"Уночі люди в масках ходили навколо мого будинку". Соболєв звинуватив правоохоронців у бездіяльності та звернувся до Зеленського

"Уночі люди в масках ходили навколо мого будинку". Соболєв звинуватив правоохоронців у бездіяльності та звернувся до Зеленського
18555 ПЕРЕГЛЯДІВ

Депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв заявив, що після вбивства його трирічної дитини він сам і члени його сім'ї чекають на черговий замах. Він розповів про бездіяльність правоохоронців і звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням про сприяння.

Депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв на своїй сторінці у Facebook оприлюднив відеозвернення, у якому повідомив, що навколо його будинку ночами ходять люди в масках. Він також закликав президента України Володимира Зеленського приділити увагу вбивству його трирічного сина, яке сталося сім місяців тому.

"Позавчора вночі люди в масках ходили навколо мого будинку. Я це відео скинув слідчому, на що була відповідь така сама, у принципі, як і завжди: "А що ви хотіли? По Києву вночі багато людей ходить у масках. Нічого страшного". Замість того, щоб нам допомогти в розслідуванні, щоб обмінюватися інформацією й покарати замовників убивства мого сина, на сьогодні тільки щодо мене, моєї сім’ї, адвоката ведуть ті дії, від яких волосся дибки у будь-якої нормальної людини", – зазначив Соболєв.

За словами адвоката депутата, правоохоронці збирають інформацію про транспортні засоби, якими користуються Соболєв та члени його сім'ї, а також адвокат і його сім'я. На думку захисника, правоохоронці хочуть дізнатися, як Соболєв отримує інформацію про перебіг розслідування справи про вбивство дитини і про підозрюваних в організації замаху на нього.

"Шановний пане президенте, вкотре я звертаюся до вас із проханням про те, щоб ви приділили увагу вбивствам, які стаються в нашій країні, уже практично сім місяців минуло відтоді, як убили мого сина. Сім місяців минуло відтоді, як ми щодня з моїми дітьми, з дружиною чекаємо, коли ж усе-таки прийдуть убивати мене. На сьогодні все, що відбувається в розслідуванні, дорівнює нулю, оскільки, крім цього, силовики почали винаходити ситуацію, як би мені нашкодити ще далі. Я цього не боюся і не соромлюся. Якщо хтось хоче, щоб я кудись поїхав, цього точно не вийде", – додав Соболєв.

1 грудня 2019 року на перетині вулиць Льва Толстого та Тарасівської в Києві зловмисник вистрілив по автомобілю Range Rover, за кермом якого був Соболєв. У поліції повідомили, що злочинець хотів убити водія, але влучив у його трирічного сина, який перебував у салоні позашляховика. Дитина померла в кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Начальник київської поліції Андрій Крищенко заявив, що головна версія вбивства сина Соболєва – фінансово-економічна діяльність його батька.

Наступного дня після вбивства, 2 грудня, поліція затримала двох перших підозрюваних у скоєнні злочину – колишніх бійців роти "Ведмеді" "Української добровольчої армії" Андрія Лаврегу і Євгенія Семенова. За даними слідства, Лаврега стріляв у автомобіль Соболєва, а Семенов давав йому сигнал, коли депутат вийшов із ресторану. Лаврегу і Семенова заарештували.

У березні 2020 року підозру оголосили ще двом фігурантам справи, у квітні – ще одному. Їхніх імен правоохоронні органи не називали.

У прокуратурі повідомили, що в організації злочину підозрюють уродженця Росії. За даними телеканала hromadske, ідеться про Юсупа Абуєва, сина колишнього кандидата у президенти Чеченської Республіки. Він виїхав до Росії напередодні замаху на Соболєва – у листопаді 2019 року. За даними слідства, росіянин познайомився з одним із виконавців убивства в зоні бойових дій на Донбасі й під час зустрічі в одному з ТРЦ Києва нібито запропонував убити депутата за винагороду в розмірі $40 тис. Абуєва в Україні оголошено в розшук.

Абуєв, який користується у Facebook псевдонімом Азраїл Гіхінський, наприкінці 2019 року заявив у соцмережі, що він не причетний до злочину. "Я не організовував замаху на Соболєва. Уперше я дізнався про його існування з новин. Готовий пройти поліграф", – написав він 19 грудня.

Соболєв пообіцяв виплатити 2 млн грн винагороди за інформацію про замовника замаху.

gordonua.com

Теги: В'ячеслав Соболєв,депутат В'ячеслав Соболєв,замах В'ячеслав Соболєв,Андрій Лаврега,Євгеній Семенов,депутат Соболєв ,Юсуп Абуєв
Автор: admin.politica.com.ua