“Йде прямий шантаж”- Саакашвілі прямим текстом наїхав на Марченко через митну мафію

“Йде прямий шантаж”- Саакашвілі прямим текстом наїхав на Марченко через митну мафію
161874 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр фінансів Сергій Марченко погрожує піти у відставку, якщо на пост голови Держмитниці не буде призначений кандидат від «митної мафії».

Про це в ефірі Радіо НВ заявив голова Виконкому реформ Міхеїл Саакашвілі.

За словами Саакашвілі міністр фінансів Сергій Марченко загрожує звільненням, якщо не буде призначений лобійований їм глава митниці.

«Зараз міністр фінансів сказав, що якщо не “пройде” голова митниці, який представляє митну мафію – він через Шмигаля передав – то піде у відставку. Тобто прямий шантаж йде», – заявив Саакашвілі.

«Ціна питання, як обертаються на митниці зараз це від $3 до $5 млрд. Це загальний, сіра маса. З них останній рік-два склалася традиція і вона ще не порушена, що митницю поділили по областях серед різних “смотрящих” », – заявив Саакашвілі.

Про кого саме йдеться, Саакашвілі не уточнив.

Водночас він запевнив, що в Офіс президента зараз «нічого не йде». За словами голови виконкому ради реформ, кошти з митниці ділять між собою «дивляться» і депутати, «які це систему прикривають».

Також Саакашвілі розповів, що єдине чого вони («система» – ред). хочуть – зберегти статус-кво.

Нагадаємо, що в квітні 2020 року Кабмін звільнив Максима Нефьодова з посади глави Держмитслужби . При цьому чиновнику навіть не пояснили причини звільнення, а сама процедура зайняла близько хвилини. Нефьодов оскаржить своє звільнення в суді . Обов’язки голови Митної служби тимчасово виконує Ігор Муратов.

Сам Марченко заявляв, що звільнення Нефьодова пов’язано з низькою ефективністю.

olevsk.online

Теги: міністр фінансів Сергій Марченко,Сергій Марченко,Міхеїл Саакашвілі,Саакашвілі,Держмитниця, Ігор Муратов,Митниця
Автор: admin.politica.com.ua