Ігор Мізрах: Чому наразі мало хто обговорює і оцінює реальні шанси Ірини Верещук на перемогу? І чи взагалі вони є?!...

Ігор Мізрах: Чому наразі мало хто обговорює і оцінює реальні шанси Ірини Верещук на перемогу? І чи взагалі вони є?!...
161822 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно, в четвер 16 липня партія президента Володимира Зеленського «Слуга народу» визначилася зі своїм кандидатом на виборах мера української столиці - ним стала нардеп Верещук Ірина Андріївна. Ну і як кажуть – «понеслось»… Пошукові інтернет сторінки, соціальні мережі, блоги політичних, і не тільки, оглядачів замайоріли здебільшого тегами: «хто така Ірина Верещук кандидат у мери Києва», «Ірина Верещук: досьє, скандали, компромат», «що відомо про нову кандидатку в мери», і т. д. Також на цьому фоні зразу же з’явились сотні коментарів політологів, експертів, діючих та екс депутатів, і звісно - всіх тих, хто перш за все не бажає щоб нардеп від «Слуги народу» змінила чинного мера Віталія Кличко. Що ж насправді криється за таким шаблонним і синхронним, своєрідним медіа пулом? Чому наразі мало хто обговорює і оцінює реальні шанси Верещук на перемогу? І чи взагалі вони в неї є?...

Напевне вже не варто повертатись до внутрішньопартійної боротьби, так званого «праймеріз», адже нічим особливим окрім роздутої конкуренції із Олександром Дубинським він не запам’ятався. Результат розставив всі крапки на д «І», до того ж сам Дубинський повів себе найперше як розумна людина і досвідчений політик привітавши Ірину Верещук із перемогою та побажав успіхів у виборчій гонці.

Багато хто в середині партії і за її межами називають Ірину Верещук компромісним кандидатом від «Слуги народу». І, можливо, в деякій мірі воно так і є, але по факту беззаперечно вона чи не єдина не тільки від «слуг», а взагалі від всіх уже відомих кандидатів у мери хто може не тільки скласти конкуренцію Кличку, а й з великою ймовірністю – перемогти! Це розуміє й сам Президент Володимир Зеленський, який підтримав висування народного депутата Ірини Верещук для участі у виборах Київського міського голови від партії «Слуга Народу».

«Я дійсно підтримав рішення партії «Слуга народу», і я від себе симпатизую цьому вибору – Ірині Верещук. Тому в нас сьогодні ніхто не буде сперечатися в партії «Слуга Народу», – сказав Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ після засідання фракції партії «Слуга Народу» в Києві.

Ну добре, із перемогою у «праймеріз», підтримкою Президента і партії «Слуга народу» все зрозуміло - та що тоді в реальності уже зараз відбувається на полі передвиборчих боїв?!...

Найперше що наразі можна зауважити із сторінок ЗМІ, інтерв’ю політиків, блогерів та експертів вимальовується доволі цікава тенденція: перше – це стандартні, доволі активні, медійні атаки суперників, і друге – це, що більшість політичних і довкола-політичних фігур до Ірини Верещук як кандидата у Мери Києва ставляться доволі виважено, можна сказати – перебувають у фазі своєрідного вичікування. Варто зазначити, що ці дві тенденції для пані Верещук є позитивним сигналом, сигналом що вона таки має дуже хороші шанси на перемогу.

Що ж хорошого у медіа-атаках, спитаєте ви? Звісно, на перший погляд – нічого, але якщо ж глянути на шаблонізм чорнухи, синхронність поширення, а також тяжіння медіа (хто це поширює) – то можна зробити висновок: Ірина Верещук стала найперше для Кличка і його соратніків не тільки незручним конкурентом – а й головним фактором до можливої поразки чинного мера Києва. Верещук бояться і це вже більш як очевидно! Крім того, ані Пальчевського з його «намальованими» рейтингами, ані Смешка, ані Віктора Ляшко й усіх інших кандидатів не вважають конкурентами які б могли перемогти Кличко. У Верещук в свою чергу для перемоги є більш як достатньо факторів. Приміром, вона компетентна у багатьох питаннях, адже досвід «мерства» навіть у маленькому місті Рава Руська – це все ж таки досвід. Вона надзвичайно харизматична особистість, вміє тримати удар, і до речі не на спортивному рингу, а політичному - у Кличко із цим явні проблеми. Також вона як політик, зокрема як спікер – розвивається із великою швидкістю. І на додачу, що є великим плюсом за крісло Мера – вона медійна особистість, в преси до неї як політика широкий інтерес який зростає у геометричній прогресії. Крім того, за час депутатської роботи в Парламенті вона стала одним із обличь партії.

