Хто стоїть за «схемами» на державному комбінаті «Прогрес»?

Хто стоїть за «схемами» на державному комбінаті «Прогрес»?
190831 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 26 червня 2020 року на ДО «Прогрес» було змінено керівництво, оскільки підприємство працювало порушуючи нормативно-правові  документи, що було підтверджено результатами перевірки аудиторською групою у складі представників відділів внутрішнього аудиту та внутрішньої безпеки  системи державного резерву. Такий спосіб господарювання формувався роками з метою приховати реальні прибутки.

Основними завданнями підприємства є закладка, зберігання, освіження та відпуск торгово-матеріальних цінностей державного агентства резерву України. Також організація надає послуги зі зберігання торгово-матеріальних цінностей поклажодавців. 

Виконуючий обов’язки Генерального директора Олександр Самусенко розповів про плани виведення підприємства зі штучної кризи та про справжню війну з колишнім керівництвом.

Суть конфлікту

З першого дня наша команда зустріла шалений опір з боку колишнього керівництва та деяких комерційних структур. На підприємстві десятиліттями процвітала корупція, через яку держбюджет недоотримував мільйони гривень.

Більше 70% площ комбінату були у користуванні всього трьох компаній на «особливих умовах», ряд компаній здійснюють господарську діяльність на території комбінату поза межами укладених договорів. Через це потерпали інші контрагенти. Був створений штучний дефіцит та завищення вартості збереження товару. Малий та середній бізнес був змушений використовувати площі монополістів за завищеними цінами.

Роботу комбінату «Прогрес» намагалися блокувати представники ТОВ «ІМО». Колишнє керівництво держпідприємства багато років «закривало очі» на їхню діяльність, коли це товариство стало одним  з монополістом. Дійшло до фізичного протистояння та брудної медіа-кампанії з їхнього боку.

На сьогоднішній день проводиться зовнішня перевірка Контрольно-ревізійним управлінням м. Києва та правоохоронними органами. Ми всебічно сприяємо їхній роботі та надаємо всю необхідну інформацію про дії осіб, які могли бути причетні до «схем» на підприємстві.

Паралельно ми проводимо внутрішню перевірку та аудит, експертизу діючих договорів, кошторисів договірних цін та актів приймання виконаних робіт (послуг) на відповідність вимогам чинного законодавства, внутрішнім нормативним документам, інтересам комбінату та ринковим умовам.

На час приведення у відповідність до чинного законодавства з поклажедавцями договірних відносин, упередження зловживань, забезпечуємо належну схоронність та недоторканість їх майна, опломбовуємо склади у відповідності до передбачених на комбінаті процедур та вимог.

Реформи

Наша команда розробила ефективну стратегію виходу підприємства зі стану штучної кризи. Ми почали реорганізаційні зміни, що дозволять «Прогресу» стати конкурентоспроможним та ефективним.

Реорганізація «Прогресу» розділена на декілька етапів, через масштабність та його специфіку. Про це ми повідомимо окремо у більш розгорнутому вигляді.

Ми прагнемо створити прозорі умови та єдині правила гри для усіх клієнтів. Це буде вигідно як суб’єктам господарювання, так і державі.

Ми відкриті до взаємовигідної співпраці з бізнесом, який потерпав від поборів за часів колишнього керівництва.

Чого чекати від нового керівництва співробітникам «Прогресу»?

Для нас важливо оптимізувати систему управління і захистити рядових та досвідчених співробітників.

Працівники – головна цінність комбінату. Проте, на жаль, минулим керівництвом належним чином не враховувалися їх матеріальні і нематеріальні потреби та інтереси. Ми ж забезпечимо повну реалізацію пільг та гарантій у рамках соціального захисту працівників, а надання їм та членам їх сімей додаткових пільг і послуг соціального характеру.

Головними завданнями для керівництва є:

  • Забезпечення безпеки працівникам на роботі;
  • Зміцнення здоров’я працівників;
  • Реалізація концепції гідної праці та підвищення якості трудового життя.

Ми наразі розробляємо сучасну систему мотивації праці персоналу враховуючи результати роботи кожної особи, підрозділу та комбінату вцілому.

Ціль: згуртувати колектив, побудувати єдину командну роботу, сформувати корпоративний дух та культуру, — відповідно забезпечити зростання продуктивності та ефективності  комбінату у цілому. Головне — спільне бачення та досягнення цілей, стратегії як комбінату так і персоналу.

olevsk.online

Теги: ДО «Прогрес»,Строительный комбинат Прогресс,Прогрес,комбінат Прогрес,Олександр Самусенко,ТОВ «ІМО»
Автор: admin.politica.com.ua