Юрій Митропольський, що незаконно заволодів 11 об’єктами нерухомості в Києві, шахрай з багаторічним досвідом

Юрій Митропольський, що незаконно заволодів 11 об’єктами нерухомості в Києві, шахрай з багаторічним досвідом
173150 ПЕРЕГЛЯДІВ

Журналісти провели дослідження його кримінальної історії, він фігурує в низці кримінальних справ.

Днями Печерський районний суд міста Києва, а саме слідчий суддя Писанець, скасував необгрунтовані арешт і зупинення дії рішень державного реєстратора згідно з ухвалою слідчої судді Ільєвої Т.Г., що стала формальною підставою для злочинного захоплення майна Митропольським. Втім, це ще не означає повернення майна його законному власнику. Юрій Олексійович Митропольский звернувся до полтавського суду, аби далі продовжити рейдерську схему. Полтавський суд його підтримав. Детальніше тут.

Юрій Олексійович Митропольський — відомий російський шахрай, задіяний у фінансових махінаціях ще з початку 90-х. Тричі був судимий за шахрайство у великих розмірах в Росії, був у розшуку Інтерполу. Переховувався деякий час у Латвії.

Нагадаємо, що Митропольський Ю.О. за допомогою інструментів кримінального провадження без належних законних процедур, скасував право власності пана Р.В. на 11 квартир у місті Києві. 

Детальніше тут.

Інші кримінальні справи на Митропольського Юрія Олексійовича

Митропольський Ю.О. є відповідачем по справах: 

- 736/56/19 у Сквирському районному суді Київської області про стягнення з Митропольського Ю.О. заборгованості за договором позики у розмірі ~ 40 млн. гривень; 

- 359/10293/19 у Бориспільському міськрайонному суді Київської області про стягнення з Митропольського Ю.О. заборгованості за договором позики у розмірі ~ 25 млн. гривень; 

- No357/256/20 у Білоцерківському міськрайонному суді Київської області про визнання недійсним договору та стягнення з Митропольського Ю.О. безпідставно набутих коштів; 

- 757/65795/19 у Печерському районному суді міста Києва про стягнення з Митропольського Ю.О. суми страхового відшкодування; 

Суть та розмір позовних вимог свідчить про недоброчесний (а імовірно і умисно-злочинний) характер дій Митропольського Ю.О. у відносинах з кредиторами щодо невиконання власних грошових зобов’язань. 

Митропольський Ю.О. не є позивачем у жодній з актуальних судових справ. 

У 2010-2011 роках ГСУ СБУ розслідували кримінальну справу #654 за фактом привласнення службовими особами Державного підприємства «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма Прогрес» грошових коштів в сумі понад 600 000 грн, під час укладення та виконання зовнішньоекономічних контрактів. 

В ході досудового розслідування встановлено, що керівник ДП СЗТФ «Прогрес» Пономаренко Д.В., діючи за попередньою змовою зі своїм батьком Пономаренко В.І., діючи з метою привласнення грошових коштів підписав удавані контракти про надання інформаційних послуг з підприємством-нерезидентом «Brintex Limited», а також акти прийняття передачі виконаних робіт та здійснив перерахування коштів на рахунки вказаного нерезидента за нібито виконані роботи. 

Також під час розслідування встановлено, що надання банківських реквізитів компанії «Brintex Limited», а також підписання договорів та актів виконаних робіт від її імені здійснював Митропольський Ю.О.. 

Допитатиний як свідок та як обвинувачений, Митропольський Ю.О. надав правдиві показання щодо обставин підписання документів від імені «Brintex Limited», управління її рахунком та подальшої передачі Пономаренку Д.В. готівкових коштів, що були перераховані останнім на рахунки нерезидента. 

За результатами судового розгляду, Митропольський Ю.О. звільнений від кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 358 КК Украіни у зв’язку із застосуванням акту амністії, а Пономаренко Д.В. та 

Пономаренко В.І. визнали свою вину у вчиненні злочинів, передбачених ст. ст. 191 та 366 КК Україгни, відшкодували збитки та були засуджені до різних умовних строків. 

Посилання на ухвалу слідчого судді від 09 червня 2011 року у даній кримінальній справі.

Також, на території України до Митропольського Ю.О. застосовувався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у слідчому ізоляторі Служби безпеки України; на території Російської Федерації – у вигляді тримання під вартою в Московському СІЗО. 

Окрим цього, приблизно в період з 2008 року по 2015 рік, Митропольський Юрій Олексійович через свої ж компанії – нерезиденти (частина яких була зареєстрована в офшорах) здійснював оплату бізнес – проектів, а також навчання резидентів України (державних службовців, бізнесменів і т.д.), які не хотіли показувати свій «дохід» на території України. За схемою: Митропольському Ю.О. надають готівкові кошти, а він за певний відсоток здійснював «оплату» тої чи іншої послуги в Європі або ж у США. 

Автор: Олег Фомін

АНТИКОР

Теги: Юрій Митропольський,Юрій Олексійович Митропольский,ДП СЗТФ «Прогрес»,Дмитрий Пономаренко,Пономаренко Д.В,Brintex Limited,квартирні афери,Печерський районний суд міста Києва
Автор: admin.politica.com.ua