Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов обіцяв багато – та чи виконує обіцяне? Місяць на посаді – аналізуємо.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов обіцяв багато – та чи виконує обіцяне? Місяць на посаді – аналізуємо.
177293 ПЕРЕГЛЯДІВ

Трохи більше місяця тому, 18 червня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №239/2020 «Про призначення Сергія Борзова головою Вінницької обласної державної адміністрації». А вже наступного дня Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов за дорученням Глави держави представив його громаді Вінниччини.  

Під час свого представлення Сергій Борзов зазначив: «Вінниччина – мій рідний край. Тут я виріс, навчався. Тут народилися мої батьки та діти, мені ніколи не було байдуже, як розвивається  Вінниччина. Для мене посада голови Вінницької ОДА є великою відповідальністю».  А також своєму виступі окреслив перші кроки на посаді голови Вінницької ОДА, серед них — скорочення чисельності апарату облдержадміністрації. За його словами, Вінниччина — на другому місці в державі після Харківської області за витратами на утримання посадовців облдержадміністрації.

 Наболілим питанням новий керівник області назвав реформування медичної галузі. У створенні конкретної програми боротьби з епідемією коронавірусу він готовий працювати з усіма — від медиків до волонтерів і активістів. Інвентаризація всіх земель з метою їх ефективного використання і сплати податків також залишатиметься у пріоритеті. Пообіцяв співпрацю з об’єднаними територіальними громадами, яких в області створено 63. Мета такої спільної роботи — забезпечити і підтримувати спроможність кожної ОТГ. Особливу увагу пообіцяв приділити роботі з молоддю. За його словами, ініціюватиме створення молодіжної ради ОТГ краю…

Наобіцяти – наобіцяв, та чи приступив він уже до виконання своїх обіцянок? Чи пішов стандартним для українських чиновників шляхом пустих обіцянок?!...

Що ж ми спробували проаналізувати, чи дотримується свого плану пан Борзов. І першим що потрапило в поле зору – це направду реалізована обіцянка по скороченню роздутого штату Облдержадміністрації. Так, 14 липня голова ОДА підписав розпорядження  № 432 « Про зміни у структурі апарату обласної державної адміністрації та внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 23 вересня 2010 року № 397».

 

Простими словами, Сергій Борзов скоротив посади 21 чиновника. У зв’язку зі скороченням штату, розпорядження № 432 від 14 липня 2020 року також передбачає реорганізацію управлінь та відділів апарату ОДА.

«Розумію, що звільнення – це болісний для людей процес. Але держава не може собі дозволити утримувати роздутий штат держслужбовців»,- написав Сергій Борзов на своїй офіційній сторінці у мережі «Фейсбук». -  Працюємо далі. На черзі департаменти..».

Ну що ж констатуємо – як обіцяв, так і зробив. Хоча в наш час така рідкість коли люди такого ранку слідують чітко обіцянкам, тим більше що стосується питання роздутості кадрової системи…

Йдемо дальше, а що на рахунок наявністі засобів захисту, антибіотиків та інших медикаментів в аптечних закладах області?

Адже Борзов також обіцяв що триматиме руку на пульсі у боротьбі із епідемією коронавірусу. Варто зазначити, що й тут все в порядку, адже в обласному Департаменті охорони здоров`я ведеться постійний моніторинг наявності лікарських засобів та засобів індивідуального захисту в аптечних закладах області, який здійснюється  щодня. Дані публікуються на сайті ОДА у формі таблиці. А це ще один «плюсик» управління нового очільника області!

А як із розвитком та підтримкою спорту та молоді в регіоні із приходом Сергія Борзова?

І тут все в порядку. Приміром, відповідно до розпорядження голови облдержадміністарції Сергія Борзова від 14 липня 2020 року № 433, призначено щомісячні стипендій обласної державної адміністрації та обласної Ради тридцяти спортсменам-кандидатам до олімпійської збірної команди України та провідним спортсменам області з пріоритетних олімпійських видів спорту, членам збірних команд України.

Також, 21 липня відбулось урочисте відкриття першості Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» з футболу «Золотий колосок», присвяченої 70-річчю з дня утворення ФСТ «Колос». Участь у турнірі беруть юнаки 2006-2007 років з 11 районів Вінниччини та однієї ОТГ.

Також підтверджує свої слова щодо плідної співпраці з об’єднаними територіальними громадами.

Так, 16 липня відбулось спілкування голови ОДА Сергія Борзова з громадою Липовецького району,  де перше, на що звернув увагу — відсутність співпраці між усіма представниками місцевої влади. Як наслідок — жахливий стан опорної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в м. Липовець.

