«ЗЕ-інвестиції та ЗЕ-посадки в одній справі»: ОЗУ Затоки на чолі із В’ячеславом Бокієм – зелене світло, інвесторам – на вихід?!... Чи не «вирок» це…народові?

«ЗЕ-інвестиції та ЗЕ-посадки в одній справі»: ОЗУ Затоки на чолі із В’ячеславом Бокієм – зелене світло, інвесторам – на вихід?!... Чи не «вирок» це…народові?
12716 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вибираючи на пост Президента України Володимира Зеленського, а згодом йому на допомогу депутатів від партії «Слуга народу» - українці мали велику надію на хоча б якісь позитивні зміни. На аналогічне надіялись й закордонні інвестори. Також про ці ж зміни гучними обіцянками заявляв і сам теперішній Гарант, особливий акцент робився на «посадки» та «інвестиції»… Але і першого, і другого в Україні таки не відбувається!!! Більше того, злочинці які роками відбивали охоту закордонним інвесторам вкладати гроші в Україну спокійно «відмазуються» та продовжують творити «безпредєл», а у інвесторів добитись справедливості як не було можливості – так і немає!!!

Нажаль, потрібно констатувати, що і за цієї влади змін не дочекаються ані українці, ані інвестори – лише злочинці отримають позитивні зміни у своєму розвитку ОЗУ!!! Чому так – читайте дальше!!!

Нещодавно, 14 червня згідно повідомлення прес-служби Київського райсуду Одеси: В’ячеславу Бокію, Голові селищної ради Затоки продовжили запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту ще на 60 днів. Нагадаємо, у цьому ж суді 22 лютого слідча суддя Юлія Федулеева за клопотанням прокуратури відсторонила від посади виконуючого обов'язки голови Затоківської селищної ради В'ячеслава Бокія на 2 місяці. Згодом його було відправлено під домашній арешт, який нещодавно продовжили.

Провадження по якому його відсторонили стосується розтрати бюджетних коштів в ході реконструкції очисних споруд. Договір підряду був укладений з компанією "Південьбудізол", яка повинна була отримати за роботу 19 млн грн. У 2019 їй перерахували 5,7 млн ​​грн. З держбюджету виділялися гроші за виконані роботи, які не були передбачені в тендерній документації. Крім цього, представник обвинувачення під час виступу 22 лютого повідомив, що слідство має неспростовні докази вчинення підозрюваним ряду злочинів, згідно з ч.5 ст.191 (крадіжка) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 21 грудня 2019 року прес-служба СБУ в Одеській області повідомила про викриття в. о. голови селищної ради В'ячеслава Бокія, а також члена виконкому та одного з депутатів селищної ради Кушніра: вони вимагали від місцевого бізнесмена хабар у 87 тис. доларів за виділення трьох земельних ділянок в курортній зоні. 20 грудня оперативники спецслужби затримали Кушніра при отриманні першої частини хабара в розмірі 11 тисяч доларів.

Це не єдині кримінальні провадження, в яких фігурують посадові особи та депутати Затоківської селищної ради. 21 лютого Білгород-Дністровський суд заарештував 87 земельних ділянок загальною площею майже 7 га, розташованих на Вокзальній вулиці і бульварі Золотий Берег, в рамках справи про зловживання владою (ч.3 ст.364 КК).

Довідка: 40-річний В'ячеслав Бокій, екс виконуючий обов'язки глави мерії Затоки, - особистість досить-таки примітна. Колишній міліціонер. До обрання депутатом селищної ради, а потім секретарем ради, працював заступником начальника відділення міліції Затоки. На цій посаді, як стверджують місцеві активісти, закривав за хабарі кримінальні справи, вирішував питання з порушенням кримінальних справ в інтересах "потрібних" людей, збирав мзду з місцевих підприємців в обмін на кришування, допомагав в організації підпалів баз відпочинку і покривав паліїв, а отримавши депутатський мандат "об'єднав свої кримінальні зв'язки, участь у правоохоронних органах і повноваження голови селищної ради". І тепер, як вважають місцевіактивісти, селище, по суті, стало феодальною вотчиною Бокія.

За Бокієм числиться рейдерське захоплення молдавської бази відпочинку "Мрія". Такожфактичним «господарем» Затоки і його подільниками була розкрадена і спалена база відпочинку "Львів", яку Бокій оформив на свою тещу. Приватизовані і переоформлені на підставних осіб земельні ділянки баз відпочинку "Топаз", "Геолог" та "Золоті піски" (перед цим дані бази теж були розграбовані і спалені). Детальніше у відео сюжеті.

