Генпрокурор Ірина Венедіктова провела координаційну зустріч з міжнародними партнерами щодо реформи прокуратури

Генпрокурор Ірина Венедіктова провела координаційну зустріч з міжнародними партнерами щодо реформи прокуратури
19340 ПЕРЕГЛЯДІВ

В понеділок, 7 вересня 2020 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела координаційну зустріч з міжнародними партнерами, під час якої обговорили поточний стан реформи органів прокуратури.

У заході взяли участь представники проєкту «Pravo-Justice», Консультативної місії Європейського Союзу, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міжнародної організації з розвитку права в Україні, Офісу Ради Європи в Україні, проєкту «Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України», Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу, відділу з правоохоронних питань Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, правового відділу Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Генпрокурор зазначила, що наразі триває процес інституційного перетворення прокуратури на сучасний орган, який буде, ґрунтуючись на міжнародних стандартах, ефективно реалізовувати визначені у Конституції повноваження із забезпечення доступу до правосуддя у кримінальних провадженнях та координації діяльності органів правопорядку.

«Хочу подякувати міжнародним партнерам за системний підхід та підтримку змін у прокуратурі. Приємно, що ми перебуваємо в синергії та знаходимо розумні рішення складних завдань з урахуванням тих реалій, в яких ми працюємо. Зараз ми дуже активно рухаємось по декількох напрямках. Окрім атестації прокурорів, розпочали процес глобальних перетворень – розробляємо Стратегію розвитку прокуратури і вже стартувала робота над Концепцією розвитку органів правопорядку», - заявила Ірина Венедіктова.

Учасники зустрічі обговорили ключові етапи процесу реформи у 2020 році. Наразі триває формування нових обласних прокуратур, а наприкінці вересня розпочнеться атестація місцевих прокурорів. Також у активній фазі другий добір в Офіс Генпрокурора спеціалістів з-поза системи. Директор Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова представила партнерам також нові підходи до перепідготовки кадрів за принципом безперервного навчання.

Представники міжнародних організацій запевнили Офіс Генпрокурора в подальшій підтримці процесу розвитку. А Генеральний прокурор запропонувала зробити такі координаційні зустрічі регулярними.

gp.gov.ua

Теги: Pravo-Justice,Генпрокурор ,Ірина Венедіктова,Генеральний прокурор,Реформа прокуратури
Автор: admin.politica.com.ua