Мізрах Ігор: Дмитро Пономаренко, один з фігурантів справи щодо злочинів на ДП «Житомирський бронетанковий завод»

Мізрах Ігор: Дмитро Пономаренко, один з фігурантів справи щодо злочинів на ДП «Житомирський бронетанковий завод»
32078 ПЕРЕГЛЯДІВ

Буквально місяць тому було опубліковане моє журналістське розслідування щодо злочинів на на ДП «Житомирський бронетанковий завод». По виявленому факту незаконних дій між ДП «Житомирський бронетанковий завод» та ТОВ "ПРОМИСЛОВО ОБОРОННІ ТЕХНОЛОГІЇ" яке  належить Пономаренку Дмитру Валерійовичу є всі підстави вважати, що сторонами було вчинено злочин за статтею ч. 4 ст. 191 КК України.

Згідно фактів договорів ДП «Житомирський бронетанковий завод» перерахував постачальну більше як 400 тис.грн., а товару  не існувало, адже згідно податкових документів - ТОВ Промислові оборонні технології жодних операцій не декларувало. Виходить, що ТОВ продало товар якого не мало в наявності, а  ДП на чолі із Мосіним його купило! Факт корупції на виду!

Та в процесі збору інформації, щодо фігуранта справи Дмитра Пономаренка стикнувся із ситуацією, що злочини які він вчиняє – не розслідуються! Тому прийняв рішення опублікувати досьє на дану особистість з метою донесення в народ інформації про особу яку можливо покривають вищі державні чини!

Агент СБУ– інформація сумнівна, за офіційними джерелами не підтверджена. Міг використовуватись певними працівниками спецслужби (не виключення у власних корисливих цілях) в якості замаскованого агента.

Згідно інформації певних ЗМІ агент ФСБ із позивним «КАТРЕНКО» який дав в ФСБ його куратор Юрашев Владимир Денисович з позивним «Батя» - інформація сумнівна. Хоча в статусі військового конфлікту із Російською Федерацією (агресію РФ готовила задовго до 2014 року) має місце на доцільність детального розслідування цього, можливого, факту.

З23.11.2007 по 12.12.2012 р. був помічником, на громадськихсадах, народного депутата 6-го скликання від Блоку Юлії Тимошенко – Трофименко Вадима Всеволодовича.

27 січня 2010 року Розпорядженням № 116-р за підписом тодішньої Прем’єр-міністра Ю. Тимошенко – Пономаренко Д.В. був призначений директором Державного спеціалізованого підприємства “Укрспецторг”.

До цього Пономаренко Дмитро Валерійович був директором ДП СЗТФ «Прогрес», де 07.07.2008 року уклав контракт № С-17-02/2007/Pr на поставку запасних частин до БТС-5Б та інших товарів відповідно до додаткових договорів з компанією «Superior Heavy Ekuipment Co»(Йорданія).

Також 7 липня 2008 року, службові особи ДП СЗТФ «Прогрес» (м. Київ), достовірно знаючи про наявність вказаного контракту та ступінь його виконання, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали контракт № А-13/08/Pr та додатковий договір № 1 до вказаного контракту з компанією «BrintexLimited»(Беліз) про надання останньою юридичних, економічних, консультаційних, інформаційних послуг та послуг з організації публічних звязків за межами митної території України з метою вирішення проблем, які виникли в процесі виконання контракту № С-17-02/2007/Pr від 25.12.2007.

5 серпня 2008 року, достовірно знаючи, що реалізація контракту № С-17-02/2007/Pr від 25.12.2007 не потребує залучення компаній консультантів, службові особи ДП СЗТФ Прогрес», зловживаючи своїм службовим становищем, підписали акт вартості наданих послуг № 01 до додаткового договору № 1 від 07.07.2008, який став підставою для перерахування на рахунок компанії Limited»120000,00 доларів США, в якості оплати юридичних, економічних, консультаційних, інформаційних послуг та послуг з організації публічних звязків на території Республіки Ірак.

