На Харківщині СБУ викрила масштабне розкрадання нафти з державного нафтопроводу (відео)

На Харківщині СБУ викрила масштабне розкрадання нафти з державного нафтопроводу (відео)
22200 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України спільно з фахівцями ПАТ «Укрнафта» викрила та ліквідувала на Харківщині незаконний вріз до промислового нафтопроводу «Козіївка-Сиродичі».

Оперативники спецслужби встановили, що на території Краснокутського району Харківщини зловмисники пошкодили нафтопровід та встановили несанкціонований відвід для розкрадання сировини. Співробітники СБУ виявили несанкціонований відвід довжиною майже кілометр.

Правоохоронці задокументували, що зловмисники щомісяця розкрадали 150-200 кубометрів нафти, завдаючи державному підприємству шкоди на більше ніж 2 мільйони гривень.

За висновками фахівців, порушення цілісності нафтопроводу створювало реальну загрозу для виникнення надзвичайних ситуацій та нанесення шкоди екології регіону.

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України.

СБУ встановлює всіх причетних до облаштування незаконного врізу, а також посадовців, які можливо могли «кришувати» нелегальний бізнес.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювалося спільно з Національною поліцією України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

ssu.gov.ua

Теги: Служба безпеки України, СБУ,нафтопровод Козіївка-Сиродичі,нафтопровод ,нафта,розкрадання нафти
Автор: admin.politica.com.ua