Голова Держгеонадр Опімах подарував олігархам мільярд кубометрів газу, а надходження до бюджету скоротились у 20 разів

Голова Держгеонадр Опімах подарував олігархам мільярд кубометрів газу, а надходження до бюджету скоротились у 20 разів
28176 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна – одна з провідних країн Європи і світу за потенційними ресурсами та розвіданими запасами копалин. Державі належать родовища 117 гірських порід, а управляє цією важливою сферою Державна служба геології та надр України. Як відомство розбазарює народне надбання, та хто заробляє на копалинах, — дивіться у відеоблозі Кирила Вольного.

Очільником Державної служби геології та надр України з 2019 року є Роман Опімах. Водночас він залишається виконавчим директором Асоціації газовидобувних компаній, що об'єднує та представляє інтереси приватного бізнесу.

За керування Опімаха надходження до державного бюджету за користування надрами скоротились у 20 разів. Однак у самого чиновника з'явилась елітна квартира в столиці вартістю більш ніж 4 мільйони гривень.

За перший квартал 2020 року до бюджету надійшло лише 10 млн грн Ілюстрація: СтопКор

Тим часом на адресу Президента та голови Уряду надійшло вже чимало скарг та повідомлень про корупційні схеми, а активісти вже тиждень пікетують офіс Держгеонадр та намагаються зустрітися з очільником служби. Проте сам Опімах, прикриваючись карантином, зустрічі уникає та відряджає спілкуватись своїх заступників.

А деякі інсайдери стверджують, що крісло під паном Романом захиталось і працювати на посаді йому залишилось недовго: за наявною інформацією, кадрове рішення буде прийнято найближчими тижнями.

stopcor

Теги: Голова Держгеонадр Опімах,Дергеонадр,Олимпах,Державна служба геології та надр України,Роман Опімах,Роман Опімах Вікіпедія,кубометри газу,газ,бюджет,акції протесту,Геонадра,держбюджет,Корисні копалини,корупція,Корупційні схеми,Опімах Роман Євгенович
Автор: wikibazacom