Якщо в загальному оцінювати її шанси на перемогу, то вони як мінімум дуже значимі. Все перш за все буде залежати від неї особисто і від роботи та підтримки штабу партії «Слуга народу».

Тут же в процесі твердження про те що «все залежить від неї особисто і від підтримки партії» слід зачепити тенденцію, що до неї як кандидата в мери багато хто наразі ставиться виважено -  «перебувають у фазі своєрідного вичікування». Ця тенденція перш за все пов’язана із тривалим домінуванням Віталія Кличко, його високих рейтингів які до тепер фактично формувались без серйозного конкурента у яким вже стає Ірина Верещук. І це при тому, що наразі відкритих політичних чи агітаційних доводів від неї масово не надходило. Все що на цей день є – це практично те, що Ірина Верещук кандидат у мери із хорошими шансами. А якщо до цього додати правильні майбутні суспільно-політичні кроки Верещук на фоні постійних корупційних скандалів Кличко, а також його зашкварних «мемів» де він розумовими здібностями не сіяє – то у Президента і його партії фактично відкриється пряма дорога для їх представника у крісло мера Києва. Саме тому наразі статус пані Верещук для суспільства і підтримки - «перебуває у фазі своєрідного вичікування». Все що її потрібно – це відкрити свій потенціал, який у неї вкрай високий і донести це все до виборців. Тут же, в неї з’явиться і підтримка діячів культури, політологів, блогерів, експертів, а найголовніше – народу. Щодо так званої «політичної еліти», то також вже явно проглядається від них цікавість до Верещук як до майбутнього мера. Ті хто роками крутився біля Кличко вже на паузі і у своїх коментарях стримані, що є також неабияким позитивним сигналом для Ірини Верещук. Всі просто чекають її дій і кроків, які й дадуть напрямок розвитку політичної гонки.

На цих виборах мера Києва, попри рейтинг Кличка який в будь-яку мить може обвалитись – саме Ірина Верещук надаватиме темп політичних баталій, тобто вона буде головною дієвою особою мерських боїв за Київ. В свою чергу, пан Кличко і його соратники наразі показують, що перемогу здобуватимуть на старих заслугах і здобутому уже рейтингу, та це з ним може зіграти в злий жарт. Адже українці вже бачили, як скоро під час виборчої гонки може сипатись рейтинг. Приміром, Президентські вибори: у Порошенка наче були непогані шанси на початок гонки які також базувались на попередніх заслугах, та за правильних кроків Володимира Зеленського і його команди – це швидко було «помножено на нуль». Так же буде і з Кличком, якого енергійна, активна й інтелектуальна Верещук зможе відправити з посади прямо в «нокаут». Для цього в неї є все: харизма і політичний розум, сильна команда за плечима, прихильність до «слуг», і т.д, а також колосальний багаж корупційних скандалів Кличко в яких за роки діяльності він застряг по вуха.

До речі, перший вагомий крок Ірина Верещук уже зробила – на брифінгу після засідання фракції "Слуга народу" вона запросила Віталія Кличко на дебати. Тут варто зазначити, такий хід є цілком правильний і доводить її рішучість у битві за крісло мера Києва. Та й людям було б цікаво глянути як Віталію Кличко ставлять прямі питання в лоб і паралельно як сама Верещук в них розбирається. Пані Ірина на дебатах за всіма параметрами має перемогти, та тут інше питання – чи прийме Кличко такий виклик, чи його команда шукатиме як увернутись від цієї мінусової для нього ситуації? Та за будь-якого варіанту будуть/не будуть дебати – Верещук вже завдає серйозного удару по чинному меру Києва, а це ж лише початок!!!...

Підводячи підсумок варто підкреслити: Ірина Верещук має дуже великі шанси на перемогу, і вже скоро може стати мером столиці. Її завдання зараз – це нарощувати обороти і доводити народові, що Київ потребує змін на краще, першим з яких є – припинення грабежів що роками здійснюються чинним мером і його соратниками - а з цим вона справиться навідмінно! Мешканці Києва обов’язково підтримають Ірину Верещук і вона буде новим мером столиці!!! 

Автор: Політичний експерт Ігор Мізрах

Теги: Ігор Мізрах,Ірина Верещук ,Політичний експерт Ігор Мізрах,Слуга народу,місцеві вибори,вибори мера Києва,вибори,Верещук Ірина Андріївна, Виталий Кличко,Віталій Кличко
Автор: admin.politica.com.ua