Давид Арахамія вчергове продемонстрував виваженість «Слуги народу». Думка суспільства для нього є першочерговою – розгляд легалізації медичного канабісу і проституції

Давид Арахамія вчергове продемонстрував виваженість «Слуги народу». Думка суспільства для нього є першочерговою – розгляд легалізації медичного канабісу і проституції
217044 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що на фракцію наразі не виносилися обговорення легалізації проституції та медичного канабісу – про це він повідомив на пресконференції у вівторок, 21 липня.

Давид Арахамія заявив, що в Україні поки рано говорити про локальне виробництво медичного канабісу. Такі медпрепарати спочатку треба почати імпортувати та вже після того, як держава оцінить всі ризики, пов'язані з таким імпортом, можна буде організувати виробництво всередині країни.

"Моя позиція — що ми повинні зараз не говорити про локальне виробництво, а можемо надати МОЗ право імпортувати вже готові препарати, подивитися, як держава буде регулювати це питання і, якщо в цьому немає ніяких ризиків, то наступне питання постане: давайте це виробництво організовувати в Україні, щоб додана вартість залишалася в Україні", - додав Арахамія.

Така позиція Давида Арахамії і відповідно «Слуги народу» яку він представляє - продемонструвала потрібну для народу та держави виваженість. Адже по суті наше суспільство може бути не готовим до різкого «наркотичного буму», в результаті можуть з’явитись неадекватні підприємливі персонажі, що забажають використати нові можливості далеко не в лікувальних цілях. Думка нардепа є чіткою і надзвичайно правильною, адже у питання медичного канабісу потрібно проходити покроково, щоб Україна не захлиснулась від нової «пандемії».

Що стосується проституції, то Арахамія проявив ще більш розумне бачення ситуації та можливого перебігу подій у цьому питанні. Голова фракції "Слуга народу" заявив, що потрібно запитати думку у суспільства та експертів:

 "Щодо секс-індустрії також було обговорення з самого початку, є два підходи: так звана "шведська модель", яка криміналізує попит на ці послуги. Інший підхід, це в Нідерландах легалізація і надання дозволів", - повідомив нардеп Давид Арахамія.

Арахамія підкреслив, що прийняти якісь рішення в цьому питанні просто всередині парламенту неможливо.

"Який підхід правильний: ми не фахівці точно, треба залучати для цього громадянське суспільство, експертне середовище, потім визначатися, які є ризики в кожному підході, і тільки потім на широке обговорення суспільства це якимось чином виносити", - зазначив Арахамія, додаючи, що найближчим часом такої легалізації очікувати не доводиться.

Так, питання легалізації секс-індустрії є надзвичайно делікатним, на що й наголошує Давид Арахамія. Звісно тут потрібно зважити всі за і проти, і явно що в цьому питанні Україні аж ніяк не потрібно чітко орієнтуватись на європейські країни. Тут потрібно зважати тільки на думку суспільства і саме на це акцентує увагу Голова фракції «Слуга народу». Адже потрібно брати до уваги менталітет українців – і саме від цього відштовхуватись. Просто заради того що потрібно наповнювати бюджет за допомогою секс-індустрії – не буде правильним у прийнятті можливого подальшого Законопроекту.

Відповіддю на ці два важливі та делікатні для України питання Давид Арахамія вже вкотре підтвердив реноме розумного та виваженого політика у якого велике майбутнє на ниві служіння народові. Як бачимо «Слуга народу» як мінімум в його особі – дійсно є великою допомогою у всіх позитивних змінах в державі які втілює Президент України Володимир Зеленський.


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

 

Автор: Ганна Коломієць

Теги: Давид Арахамія,Арахамія,Слуга народу,медичний канабіс, МОЗ, Володимир Зеленський,проституція
Автор: admin.politica.com.ua