Аферисти у боротьбі за «Океан» класично підставили Держдеп та Посольство США в Україні

Аферисти у боротьбі за «Океан» класично підставили Держдеп та Посольство США в Україні
25991 ПЕРЕГЛЯДІВ

США в образі Держдепу та Посольства США в Україні знову втягнуті в міжнародний скандал. Причому втягнуті аферистами, які в «світлу» і в «темну» скористалися «послугами» бізнесмена та посадовців США та України.

Мова йде про ПАТ Миколаївський суднобудівний завод «Океан», який старі господарі з російським корінням всіма силами хочуть зупинити та знищити, залишивши Україну без крупного стратегічного підприємства.

Власне, скандал розпочався із публічної заяви 30 травня 2020 року народної депутатки України Анни Скороход про начебто знищення ПАТ СБЗ «Океан» шляхом розрізання його на металобрухт і розпродаж за вказівкою сьогоднішнього керівника Василя Капацини.

Миттєва адекватна реакція на цю брехню і відеосюжети місцевого телебачення, які розповіли про нові контракти та налагоджену системну роботу підприємства, змусила депутатку озирнутися та швиденько «прикритися» перепискою деяких осіб з Держдепом США та Генпрокуроркою України Іриною Венедиктовою. Буцімто, ось які великі люди також в курсі «темних справ» на «Океані» і не я одна про це говорила. Але це не спрацювало на захист і Анні Скороход таки доведеться відповідати в Печерському районному суді м. Києва за порушення немайнових прав на повагу до честі, гідності і ділової репутації Василя Капацини.

Більш того, вона викладеною перепискою по суті спровокувала міжнародний скандал і, не підозрюючи, одночасно викрила задум аферистів. При цьому, продемонструвала, що посадові особи штатів таки виявилися замішаними в ньому. Яким чином?

Громадянин США Мітч Мулінакс від компанії-резидента США MaritimeInvestmentsINC, яка начебто є власником ПАТ СБЗ «Океан», написав офіційного листа на ім’я Генпрокурорки України Ірини Венедиктової. Він просить розібратися у справі з «Океаном» і сподівається, що слідство пройде максимально прозоро,адже у цій справі є інтерес США, про що ним же повідомлено Держдеп США та ПосольствоСША в Україні.

Іншим своїм листом Мітч Мулінакс звертається до представника Держдепу США Пола Тоу з описом стратегічного значення заводу «Океан» та розповідає про свого партнера – «власника» ПАТ СБЗ «Океан» Ігоря Ігнатова, який, до речі, таким ніколи не був.

Можливо, занепокоєння американця справами українського заводу можна пояснити турботою про долю підприємства і сотень його робітників, аби не одна дуже серйозна обставина.

Виявляється, Мітч Мулінакс також був введений в оману Ігорем Ігнатовим, який діє в інтересах російського олігарха та колишнього власника «Океану» Ігоря Юсуфова. Просто для більш вагомого наступу Ігнатов використав своїх друзів-поплічників – громадян США Сема Кісліна та Алекса Сулла. У своїх постах в соцмережах вони навмисно спотворюють реальну ситуацію із станом справ на суднобудівному підприємстві та чітко виконують замовлення від Ігоря Юсуфова. Вони ж і вмовили Мітча Мулінакса підмахнути вищеописані листи до Держдепу, Посольству США та главі Офісу генпрокурора України Ірині Венедиктовій.

Для швидкого реагування на сплановану міжнародну з ознаками тиску і рейдерства атаку власник СБЗ «Океан» Василь Капацина офіційно звернувся листами до посадовців та ділових осіб США із роз’ясненням реальної ситуації. Ті, своєю чергою, намагаються розібратися – хто і де їх підставив. В не менш складній ситуації очільниця Офісу генпрокурора України. Їй треба обов’язково відреагувати на лист американського бізнесмена.

Водночас незрозуміло – чому й досі законного власника «Океана» Василя Капацину не викликали до прокуратури на допит по цій справі, оперуючи лише показами Ігоря Ігнатова, на незаконні діяння якого порушено вже кілька кримінальних проваджень? Також є підтверджена інформація, що прокурор у справі та група зацікавлених осіб намагається тиснути на суддю на користь Ігнатова.

Можливо, всі чекають на офіційну реакцію США?

Політичний кримінальний оглядач

Олексій Ващук

Теги: Суднобудівний завод «Океан»,Океан ,завод Океан,ПАТ Миколаївський суднобудівний завод «Океан»,Анна Скороход,Держдеп США,Василь Капацина ,Мітч Мулінакс,Ігорь Юсуфов,Анна Скороход Википедия,Игорь Юсуфов,Василий Капацына,Игорь Юсуфов Википедия,Василий Капацина Википедия,СБЗ «Океан»,США,Игорь Игнатов,ПАТ СБЗ «Океан»,ООО «Судостроительный завод «Океан» ,Капацина «Океан»
Автор: wikibazacom