Депутати поскаржились на корупційні схеми «Укрзалізниці» до поліції – відкрито 6 проваджень

Депутати поскаржились на корупційні схеми «Укрзалізниці» до поліції – відкрито 6 проваджень
19333 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фіктивні конкурси, дискримінаційні умови та особи з корупційним шлейфом у топменеджменті – за пів року в «Укрзалізниці» розіграли на сумнівних тендерах цілий мільярд гривень. Хто нагріває руки на залізничних закупівлях, та чому у керівництві «УЗ» не коментують численні скандали? З’ясовувала Марія Гураль.

Чимало й випадків змови між учасниками торгів. Зокрема, компанії «Метінвест-СМЦ» та «МД-Груп» за 2019-2020 рік разом узяли участь у 29 закупівлях. Вони розіграли аукціони між собою і отримали формальну перемогу, в деяких випадках навіть не понижуючи ціни. І таких кейсів в «Укрзалізниці» – сотні.

Звісно, пан Юрій Шиганов з філії «Центр забезпечення виробництва» не може про це не знати. Але запитати його про це – ще той квест для журналістів. Його то немає на робочому місці, то він на нараді, а де саме – ніхто не знає. Журналістські запити він уперто ігнорує. Дійшло до того, що активістів та медійників категорично заборонили пропускати до самої установи.

Щоб з'ясувати, чому до топменеджменту «Укрзалізниці» взяли розкрадача «Укроборонпрому», ми звернулись з офіційним запитом до керівника Івана Юрика, але й тут все марно. На відповідь ми й досі чекаємо.

При чому очільник проігнорував навіть зустріч з народними депутатами, представниками екологічної інспекції та рядом інших установ, які провели перевірку екологічної та техногенної безпеки залізниці. Пан Юрик жодним чином не реагує і на звернення депутатів щодо критично небезпечних об'єктів УЗ.

Velmozhniy
Нардепи звернулись до поліції Фото: СтопКор

«Вони тільки можуть собі ставити заробітні плати по 800 тисяч, на це ми також звертали увагу. Ми пішли іншим шляхом – написали депутатське звернення до поліції. Зараз порушено шість кримінальних проваджень», – розповів народний депутат України 9-го скликання Сергій Вельможний.

stopcor.org

Теги: УЗ,Укрзалізниця корупція,Укрзалізниця,«Метінвест-СМЦ»,«МД-Груп»,Юрій Шиганов,Центр забезпечення виробництва,Іван Юрик,Тендер
Автор: admin.politica.com.ua