-членів Альянсу у підтримці України щодо відновлення її територіальної цілісності», - заявив Андрій Таран.

«Часто запитують, чи є «Об’єднані зусилля – 2020» відповіддю на російські маневри «Кавказ-2020»? Так, це є також і демонстрацією нашої готовності до надання гідної відсічі будь-яким спробам з боку РФ загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії. На це ще 1845-го року Тарас Шевченко відповів у поемі «Кавказ»: «Борітеся - поборете!» - прокоментував Міністр оборони України Андрій Таран. Він повідомив, що вперше в навчаннях беруть участь літаки розвідувальної, винищувальної та бомбардувальної авіації держав-членів Альянсу, представники сил спеціальних операцій та десантно-штурмових підрозділів у різних умовах обстановки.

Також будуть відпрацьовані різні схеми застосування підрозділів територіальної оборони у взаємодії з іншими силовими відомствами. Безпрецедентні за розмахом, складом сил та засобів із залученням країн-партнерів навчання триватимуть до 25 вересня на всіх військових полігонах України, а також в акваторії Чорного та Азовського морів. За словами Міністра оборони України, більшість військовослужбовців, які беруть участь у «Об’єднаних зусиллях – 2020», вже мають досвід ведення бойових дій, здобутий у районі проведення АТО/ООС на Сході України та під час багатьох міжнародних операцій з підтримки миру та безпеки.

Загалом, у навчаннях «Об’єднані зусилля – 2020» беруть участь 12 тисяч військовослужбовців. 8 тисяч з них протягом практичної фази навчань перебуватимуть на полігонах та у навчальних центрах. Залучено також півсотні одиниць артилерійських систем, до 80 танків та 450 бойових броньованих машин. Загальна кількість бойових кораблів та суден забезпечення, які протягом навчань виконуватимуть комплекс практичних завдань в акваторії Чорного та Азовського морів, загалом складає до 20 одиниць.

«До навчань також залучатимуться зразки техніки, нещодавно прийнятої на озброєння Збройних Сил України. Це, зокрема, новітні комплекси «Нептун», «Вільха», безпілотні літальні комплекси «BAYRAKTAR» тощо», - повідомив Міністр оборони України.

Важливо також, відзначив Андрій Таран, що «Об’єднані зусилля – 2020» - це перший масштабний захід після долучення України до Програми розширених можливостей НАТО (Enhanced Opportunity Program), який має довести нашу готовність до взаємодії з Альянсом під час спільних операцій та навчань.

mil.gov.ua

Теги: Андрій Таран,Кавказ-2020,Об’єднані зусилля – 2020,навчання Об’єднані зусилля – 2020,НАТО ,Збройні Сили України,ЗСУ,Міністр оборони України
Автор: admin.politica.com.ua