У Запоріжжі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів під головуванням Генерального прокурора Ірини Венедіктової

У Запоріжжі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів під головуванням Генерального прокурора Ірини Венедіктової
27660 ПЕРЕГЛЯДІВ

У п’ятницю, 12 червня 2020 року, в Запоріжжі під головуванням Генерального прокурора Ірини Венедіктової відбулася координаційна нарада з керівниками правоохоронних органів. У заході взяли участь Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова Служби безпеки України Іван Баканов, Перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов, Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, керівники органів прокуратури, Національної поліції, СБУ, Державної фіскальної служби, Державної податкової служби Запорізької області, а також територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі.

Учасники наради визначили основні напрями запобігання і протидії злочинності у проблемних сферах для Запорізької області, а також узгодили спільні заходи.

Тривалий час Запоріжчина залишається криміногенним регіоном, де рівень злочинності на 10 000 населення є одним із найвищих у державі - 58,2% проти 46,7% середньостатистичних по державі.

Однією з ключових тем обговорення на нараді стала протидія організований злочинності.

«Змушена констатувати, що, не дивлячись на деяку активізацію у протидії цим найбільш небезпечним проявам злочинності, стан цієї роботи ще не повною мірою відповідає криміногенній ситуації в регіоні. Так, за 5 місяців роботи правоохоронними органами регіону знешкоджено лише 7 організованих груп з направленням обвинувальних актів до суду. Для порівняння, у Київській області викрито 16 злочинних угруповань, у Дніпропетровській – 13, у Луганській – 9. Вимагаю вжити конкретних дієвих заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби з організованою злочинністю», - заявила Генпрокурор.

Особливу увагу Ірина Венедіктова також звернула на злочини проти довкілля, надактуальні для промислової Запорізької області.

«Попри збільшення на понад 60% кількості виявлених злочинів, якість слідства у провадженнях цієї категорії потребує активізації. Вдумайтеся, щороку в атмосферу Запорізької області викидається 350 тонн забруднювачів, а два запорізьких підприємства входять у двадцятку найбільших забруднювачів повітря в Україні. При цьому, судячи з результативності слідства у окремих кримінальних провадженнях вказаної категорії, реальної протидії забрудненню атмосферного повітря немає», - додала Ірина Венедіктова.

Також Генеральний прокурор взяла участь у представленні нового голови Запорізької обласної державної адміністрації Віталія Боговіна. Ірина Венедіктова виділила проблемні питання Запоріжчини, які можуть бути вирішені спільними зусиллями пр

«Відомо, що на стан злочинності впливає ряд чинників, одним із яких, у тому числі, є своєчасна виплата заробітної плати. Так, станом на 9 червня 2020 року, заборгованість із заробітної плати по Запорізькій області складає 122 млн гривень. Тільки за даними Держстату, 6849 людей – без зарплати. Це питання не може бути вирішено лише кримінально-правовим впливом. Треба вживати комплексних заходів у взаємодії правоохоронних органів та органів виконавчої влади. Сподіваюсь на порозуміння цього питання між губернатором та прокурором області», - зауважила Генпрокурор.

Крім цього Ірина Венедіктова дала завдання органам прокуратури області активізувати діяльність із притягнення до відповідальності за невиплату заробітної плати (ст. 175 КК України).

gp.gov

Теги: Запоріжжя,Ірина Венедіктова,Генеральний прокурор Ірина Венедіктова,Генпрокуратура,Генпрокурор,Генеральный прокурор Ирина Венедиктова,Ирина Венедиктова,Ирина Венедиктова Википедия, Іван Баканов,Арсен Аваков,Арсен Аваков Википедия,Иван Баканов,Иван Баканов Википедия,СБУ,Баканов СБУ,Сергій Трофімов,Сергей Трофимов, ОП,Сергей Трофимов ОП,Сергей Трофимов Википедия,Михайло Федоров,Михаил Федоров,Нацполиция,ДФС,ГФС,Государственная фискальная служба,Государственная фискальная служба Украины,ДБР,ГБР,Запорізька область,Боговін Віталій,Виталий Боговин,Виталий Боговин Википедия,Боговін Віталій Вікіпедія
Автор: wikibazacom