На Вінниччині СБУ викрила посадовців держпідприємства на незаконній вирубці державного лісу на майже 1,5 мільйона гривень

На Вінниччині СБУ викрила посадовців держпідприємства на незаконній вирубці державного лісу на майже 1,5 мільйона гривень
23092 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила директора одного з лісомисливських господарств у Вінницькій області та двох його підлеглих, причетних до масштабної незаконної порубки державної деревини.

За попередніми даними слідства, фігуранти налагодили механізм протиправної вирубки дерев цінних порід на території лісгоспу. Для проведення оборудок вони вносили до звітної документації недостовірні відомості про об’єм зрубаної лісосировини. Необліковану деревину посадовці реалізовували представникам афілійованих комерційних структур.

За попередніми висновками експертів, орієнтовна сума завданих державі збитків становить майже 1,5 мільйона гривень.

Під час обшуків на території держпідприємства та підпорядкованих йому лісництвах правоохоронці виявили документацію і чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

У межах кримінального провадження за ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев та інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу) і ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Заходи із викриття оборудок проводились у взаємодії із представниками Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Загалом з початку року за матеріалами СБУ повідомлено про підозру 5 фігурантам, причетним до розкрадання державних лісових ресурсів на території Вінниччини, на загальну суму понад 4 мільйони гривень.

ssu.gov.ua

 

Теги: Служба безпеки України, СБУ,незаконна вирубка лісів,ліс,новини Вінниці
Автор: admin.politica.com.ua