Ільменітові схеми: прямий рейс SOURIA з Румунії в окупований Крим

Ільменітові схеми: прямий рейс SOURIA з Румунії в окупований Крим
29812 ПЕРЕГЛЯДІВ

SOURIA здійснила прямий рейс з румунського порту Констанца в закритий порт Феодосія з ільменітом для санкційного підприємства “Кримський Титан”. Звідки ільменіт з’явився в Румунії, фото і відеодокази порушення Державного кордону України – в журналістському розслідуванні групи SeaKrime.

SOURIA: порушник не зміг забрати вантаж в турецькому порту Хопа

SOURIA (IMO: 9274331, MMSI: 468392000, Call Sign: YKRK, Flag: Syria [SY]) вийшла з закритого порту Феодосія 1 серпня 2020 після розвантаження ільменіту і знов з’явилась біля турецького порту Хопа 03.08.2020, щоб забрати другу частину партії 24 тисячі тонн ільменіту, що було доставлено судном VENTO (IMO: 9082623) з Одеси.

Про доставку в окупований Крим першої партії українського ільменіту, виробленого підприємством ОГХК та відвантаженого в порту Одеса на судно VENTO, читайте в матеріалах журналістів:

SOURIA кілька днів стояла біля турецького порту Хопа, але до причалу її так і не запросили, і ввечері 6 серпня сирійський порушник пішов в напрямі від турецького узбережжя. За нашими даними, судно в порту Хопа на цей раз не завантажувалось, пішло в баласті.

SOURIA: маневри в Чорному морі

SOURIA добу провела на неконтрольованій перевалці OPL Kavkaz, яка розташована в нейтральних водах Чорного моря на виході з Керченської протоки, і вранці 8 серпня пішла в румунський порт Констанца. Трек судна SOURIA 3-15 серпня, який відображено в AIS, можна побачити на наступному скріншоті. Увага! – частину шляху SOURIA не представлено в AIS через те, що капітан вимикав судновий транспондер під час здійснення незаконного суднозаходження в окупований Крим.

Вранці 8 серпня SOURIA знялась з OPL Kavkaz і направилась в порт Констанца. Що знадобилось сирійському порушнику Державного кордону України в румунському порту?

ADNAN TORLAK: доставка ільменіту з Південно-Східної Азії в румунський порт Констанца

В цей час в Констанці біля причалу стояло судно ADNAN TORLAK (IMO: 9243253, MMSI: 636019529, Call Sign: D5UX5, Flag: Liberia [LR]), яке доставило в румунський порт ільменіт з Південно-Східної Азії.

ADNAN TORLAK вийшов з Констанци 08.08.2020 після розвантаження і пішов в Мармурове море.

Ми бачимо на наступному скріншоті місце в порту Констанца, де ADNAN TORLAK вивантажив ільменіт і звідки вийшов в море.

Розвантаження ADNAN TORLAK в Констанці тривало з 6 по 8 серпня.

ADNAN TORLAK прийшов в Румунію з індонезійського порту Семаранг.

Аналіз відкритих джерел дозволяє висунути обгрунтоване припущення про завантаження судна ADNAN TORLAK ільменітом в індонезійському порту Семаранг. Індонезія небагата на ільменітові родовища, отже сировину для Кримського Титану було доставлено в Семаранг з іншого місця поблизу, де є видобуток цієї руди. Скоріш за все країною походження цієї партії ільменіту може бути В’єтнам.

Українські правоохоронні органи можуть легко встановити всі деталі доставки азійського ільменіту в Румунію, оскільки судно ADNAN TORLAK наразі йде в порт Чорноморськ.

SOURIA: завантаження ільменітом в румунському порту Констанца

SOURIA завантажувалась ільменітом в порту Констанца 9-10.08.2020.

На наступному слайді ми бачимо, що SOURIA стала в порту точно на місце, де розвантажувалось судно ADNAN TORLAK.

SOURIA вказує, що йде на перевалку OPL Kavkaz.

12 серпня SOURIA прийшла на OPL Kavkaz, де перебувають ще 2 добре відомі нам порушники – ANTALYA і GENERAL.

SOURIA: незаконне суднозаходження в закритий порт окупованого Криму

Ввечері 12 серпня SOURIA вимкнула AIS і направилась до кримського узбережжя й стала на якірній стоянці в Феодосійській затоці.

Майже 2 доби SOURIA з ільменітом в трюмах чекала на рейді коли її приймуть до причалу, як ми бачимо на цьому фото від 13.08.2020. Осадка судна показує, що воно прийшло завантаженим.

14.08.2020 судно SOURIA було заведено в порт і ошвартовано до причалу.

Для ідентифікації SOURIA було використано фото зі сторінки судна на порталі МарінТрафік. Зауважимо, що назву SOURIA великими літерами тепер зафарбовано.

SOURIA: розвантаження ільменіту в окупованій Феодосії

В порту приступили до вантажних робіт на SOURIA ввечері 14 серпня. Розвантаження зафіксовано на відео.

15.08.2020 судно SOURIA було сфотографовано в порту, і фото викладені в мережу Інтернет.

Як ми бачимо на фото, ідентифікаційні написи на кормі SOURIA прикриті ганчіркою, що є порушенням не тільки з боку капітана судна, а передусім з боку капітана порту – Омельченко Михаил Павлович.

Судно SOURIA гарно видно звідусіль в Феодосії – з набережної, з пляжу.

Отже, судно SOURIA доставило в порт Феодосія партію азійського ільменіту 10-11 тонн.

Вважаємо, що державні органи України мають вчинити дії для недопущення функціонування нової ільменітової схеми – з доставкою сировини для Кримського Титану з Південно-Східної Азії та перевантаженням в порту країни ЄС (Румунія).

myrotvorets.news

Теги: судно SOURIA,SOURIA,ANTALYA,GENERAL,судно ADNAN TORLAK,порт Чорноморськ,Кримський Титан,Ільменітові схеми,ільменіт,OPL Kavkaz,порт Феодосія,Крим,судно VENTO,ОГХК
Автор: admin.politica.com.ua