07 серпня 2008 року, на підставі акту вартості наданих послуг від 05.08.2008 № 01 та розпорядження на здійснення платежу, службовими особами ДП СЗТФ «Прогрес» перераховано на рахунок компанії Limited»120000,00 доларів США. Як встановлено в ході досудового слідства, консультаційні послуги, передбачені контрактом № А-13/08/Pr та додатковим договором № 1 компанією intex Limited»фактично не надавались і згідно з довідкою Головного контролера-ревізора ГоловКРУ від 06.06.2011, внаслідок оплати вказаних послуг, ДП СЗТФ «Прогрес» нанесено збитків на суму 120000,00 доларів.

Таким чином, внаслідок зловживання службовими особами ДП СЗТФ «Прогрес» своїм службовим становищем, яке виразилися в укладенні та оплаті удаваних контрактів з компанією Limited»на суму 120000,00 доларів США, що за курсом НБУ на 07.08.2008 становить 581340 гривень, були протиправно розтрачені державні грошові кошти, що заподіяло матеріальну шкоду державному підприємству на вказану суму, яка в 600 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

У реєстрі судових рішень по цих фактах є кримінальна справа № 654, яка порушена 09.06.2011 року щодо ймовірної розтрати на суму понад 581 340 гривень працівниками «Прогресу» на чолі із Дмитром Пономаренкои за ч. ст. 191 КК України. Її розслідувала СБУ.

Зараз цього провадження немає, і підозру по ньому Пономаренку не повідомляли.Тобто, за реальними фактами скоєння злочину Дмитра Валерійовича Пономаренко – покарано не було!

Додатки до цієї справи:

ЦІКАВИЙ ФАКТ: Приховування важливих даних, що вплинуло Полтавської обласної премії імені С.А. Ковпака.

11.04.2017 року Голова Полтавської ОДА Біленький О.Ю. видав розпорядження, щодо вручення Полтавської обласної премії імені С.А. Ковпака, де серед членів журі був Пономаренко Дмитро Валерійович. В дане журі він входив як - голова Координаційної ради з питань АТО при голові обласної ради, учасник бойових дій (за згодою). Та згідно фактів, на цей час він уже не являвся головою Координаційної ради з питань АТО, адже 01.11.2016 року згідно поданої своєї заяви – за станом здоров’я склав повноваження Голови цієї організації. Тобто, Пономаренко не повідомив Голову ОДА що не є Головою Координаційної ради з питань АТО, а був присутній в журі як особа яка не мала права там знаходитись. Дане порушення, могло вплинкти на результати вручення премії.

Цікавий факт – сумнівна декларація. Дмитро Валерійович Пономаренко бажав отримати державну посаду, та при заявці – подав сумнівну декларацію, згідно якої є підстави вважати що ним, можливо, було приховане власне майно – а це суперечить чинному Законодавству.

Так, Пономаренко Д.В23 лютого 2017 р. подав декларацію за 2016 рік, де вказав що бажає отримати посаду «головний спеціаліст Центрального міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції». Місцем праці вказано - Полтавська областьДержавна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

В ній не вказано практично нічого з майна. Вказані лише громадські організації куди він входив. Хоча,на цей час він як мінімум мав володіти квартирою за адресою м. Київ, провулок Ярославський будинок 7/9, КВ 10. Також, за ним числилось авто. І це лише по мінімуму.

ЗВ'ЯЗОК ІЗ АНАТОЛІЄМ МАТІОСОМ ТА МОЖЛИВА НЕЗАКОННА ТОРГІВЛЯ ЗБРОЄЮ РАЗОМ ІЗ ПАРТНЕРОМ ПО БІЗНЕСУ ОЛЕКСАНДРОМ КОРНІЄВСЬКИМ.

Дмитро Пономаренко разом із партером по ТОВ "ТАБІТІ ТА АПІ"Олександром Корнієвським, колишнім бійцем «Айдару» - до того неодноразово спливали у брудних справах. Зараз ходить інформація, що Дмитро Пономаренко разом із своїм партнером по фіктивним фірмам Олександром Корнієвським під час війнина Сході налагодили поставки зброї із зони боєвих дій на терени цілої нашої держави. Щодо Корнієвського, то він зараз ще й проходить по справі вбивства відомої волонтерші, героя АТО Аміни Окуевої. Власне є дані, що  Аміна була застрелена з автомата Калашникова, переробленого Корнієвським з навчального в бойовий. Сам же айдарівець на суді зазначав, що є акціонером (10%)  ТОВ "ТАБІТІ ТА АПІ" яке має КВЕД що дозволяє «виготовлення зброї, боєприпасів, артилерії, бронетехніки та військове суднобудівництво". Нагадаю що кінцевим бенефеціаром і одним із засновників є саме Пономаренко Дмитро Валерійович, тому питання: чи міг Корнієвський провертати справи без участі бізнес-партнера?! – Скоріш за все, що ні, але по факту Пономеренка від цієї справи технічно прибрали, а за цим явно мав стояти хтось із «сильних світу цього».

