СБУ блокувала корупційний механізм розмитнення імпортних авто на Одещині

СБУ блокувала корупційний механізм розмитнення імпортних авто на Одещині
22591 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Одещині співробітники Служби безпеки України блокували корупційний механізм отримання хабарів митниками під час розмитнення автомобілів.

За даними досудового слідства, начальник одного з митних постів Одеської митниці систематично вимагав та отримував гроші від комерсантів, що ввозили в Україну автомобілі з іноземною реєстрацією. За винагороду він гарантував не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення авто та не затягувати митні операції. Для функціонування корупційної схеми зловмисник залучив начальника відділу очолюваного ним митного поста та директора брокерської фірми, яка надає послуги з розмитнення.

Вартість безперешкодного митного оформлення у режимі «імпорт» одного транспортного засобу сктановила від 100 до 400 доларів США, залежно від марки автомобіля.

Оперативники спецслужби задокументували декілька фактів отримання зловмисниками хабарів. Наразі встановлюється загальна кількість авто, розмитнених зловмисниками за корупційною схемою.

Правоохоронці затримали начальника, начальника відділу митного посту та директора брокерської фірми відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання чергового хабара.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, трьом фігурантам справи повідомлено про підозри. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх учасників корупційної схеми.

Операція із викриття, документування та затримання зловмисників відбувалася спільно зі слідчими ТУ Державного бюро розслідувань у Миколаєві під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

ssu.gov.ua

Теги: Служба безпеки України, СБУ,розмитнення авто, корупція,хабар,Митниця,корупція митниця
Автор: admin.politica.com.ua