Одещина: Сергій Крутюк що розікрав земельних ділянок на 50 млн. доларів знову рветься в голови Дальницької територіальної громади

Одещина: Сергій Крутюк що розікрав земельних ділянок на 50 млн. доларів знову рветься в голови Дальницької територіальної громади
25541 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більшість українців дотримуються думки, що найбільш винахідливі і кровожерливі грабіжники держави знаходяться, на превеликий жаль, у Верховній Раді. Та з цією думкою явно може посперечатись Крутюк Сергій Іванович -  Дальницький сільський голова територіальної об’єднаної громади Овідіопольського району Одеської області, адже за роки свого знаходження біля «кормушки», а це з далекого 2007 року – встиг обібрати народ і державу на десятки, а то й сотні мільйонів доларів незаконно віджимаючи гектари дорогоцінних земель що по праву мали належати місцевим жителям. 

Довідка: Дальницька сільська об'єднана територіальна громада – територіальна громада, що знаходиться в Овідіопольському районі Одеської області, утворена в серпні 2017 року внаслідок об'єднання чотирьох сільських рад: Дальницька сільська рада - населення 2588 чол., Барабойської  сільська рада - населення 2114  чол., Роксоланівської сільська рада - населення 1680 чол., Доброолександрівсткої сільської ради – 2225 чол. Адміністративний центр — село Дальник. Дальницькій  сільській раді підпорядковуються такі населені пункти: село Дальник, село Грибівка, село Санжійка, село Барабой, селище Богатирівка, село Роксолани, село  Доброолександрівка. Станом на 01 січня 2018 року в громаді проживає 8607 особи.

Уже навіть з даних геолокації розміщення цієї територіальної громади зрозуміло, що «володіння» цього розкрадача земель – це просто мальовничий «рай» на березі моря. Але нажаль, істинно «раєм» ці землі може називати тільки сам Сергій Крутюк, адже велика частка цих земель - або належить йому і його близьким, або давно незаконно віджата і продана, а кошти, звісно – осіли в його кишенях.

Награбованому ним за роки при владі в цьому регіоні без перебільшення можуть позаздрити навіть більшість депутатів Верховної ради кількох скликань. Але, він впевнено вважає, що не все встиг ще прибрати до власних рук, а тому на виборах що мають відбутись 25 жовтня знову висуває свою кандидатуру. А що??? – чому б і ні, з його то награбованими статками не так й вже складно буде купити потрібну йому кількість голосів, чи не так!???

Що ж, тепер перейдемо до фактів, що вже встиг освоїти в свої кишені Крутюк Сергій Іванович!!!

  1. Земельний масив №3. На цій території – 70 ділянок належали саме Сергію Крутюку. На даний час вони вже давно продані, ціна на момент продажі становила – 150 тис. доларів за одну ділянку. А тепер вдумайтесь : 70 ділянок по 150 тис доларів – це 10,5 млн. доларів США, шокуюча цифра чи не так??? А де ці гроші??? Звісно, в пана Крутюка… правда не всі ділянки були продані, адже деякі з них перейшли в подарунок суддям і прокурорам за закриття проти нього кримінальних справ, яких до речі було 10. Крутюка пробували притягнути до відповідальності за розкрадання земель і перевищення службових повноважень на посту сільського голови, та щедрі «подарунки» - зробили своє, що в результаті дає йому можливість вже вкотре балотуватись на виборах. Найцинічніше те, що ці 70 ділянок мали б отримати по праву місцеві жителі, але пішли вони в руки далеко не їм…
  2. Село Санжійка вулиця Сонячна(район маяка) – берег моря!!! І тут знову 40 ділянок на яких збагатився Крутюк, ціна ділянки від 150 тис. доларів США, а це в сумі – 6 млн. доларів. Та, й тут місцевим жителям практично нічого не перепало!!!
  3. Село Санжійка, земельний масив між пляжем Леонідово та церквою – 200 ділянок!!! На даному масиві земля була видана під соціальну сферу працівника дому-інтернату – та ділянки їм аж ніяк не дістались!!! Хоча згідно Закону України при видачі земельних ділянок під забудову – земля в першу чергу має виділятись місцевим жителям. Зараз там все практично забудовано – та далеко не місцевими жителями, як би це мало бути. І знову підраховуємо: 150 тис. множимо на 200 – це 30 мільйонів доларів США. От так то, шановні мешканці Санжійки – земля мала бути виділена Вам, а по факту у Вас «бублик», а у Крутюка плюс 30 млн. доларів на його рахунки…
  4. І знову берег моря, тепер переносимось у село Грибівка. Там біля бази відпочинку  «ПРЕСМАШ» є 50 ділянок по 0,03 га , а ціна 1 сотки – 30 тис. доларів, тобто ділянки – 90 тис. доларів. В сумі це додало в кишені Крутюку ще 4 млн. 500 тис. доларів.  
  5. Грибівка, база відпочинку «Меліоратор» - 50 ділянок,  і ще плюс 4 млн. 500 тис. доларів.

- І це далеко не всі цинічні багатомільйонні грабежі Сергія Крутюка…

В далекому 2007 році йдучи на пост сільського Голови Сергій Крутюк мав в своєму активі: будинок в селі Санжійка площею 182 м кв. із земельною ділянкою 0,10 га, Квартиру в Чорноморськ (до 2016 року - м. Іллічівськ), транспортні засоби Тойота, МАЗ, ВМЗ; фірму «Барс» та банківський рахунок 4670 грн. В загальному на той час його майно становило близько 300 тис.доларів США.

Тепер же його майно, і це тільки те що можна підрахувати оцінюється більше 15 млн. доларів. Питання:  звідки у звичайного голови сільської ради такі статки???

Звідки: в с. Санжійка земля площею 1 га де знаходиться дім і все це оцінюється не менше як 1 млн. доларів? Зідки поряд з цим домом кооператив який знаходиться на площі ще 3 га землі ціною в 3 млн. доларів?

Звідки будинки в: кортежному містечку Совіньон ціною 1,5 млн. доларів? На Леонідово – 500 тис. доларів? На Бугово – 1 млн. доларів?...

Звідки з’явились: база відпочинку «Рибник» записана на брата ціною 1 млн. доларів? Звідки всі ці ділянки землі що він продає одну за одною???

Відповідь дуже проста – Сергій Крутюк утворив цілу ОЗУ по віджиманню державних земель які належать українському народові, і які в першу чергу згідно Закону України мали наділятись місцевим жителям! Він разом із підконтрольними депутатами стабільно проводили сесії на яких потрібні йому землі йшли йому в руки, а на місцевих жителів і державу – йому наплювати, головне власне збагачення!!!

Тому, шановні жителі  Дальницької територіальної громади задумайтесь чи потрібен Вам такий голова ОТГ??? І задумайтесь скільки Вашої землі він уже вкрав, і скільки ще зможе її у Вас вкрасти?

І на останок, шановні правоохоронці – Вам пора братись за совісне виконання своїх обов’язків!!!  

Теги: Крутюк Сергій Іванович,село Дальник,Дальницька сільська об'єднана територіальна громада,Дальник,база відпочинку «Меліоратор»,Меліоратор,Крутюк Сергій Одеса,Дальницька сільська рада,Санжійка,село Санжійка,Крутюк Сергій корупція,вибори,місцеві вибори
Автор: admin.politica.com.ua