"Необхідно налагоджувати дієву комунікацію між головою райдержадміністрації, міським головою та депутатами районної ради, — наголосив Сергій Борзов. - В школі навчаються 630 учнів. Це одна із трьох опорних шкіл району. Школа знаходиться на балансі районної ради, але перебуває в оперативному управлінні відділу освіти Липовецької РДА. Стан школи жахливий. Жахлива безгосподарність. Це неприпустимо. Яким чином приймала комісія рішення про те, що школа є опорною? Опорною не за кількістю учнів, а саме за якістю умов навчання?", — висловив справедливе зауваження Сергій Борзов.

Також 16 липня Борзов з робочою поїздкою побував в Іллінецькому районі, де оглянув хід виконання капітального ремонту та благоустрою території НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія № 2» Іллінецької міської ради. Нагадаємо, що навчально-виховний комплекс входить до переліку п’ятнадцяти об‘єктів, які будуть цьогоріч реалізовані на Вінниччині в рамках Національної програми «Велике будівництво». Потужність закладу складає 860 учнів. «Вкрай важливо, щоб ця школа була здана в експлуатацію до початку нового навчального року», - наголосив очільник ОДА.

Також в це й же день відбулось спілкування голови ОДА Сергія Борзова з громадою Оратівського району. На початку зустрічі Сергій Борзов повідомив, що вже оглянув об’єкти «Великого будівництва» в районі, зокрема, школу і стадіон, і зазначив: «Приємно вражений, що вперше, наголошую: вперше, під час будівництва за державні кошти, в Оратівському районі була економія. За рахунок цієї економії було збудовано ще деякі корисні речі для дітей. Виникає питання: чому в інших районах так зробити не вдалося?».

Перед цим 14 липня Голова ОДА Сергій Борзов відвідав Гайсинський та Немирівський райони. Дізнався, чим живуть райони та які проблеми потрібно вирішити.

Крім цих населених пунктів Сергій Борзов встиг вже відвідати й  Козятинський та Калинівський райони, а також провів зустріч з жителями міста Погребище та інших міст та сіл. Та зустрічі з місцевими жителями продовжуються, так на 24 липня Сергій Борзов проведе виїзний прийом громадян в Тиврівському районі.

Також серед головних пріоритетів Сергія Борзова є допомога військовослужбовцям, воїнам АТО/ООС та їх сім’ям.

Так, 14 липня він поспілкувався під час робочої поїздки до Гайсинського району з командуванням та особовим складом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, в/ч А1619. Передусім, Сергій Борзов особисто оглянув казарми, де проживають військові, а також поспілкувався з військовослужбовцями, які несуть там службу. Адже, за його словами, створення умов для комфортного несення служби особовим складом бригади — найважливіший пріоритет. «Дбати про поліпшення умов перебування військових та розбудовувати інфраструктуру військової частини — наше головне завдання», — наголосив Сергій Борзов.

Крім того, на Вінниччині 360 студентів отримають компенсаційну виплату за навчання. Адже депутати обласної Ради підтримали важливе рішення для області, а саме прийняли Порядок, який дозволить здійснити компенсаційну виплату за навчання учасників бойових дій та їхніх дітей протягом І та II семестрів 2019-2020 навчального року.

«Програма підтримки сімей УБД, яка вже 5 років діє на Вінниччині, залишається єдиною в своєму роді в Україні. Цьогоріч ми доповнили цю програму і тепер таку компенсацію можуть отримувати і вдови учасників бойових дій. Ми і надалі будемо розробляти та удосконалювати програми підтримки учасників бойових дій та їхніх сімей.  Дякуємо депутатам обласної Ради за підтримку цього рішення» - прокоментував прийняття цього рішення голова ОДА Сергій Борзов.

Звісно, ще довго можна продовжити описувати трудову діяльність Голови Вінницької ОДА, та варто наголосити – наразі він очолює область лише буквально місяць, а зробив вже вкрай не мало. До того ж потрібно підкреслити – в даний час він чітко слідує всім своїм словам виконуючи дані обіцянки одну за одною. Надіємось так триватиме й надалі, а його товаришам по займаних посадах в інших областях явно слід брати з нього приклад!

Теги: Голова Вінницької ОДА,Сергій Борзов,Сергій Борзов Вінницька ОДА,Вінницька ОДА,Сергій Борзов Вінниця,Вінниччина ,ФСТ «Колос»
Автор: admin.politica.com.ua