Бокій також фігурує в справі про замах на адвоката Олександра Погорілого, що представляє в Україні інтереси естонського інвестора Марселя Віхмана. В кінці 2013 року Віхманн почав в Затоці інвестиційний проект вартістю близько 50 млн євро - проект називався "Набережна". Однак від естонського інвестора дуже швидко почали вимагати частку в бізнесі (близько 30%), а також поставили умову залишити за собою "кришування" літньої торгівлі, яка щорічно приносить мільйони доларів. На ці умови підприємець не погодився, в результаті майно бізнесмена підпалювали 35 разів.

Після того як адвокат Олександр Погорілий почав активно висвітлювати діяльність ОЗУ, на нього було скоєно замах, якому запобігла Нацполіція. Правоохоронці встановили, що замовником замаху був тодішнійсекретар сільради Затоки В'ячеслав Бокій, а організатором - його помічник.

Допомогти в боротьбі естонського інвестора з затокскою ОЗУ обіцяло вище керівництво України, ситуація в Затоці неодноразово піднімалася на зустрічах керівництва Естонії і України. Провадження у Бокію і іншим обвинуваченим були передані до суду, проте дуже скоро фігурантів справи випустили з-під варти. І ось, більше як три роки потому, ситуація не змінилася… Навіть влада змінилась – та ситуація ні!!! Естонський інвестор не має можливості продовжувати свій проект, обвинувачений в замовленні вбивства його адвоката В'ячеслав Бокій і раніше керує всіма процесами Затоки. Ніхто у цій справі так і не був звинувачений, а до напруженості з Естонією з приводу заподіяння шкоди естонському інвестору на території селища Затока додаються все нові і нові злочини…

  • Україна відкрита для інвесторів, Україна – держава великих можливостей для інвесторів, ми приведемо інвесторів в нашу країну, інвестиції – запорука розквіту України! Саме цими словами, але не більше як словами, оперують чи не всі кандидати в президенти і політичні партії у своїх передвиборчих обіцянках. Так заявляв колишній президент Петро Порошенко, такі ж слова ми чули й від Володимира Зеленського, але в результаті що ми українці та закордонні інвестори отримуємо?!...
  • Отримуємо по факту те, що інвесторів ми віддаємо на розтерзання місцевим ОЗУ – про це свідчить справа Затоки і Бокія. Злочинця стандартно відмазують і він спокійно продовжує керувати ОЗУ Затоки.

В Україні закордонні інвестори, в кращому випадку – втрачають свої гроші, в гіршому – піддаються ризику втратити життя! Кошти інвесторів не йдуть на благо країни, вони стають ціллю «бокіїв», які всіма своїми кримінальними діяннями стали непохитним гальмом розвитку нашої держави! Про прихід яких інвесторів можна говорити – коли тих що вже прийшли в прямому сенсі кинули на гроші?! Коли інвестори абсолютно не відчувають захисту від країни і правоохоронних органів, а навпаки – розуміють, що все це один величезний «ковпак» - де вони просто мішень, ціль яку обдеруть «до нитки» і викинуть як відходи!!! 

Інвестори не прийдуть в нашу державу розуміючи, що їхні гроші просто відіжмуть бандити! Тим більше дивлячись на ситуацію естонського бізнесмена Марселя Віхмана – в них не те що бажання немає, вони Україну обходять 10-тою стороною!!!

А все тому, що інвестори беруть справу «Бокія-Віхмана-Затоки» як лакмусовий папірець, де з року в рік цей папірець отримує забарвлення на користь ОЗУ Бокія, а не України та інвестора!!!

- Президент говорив часто про посадки і не менш часто про інвестиції!!! То чому він не «об’єднає» цей процес?!...

- Наче ж небагато потрібно: посадити злочинця і дати зелене світло інвесторам?!...

 

Автор:Игорь Думка

Подписывайтесь на наш канал в Telegramm

Теги: суддя Юлія Федулеева,Юлія Федулеева,В'ячеслав Бокій,Бокій Затока,Марсель Віхман Затока,Південьбудізол,адвокат Олександр Погорілий,Олександр Погорілий,Інвестиції,Затока
Автор: sxemycom