Призначення Святослава Піскуна в Генпрокуратуру – потрібне воно чи ні? І що принесе новий радник Ірини Венедіктової українцям?

Призначення Святослава Піскуна в Генпрокуратуру – потрібне воно чи ні? І що принесе новий радник Ірини Венедіктової українцям?
157176 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова призначила Святослава Піскуна - колишнього генпрокурора і голову Спілки юристів України своїм радником на громадських засадах.  Це призначення Ірина Венедіктова аргументувала тим, що вважає найціннішим у людини – її досвід, та закликає не плутати фахівців із політиками.

"Найцінніше, що є у людини, - це досвід. Негативний і позитивний, підйоми і падіння і знов підйоми. І, коли людина десятиліттями в професії, залишається соціально активною та за нею ідуть колективи, - вона ефективна. Тому я безмежно вдячна всім "реформаторам" і "активістам" за поради і бачення моїх заступників і радників з новими обличчями - мабуть їх треба брати відразу ж з пологових будинків" -  написала Генпрокурор на своїй сторінці у фейсбук

Це призначення стало практично топ новиною кількох останніх днів і викликало неабиякий інтерес у суспільства. А якщо точніше, то рішення Ірини Венедіктової зразу же почали розбирати на дрібні кусочки і трактувати на свій суспільно-політичний «стиль». Звісно, з’явилась і частка тих, хто вважає призначення пана Піскуна недоцільним.

Та якщо подивитись правді у вічі, досягнення і значимість фігури Святослава Піскуна для України, то найперше потрібно підкреслити: Ірина Венедіктова прийняла вірне рішення і чітко аргументувала його. Адже по факту, що є найціннішим у людини тим більше у теперішній час для України – звісно, що це досвід, а у Піскуна його хоч відбавляй.

Святослав Михайлович Піскун є значимою і статусною для України фігурою, і його непохитний авторитет на новій посаді буде неабияк корисний Ірині Венедіктовій, а й нашій державі в цілому.   Ім’я Святослава Піскуна міцно вплелося в історію України не лише як Генпрокурора, його знають і як політика, і як народного депутата, а зараз і як громадського діяча. Пан Піскун є Головою Союзу спілки юристів України де бореться із проблемами , які непокоять колег-юристів та й українців загалом. Він є частим гостем телеканалів, ініціатором низки круглих столів, конференцій, інших публічних заходів з актуальних проблем сьогодення. Він постійно готовий брати ініціативу на себе, відповісти на найгостріші питання, ненав’язливо підказати посадовцям, як знайти вихід із тієї чи іншої ситуації.

Він постійно в русі, в постійному розриві часу, швидкості, пріоритетів, адже вирішення юридичних питань, що стосуються прав людини, захисту майна, здоров’я, вирішення якихось трудових чи соціальних проблем потребують багато часу та зусиль. Та у Святослава Піскуна для всіх знайдеться відповідь, увага, час – і саме через це він заслужив велику повагу у народу.

Що ж, ми впевнені що Святослав Піскун принесе велику користь Україні, а Ірина Венедіктова таким своїм рішення не тільки здобула важливого радника – а найперше зробила крок у розвитку прокуратури та вирішенню проблем українців. 

Теги: Святослав Михайлович Піскун,Святослав Піскун,Піскун прокуратура ,Ірина Венедіктова,Генеральний прокурор України,Генеральна прокуратура України
Автор: admin.politica.com.ua