Зв'язок Дмитра Пономаренко із Анатолієм Матіосом.Одним з найцікавіших фактів, який практично безпосередньо, а точніше посередником був Головний військовий прокурор Матіос А.В., пов'язаний з П.Порошенко, була участь у постановці вбивства відомого журналіста Аркадія Бабченко. Правильніше сказати, якого повинні вбити заради піару Порошенко, але і псевдо-виконавець Борис Герман, і псевдо-замовник В'ячеслав Пивоварник не у повній мірі погодилися грати роль ворогів народу. У цій справі Бориса Германа практично знищили: засудили і відтіснили бізнес. А Пивоварника, працівника СБУ під прикриттям Росії просто злили, розсекретили, за що зараз він змушений ховатися в Європі. Тобто, виходить так, що Матіос і «Дітріх» продали державну таємницю заради піару свого тодішнього боса. А чим це не Державна зрада?

Анатолій Матіос використовував Пономаренка часто як «торпеду» по незаконних звинуваченнях. За допомогою ручного «агента-Дітріха» фальсифікувались справи які потрібні були Матіосу для піару. В замін Матіос прикривав (прикриває) Пономаренка у всіх його незаконних діяннях, серед яких можливе виведення із справи Корнієвського, де за всіма параметрами він мав би як мінімум активно ходити на допити!.

ЗАГАДКОВИЙ РІДНИЙ БРАТ ДЕНИС - заступник командира взводу військової частини 3026 (Запорізька область) - І МОЖЛИВІ ОБОРУДКИ ІЗ ДЕРЖАВНОЮ ЗБРОЄЮ!

У Дмитра Валерійовича Пономаренко є рідний брат - Пономаренко Денис Валерійович, який згідно декларації за 19 березня 2017 року числився заступником командира взводу військової частини 3026 в Запорізькій області!

Саме Денис у декларації за 19 березня 2017 року вказав Дмитра Пономаренко як рідного брата! А дальше все за сімейною традицію – жодного майна не вказано. Цікаво, що після 2017 року в реєстр жодної нової декларації не поступало, що дай підстави уявити(не стверджувати), що за певними причинами Дениса Пономаренко було звільнено із займаної посади(можливо й за власним бажанням). Тут, також можна припустити, що могли мати місце певні махінації разом із братом Дмитром Пономаренком. Та як часто відбувається у військових частинах – скандали і «надзвичайні ситуації» не виносять за поріг частини, адже це може коштувати погонів великим військовим чинам. Та дані, можливі факти – потрібно з’ясувати правоохоронця, адже це лише припущення.

Підсумок: Дмитро Валерійович Пономаренко має відношення до ряду кримінальних справ, серед яких є такі що за незрозумілих причин(можливо за протекції пана Матіоса) не розслідуються.

Також за Пономаренком ще цілий ряд дрібніших порушень, серед яких: подача сумнівної декларації та неправомірна участь в конкурсі по врученні премії що здійснювала Полтавська ОДА.

Згідно вище перечислених даних є підстави провести ряд розслідувань, які в даний час або гальмуються, або й взагалі закриваються!  

Теги: ДП «Житомирський бронетанковий завод»,Житомирський бронетанковий завод,Пономаренко Дмитро Валерійович,Дітріх,Юрашев Владимир Денисович,ТОВ Промислові оборонні технології,ТОВ "ТАБІТІ ТА АПІ",Анатолій Матіос,Укрспецторг,СЗТФ «Прогрес»,Голова Полтавської ОДА,Олександр Корнієвський
Автор: wikibazacom