У Хмельницькому СБУ затримала угруповання наркоторгівців

У Хмельницькому СБУ затримала угруповання наркоторгівців
22569 ПЕРЕГЛЯДІВ

Діяльність організованого злочинного угруповання, яке займалося виготовленням та збутом амфетаміну, блокували співробітники Служби безпеки України у Хмельницькому.

За даними досудового слідства, організували наркобізнес восьмеро місцевих мешканців, у тому числі судимі за аналогічні злочини. Психотропи зловмисники синтезували у підпільній нарколабораторії, розташування якої постійно змінювали. Для конспірації кожні 2 місяці ділки перевозили «виробництво» у нове місце, а вхід до лабораторії заміновували. Сировину для виробництва амфетаміну вони закуповували у постачальників із усієї України. Клієнтів підшуковували переважно серед місцевих наркозалежних осіб. Товар покупцям доставляли кур`єри, або збували через систему закладок. Щодня зловмисники реалізовували до 30 доз наркотиків, а щомісячні обороти становили понад 200 тисяч гривень.

Оперативники задокументували 11 фактів продажу наркоторгівцями психотропних речовин.

Затримали учасників угруповання одночасно у різних частинах Хмельницького під час збуту «товару». У ході обшуків за місцями проживання ділків та у підпільній нарколабораторії правоохоронці вилучили понад 5 кілограмів амфетаміну, 100 літрів прекурсорів, канабіс, коштовності, гроші, мобільні із даними про наркотрафік. Загальна вартість вилучених наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів становить майже 3,5 мільйона гривень.

Наразі організатору та двом активним учасникам угруповання повідомлено про підозру за ч. 2 ст. ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Готується вручення підозр та обрання запобіжних заходів іншим фігурантам справи.

Тривають слідчі дії.

Заходи із протидії наркоторгівлі проводилися спільно зі слідчими та співробітниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ, Служба безпеки України,амфетам,Наркотики ,угруповання ,нарколабораторія
Автор: admin.politica.com.ua