Керівник СБУ Миколаївщини Віталій Герсак: "Якщо до сьогоднішнього дня була тотальна корупція - тепер буде навпаки", пообіцяв – виконав!

Керівник СБУ Миколаївщини Віталій Герсак: "Якщо до сьогоднішнього дня була тотальна корупція - тепер буде навпаки", пообіцяв – виконав!
170897 ПЕРЕГЛЯДІВ

Десятиліттями Миколаївщина потерпала від організованої злочинності, корупції та бездіяльності чиновників, правоохоронців, які або приходили в регіон «відбути номер», або й були частиною цього свавілля. В людей вже навіть склалось враження, що цю часточку України з року в рік віддають на відкуп кримінальним авторитетам та закадичним корупціонерам, які фактично зробили регіон чи не центром знущань над Українським Законодавством та народом. Так було за президенства і П. Порошенка, і В. Януковича, і їх попередників! Так було…

Та з приходом на пост Глави держави Володимира Зеленського з цим уже «стандартним дійством» ніхто миритись не став! Сам Гарант під час одного з візитів в область визнав Миколаївщину одним із найбільш злочинних регіонів. І цей сигнал був фактично закликом діяти на повне знищення криміналітету та подолання корупції! Та хто відправиться у «вулкан» свавілля і беззаконня? А найголовніше – хто справиться із цим завданням?

Ще влітку на початку осені минулого року багато хто не вірив, що боротись у відкриту і організованою злочинністю та прогнилими чиновниками на Миколаївщині взагалі можливо, тим більше знищити це все… Та так не вважав Голова СБУ Іван Баканов і Віталій Герсак якого призначили в область! Але вже сьогодні можна відкрито сказати – Віталій Герсак за не повний рік на новій посаді справляється навідмінно! Можливо саме тому в кінці травня ходили доволі гучні слухи про те, що Віталій Герсак має очолити Одеську область вже на посаді Голови Одеської обласної державної адміністрації… А що?... Якщо фактично розглядати беззаперечні досягнення на посаді Голови СБУ Миколаївщини і реальний, нажаль не дуже хороший, стан справ на Одещині – то Герсак звісно міг би принести користь суспільству на новій посаді!

Полковник СБУ Віталій Герсак став надзвичайно відомий після розгрому в Миколаєві «нафтової мафії» і притягнення до відповідальності чиновників і депутатів, взятих під контроль кримінальними авторитетами. Оперативні заходи під керівництвом Герсака повернули в бюджет десятки мільйонів гривень, а учасники злочинних груп потрапили під слідство й за грати. З огляду на таке незвичайне для України резюме, Одесу могли б чекати великі зміни. Для молодого і перспективного офіцера СБУ змінити не тільки регіон, а й перейти зі спецслужби в цивільний статус це серйозний крок. В свою чергу люди б отримали позитивні зміни, яких так зачекались в регіоні. Та наразі це лише чутки, хоча й дуже теплі і бажані для жителів Одещини…

По факту же наразі під керівництвом Віталія Герсака боротьба з корупцією і організованою злочинністю в Миколаївській області давно вже стала реальною, а не показовою як це було до його приходу. А починалось все з того, що новий глава СБУ регіону жорстко охарактеризував стан прийнятих ним справ: "Куди не кинь оком, скрізь кримінал", і взяв на себе не менш жорсткі зобов'язання в корені змінити ситуацію, що склалася.

"Якщо до сьогоднішнього дня була тотальна корупція - тепер буде навпаки", - пообіцяв миколаївцям Віталій Герсак! Пообіцяв і виконав, адже йому боротись із злочинністю далеко не вперше  про що говорять дані у відкритих джерелах: в 2010 році, будучи співробітником Київського УБОЗу, він затримав легенду кримінального світу - злодія в законі Омара Бекаєва. Пізніше, працюючи в управлінні внутрішньої безпеки Служби зовнішньої розвідки України, розслідував і доводив до успішної реалізації багато гучних корупційних справ. Так, завдяки йому, були спіймані на великих хабарах глава служби зайнятості Ярослав Кашуба, голова Державної служби експортного контролю Юрій Терещенко та інші чиновники першого-другого ешелону.

Всі також пам’ятають велику зачистку регіону від «перевертні в погонах» в перші місяці роботи Герсака в регіоні, тоді він сам особисто повідомив : «Сьогодні була обезголовлена ​​банда «конторських перевертнів в погонах» - виведений в розпорядження заступник начальника відділу «К» Миколаївського УСБУ Костянтин Бурченко і його «васали-подільники» - начальник «контрабандного» сектора Олександр Бурдюжа і начальник «правоохоронного» сектора Олександр Прокопишин».

А дальше пішла боротьба на знищення діяльності місцевого криміналітету на чолі із Михайлом Титовим («Мультик») і боротьба із корупційними чиновниками. Він в перші ж дні дав зрозуміти – процвітання злочинності в області настав кінець. В рамках чинного Законодавства України Герсак виконує свої професійні обов’язки. За вкрай короткий строк завдав нищівного удару по злочинних угрупуваннях та корупційних чиновниках, було виявлено більше як 30 незаконних автозаправних станцій, в результаті було вилучено не менше 140 тонн палива. В ході розслідувань була встановлена схема по незаконній розробці щебеневого кар’єру, який працював на території асфальтного заводу без жодних дозвільних документів.

Крім  справ ‘’мультика” він виявив і цілий ряд його поплічників-чиновників, одним із таких є справа що супроводжувалась обшуками  проти керівництва Державної Фіксальної Служби Миколаївщини. До цього всього явно слід додати й резонансну справу по виявленню бізнесмена який фінансував терористів ДНР. Ще було повернуто 15 млн.грн, які були викрадені чиновниками з Департаменту освіти й науки ОДА, при закупках програмного забезпечення електронних книг для шкіл області. Список можна ще довго продовжувати – це і виявлення наркоторговців, і затримання рекетирів, і т. д.

Буквально за пів року на посаді Керівника СБУ Миколаївщини Віталій Герсак провів феноменальну роботу по зачищенню криміналу та корупції в підзвітній області. Вже багато злочинців понесли заслужені покарання, але всі впевнені - це лише початок його діяльності на благо України.

На даний момент можна констатувати: Віталій Герсак  тримає хороший темп і показує реальні результати, на відміну від своїх попередників. Завдяки його сумлінному виконанню обов’язків Миколаївщина вже оживає, отямлюється від тиску злочинних угруповань та чиновників-корупціонерів! То ж можливо ми таки побачимо вже скоро Віталія Герсака на новій посаді, де люди також чекають рішучих дій і позитивних змін…  

Теги: СБУ Миколаївщини ,Віталій Герсак,Мультик,СБУ в Миколаївській області,Михайло Титов,Іван Баканов, СБУ,Корупція,Костянтин Бурченко
Автор: admin.politica.com.ua